![]() |
|
Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016C1.) Má někdo zkušenosti s touto anténou? V tom mém pozemním TV stínu bych musel mít 5 antén se zesilovači do 5ti směrů, abych alespoň něco mezi kostičkováním mohl sledovat.2.) Nevíte, zda vysílač Hodonín - Babí lom nezačal vysílat? Nikde jsem nevygoogloval. Objevil se mi tu najednou kanál 46 Mux 4 na plné pecky. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
@BIDLOTchán je nasštvaný na novoty: "NIC KUPOVAT NEBUDU, UDĚLEJ TO TAK, ABY MI TO HRÁLO, JAKO DŘÍV" A pak mu vysvětluj že vysílaní v DVB-S končí. Já už to pochopil.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CTa antena je naprostej shit proste kus plastu, co se tvari jako antena.To polske sito je taky nic moc, hlavne ten zesilovac je pekny brak musel sem ho vymenit za zesilovac od Terozu, abych neco chytl. Zkusil bych neco jako Fuba DAT 912 LTE, tj nejakou antenu co si poradi s dalkovym prijmem. |
Hal
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CZdar,ono totiž Tvůj dotaz je možná jasný,ovšem v dané příjmové situaci spíše bohužel málo smyslný.Nejprve je nezbytné prokázat,že vůbec s nějakou anténou a aktivním prvkem daný MUX zpracuji k stabilnímu příjmu.Pokud se mi toto podaří-heuréka,potom mohu vůbec uvažovat o celkovém zpracování chytatelných MUXŮ...a toto posléze případně realizovat.Kup si poctivé plzeňské síto a začni laborovat,kvalitní zesilovač Ti mohu zapůjčit k laborování,není to žádný splantaný polský shit,hravě si poradí s LTE a šumí opravdu poměrně málo - ULNA3036HS DVB-T MKIV. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
ja987Pak to děláš úplně bl.ě. Nic bych mu samozřejmě nedělal, ale nechal ho vyměknout. Znáš tu scénku z popelky: "zkrotli i jinačí bouřliváci".![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
Všechno je i na netuJestliže někomu tak strašně chybí p.Peterka,pak má-li internet,má vyhráno - http://81.201.52.159:8013 |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
to hdpevidim, ze uz jste tu nekteri totalne reklamne zpracovani, zacalo to HDTV LNB s F=0,1db a pokracuje s DVB-T zesilovaci s F=0,2dB (za velmi priznivou cenu- nejakych 100E) s "exceletnim" parametrem utlumu odrazu na IN -12dB |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CZdar,je to pouze a jenom kvalitní předzesilovač,určený právě k laborování ,který zvládne především velmi slabé signály ve spektru mnoha velmi silných vysílačů.K zesilovači je dodán měřící protokol ,obdobně jako u INVACOMU.Proto s přirovnáním k HDTV LNB s F=0,1 dB samozřejmě nesouhlasím. |
hdpe
![]() |
|
hdpemuzes prosim ten merny protokol nekde zverejnit (treba i odkaz do PM)?, docela by mne to zajimalo. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CZdar,tak jsem to našel v krabici.Ovšem,když se na to dívám,tak ten "můj" kousek má ty parametry horší - uprostřed pásma 600 MHz F=0,27 dB s postupným nárůstem ke konci pásma.Takže není všechno pravda,co se deklaruje. |
hdpe
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CTak jsem ulovil i 59K směrovkou 40dB, která potmě asi svítí.V jednom azimutu bere všechny 4Muxy celkem 27 CZ programů. Teď už jen dořešit, jak dostat i do poslední čtvrté, tchánovy, samozřejmě nejvzdálenější TV, i ten nejslabší signál s TV Šlágr a bude klid. *******
|
ja987
![]() |
|
@ ja987Tak to teda hodně štěstí.O 40dB v anténě jsem ještě nikdy v životě nezesiloval. Ani si to nedokážu představit, kde bych to využil. Ty nejslabší zpracovatelné signály opouštějí zesilovač v anténě s úrovní nad 70dBuV a to nechci vidět LTE svářečky, které běžně mají 65dBuV i více, takže z antény vychází přes 100dBuV. To je cesta do pekel. Jediné co mohu dodporučit nastudovat si na tomto serveru 4 dílný článek od Radka Kováře (tímto ho zdravím a zároveň smekám, že si dal tu práci ...) Stačí zadat do vyhledávacího řádku zde na Parabole výraz "přijímáme" Vyhledá to 4 články z roku 2011. Ty lze považovat za základní náhled do kuchařky anténařiny. |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
@DolinakTeorie je jedna věc, praxe jiná. Doporučené články od R.Kováře jsem četl, dokonce mám i nastudovány veškeré materiály od M. Českého, a učil mne osobně i OK1-HP. Kde nic není, ani smrt nebere, ale ja987 vždycky něco najde.Příklad: Na portable po 1 a 1/2 hodině sestavování mobilní 32 prvkové antény na skládacím 6m stožáru s rotátorem ani ťuk. Abych nejel zbytečně 250km, natáhl jsem vojenské telefonní lanko mezi 2 stromy přibližné délky cca takhle dlouhé ve výšce kam jsem dosáhl. A kromě příjmu jsem i vysílal a náhodou nejdelší spojení soutěže. Antenologie je holt věda popírající veškeré fyzikální zákony. A protože anténu DVB-T/T2 BEN-9016C neznám, zeptal jsem se tady na PRAKTICKÉ zkušenosti, které jsi mi bohužel nenapsal. *******
