Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Volba TV s mixovaným řazením kanálů různých tunerů

Zdravím. Řeším nákup nové TV. Dosti podstatnou podmínkou je možnost řazení kanálů DVBT (DVBT2) a DVBS2 současně, tedy např. na č.1 - ČT1HD z antény a na č.2 např. Skylink... Současný Samsung H6600 nutí přepínat mezi tunery a až následně kanály. A to ta televize má všechny tunery (DVBT, DVBC i DVBS/2 ještě duplované). Nechápu, proč dnes nacpou televizy všemi druhy tunerů, když je současně nelze užít.

Umí dnes nějaká televize přepínat programy mezi různými tunery plynule, (s menší prodlevou) nebo vůbec? O možnosti přiřadit k těmto kanálům vedle sebe kanál ze streamu už si vůbec nedělám iluze.

Díky

ebpl7
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Volba TV s mixovaným řazením kanálů různýc...

Já takovou televizi neznám. Trochu scifi, uvážíme-li, že hodnĕ televizorů má problémy s řazením programů z jednoho tuneru... ;)

rs505
Registrace: 11/2009

ano vse

napr.televize Technisat,protoze ma stejne ovladani jako combo prijimace STC,tj v jednom seznamu kombinace sat,kabel,antena a streamy plus samozrejme twin tunery.
ovsem je vicero typu,ne vsechny umi T2,max obrazovka 55",nevim zda sezenes v CR a jaky ma treba obraz.
ale odpoved na tvou otazku zda jsou takove TV je jasna ANO.
samsung se pomalu dotahuje s ovladanim tv u sat tuneru. nez prijdou ostatni na to ubehnou jeste roky...

Dagy2
Registrace: 11/2010

Kdysi to dělaly TV LG, které napraly dohromady DVB-T a DVB-S. Nevím, jestli tuhle možnost dodnes zachovaly.

konas
Registrace: 12/2014

Někdo mi říkal, že mu to jde na nějakém Panasonicu, ale nemám to ověřeno.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Loewe co jsem míval to uměly vždy, jaké pak bylo mé rozčarování, když jsem pak přešel na jiné značky a zjistil, že to není vůbec až tak běžné.

Slim2
Registrace: 6/2008

A nejde to takto naskládat (dle požadavku) alespoň do favoritních?

kokun
Registrace: 5/2015

Díky za reakce. Tak nějak jsem si myslel, že to asi nejde.
Do favoritních můžete akorát naskládat pro každý tuner zvlášť a pak opět přepínat tuner. Nelze mít favoritní seznam s programy více tunerů. Jediný způsob jak to vše obejít je mít "programovatelné dálkové", kde se naprogramuje složitá cesta při přepínaní programů. Tedy když přepínám program, který je na jiném tuneru, tak ovládač seřadí řadu povelů typu "MENU, AŇTENA, TUNER, SAT, OK, program". To pak ta prodleva stojí zato...

ebpl7
Registrace: 4/2006

Pokiaľ netrváš bezpodmienečne na radenie programov priamo v TV a vedel by si si predstaviť mať STB, potom Ariva COMBO alebo Cryptobox Combo (HD 652) by mohli byť tiež riešením. Mám vyskúšané oba a poradie programov nezáleží od zdroja (DVB-T2, DVB-S2)

Dzordzo
Registrace: 8/2007

ebpl7

S takovými požadavky musíš jít do nějakého Combo přijímače a nikoli řešit nějaké tunerové krámy v TV.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

som pisal

uz v druhej odpovedi ze to ide ale nie u znaciek ktore sa hromadne predavaju.v eshpoch,okejoch a pod.
LG mam snad prvy so sat tunerom a ten to nevie. ten nevie ani naraz T a C

Dagy2
Registrace: 11/2010

Včera mi přišlo mailem z Mascomu:

NOVÉ MODELY FINLUX

DVB-T2 HEVC (H.265)
DVB-S2 , USB instalace, FastScan (po upgrade)
HBB TV, i Vysílání ČT
SMART, WIFI, LAN, DLNA
You TUBE, NETFLIX, Facebook,...
Společný Seznam předvoleb pro DVB S+T+C
Uživatelský seznam s libovolným pořadím předvoleb

Messner
Registrace: 2/2007

Panasonic nie

Panasonic to nevie, mam druhy a ziadne sunty ale maju zoznamy pre tunery zvlast

krikri
Registrace: 3/2010