|
ja987
![]() |
|
@ ja987Pokud jde o BEN-9016C, tak s ní žádnou praktickou zkušenost nemám, ani mít nebudu. Pouze s podobným typem, který jsem si osahal při jeho demontáži, protože stočený drát připojený do celopásmového zesilovače nefungoval. V době analogové samé duchy v obraze a digitálu kvalita v kopru.Můžeme doufat, že se Vám to řešení nerozkmitá a nezačne vyzařovat do okolí. To by po příjezdu bílé dodávky z Vás byla místní celebrita, ale v hospodě bych se raději neukazoval. ![]() |
Dolinak
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
@DolinakMožná by bylo potřeba, aby k nám "bílá dodávka" (do pro pozemní signál mrtvého údolí) konečně přijela. Již 4x jsem na ČTÚ psal stížnost, že nemám přijímatelný TV signál. Vždy odpověď, že je to u nás v pořádku, že nemám pravdu. Teď už mají pravdu oni a už přijímám 34 CS pozemních programů na 2 širokopásmových směrovkách se zesilovači na na29K + 40K + 46K + 59K a 27K + 56K. Toto jsem ale nechtěl, chtěl jsem estetické a inteligentní řešení, proto jsem se ptal na BEN-9016C, ale jinak to bohužel tady nešlape.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CTak už mi jde všechno a všude. Sice ne na aktivní anténu DVB-T/T2 BEN-9016C, ale na dvoje "hrábě" asi to u nás jinak není možné. Děkuji všem za pomoc a rady i za všechny ostatní (i nevěcné) příspěvky.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CDnes jsem jednu sracku BEN9016 sundaval. Krome toho, ze to nehralo a bylo to zarusene LTE, tak ta (nevhodné slovo) byla jeste plna vody. A to me hlava neberu uz vubec.... |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
@ja987Gratuluji k úspěchu. Podívej se na digitalnitv.cz. Tam tě a Tvého tchána pomlouvaj. Je to asi závist, že sis jako amatér dokázal najít signál, který profíci u Tebe nenašli. |
kecal11
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 263 |
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016CJa vím, kámoš mi večer v hospůdce říkal. Tady aspoň nadávají veřejně, tam pomlouvají anonymně. Mně ale může urazit jen inteligent. Parabola i digitálnítv jsou plné špičkových odborníků, profíků, fachmanů a satelitních znalců, ale i dědů vševědů, ale inteligent ani jeden.![]() ![]() ![]() *******
|
ja987
![]() |
|
@ja987Nevěřím, že máš moc zkušeností s anténami a že máš nastudované články od Kováře a knížku od Českého, protože by ti muselo být dávno jasné, že kus stočeného drátu se zesilovačem (BEN9016) nemůže být žádná UHF anténa a ptát se na prakt. zkušenosti s ní nemá žádný smysl. Ale budiž.Blahopřeju, že sis poradil a hraje ti to, dokonce ti přeju aby ti to hrálo bez výpadků i za měsíc při změně počasí atd, ale řeči o inteligentech bych si na tvém místě odpustil. Dostals tady poměrně dost fundovaných odpovědí. Hlavně si zkus uvědomit jednu zásadní věc - pokud nemáš v místě dostatečně spolehlivý signál, žádný antenář ti tu zakázku prostě neudělá ne proto, že by to třeba nedokázal nějak spytlíkovat, ale třeba proto, že cenu spolehlivé instalace bys nezaplatil a nebo by vůbec nemohl za funkčnost instalace ručit a to je zásadní podmínka přes kterou žádný solidní antenář nikdy nepůjde (nebude si kazit jméno případnými reklamacemi na nefunkčnost při změně počasí atd...). Já jsem jako amatér známým také zprovoznil u nás pár instalací v obtížných podmínkách, kde se antenáři otočili na podpatku s doporučením na satelit a nikdo si zatím na funkčnost mých instalaček nestěžuje, ale jako profík bych jim to oficiálně se zárukou prostě taky nikdy neudělal, páč to je na hraně a dotyční jsou plně srozuměni s rizikem (samozřejmě jsem byl přesvědčen že to fungovat bude, jinak bych se do toho nepouštěl, ale žádná hitparáda s MER 30+ to není :)) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Aktivní anténa DVB-T/T2 BEN-9016Cjá jsem ji koupil před 2 mesíci na chatu k rybníku mezi V. Bilovicemi a Čejkovicemi, jestli to znáš, tak pod Habánem. Nemohl jsem naladit čétéčka na klasické metrové sito a dal jsem tam, jak to někteří nazývají, to odpočivadlo pro ptactvo a čétéčka mají velmi dobrý signál to je zajímavé, co to odpočívadlo dokáže. |
zujm
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 584 |
![]() |
|
@zujmParáda, to nemluvím o anténĕ, Ty víš, co myslím...![]() ![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
rs505![]() ![]() ![]() |
zujm
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 584 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
![]() |