Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Účastnická zásuvka TV+R - kterou zvolit?

Protože mám problém se signálem DVB-T, tak jsem se rozhodl neslučovat SAT a DVB-T slučovačem. SAT povedu k přijímači samostatným koaxem a DVB-T také. A právě pro DVB-T chci dát na zeď účastnickou zásuvku TV+R s co nejmenším útlumem. Rozhoduji se mezi koncovými zásuvkami Alcad BC-100 a Alcad BM-111. Obě mají útlum 1dB.
Jen nevím kterou. U BM-111 je uvedeno "na výstupu je blokováno napájení", kdežto u BC-100 je uvedeno "průchozí napájení" . Můžete mi poradit, zda je lepší ta s průchozím napájením nebo bez? Zesilovač mám na půdě. Předem díky.

coldric
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

coldric

nejde o to ,kde je zesilovač,ale kde je napáječ zesilovače

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Účastnická zásuvka TV+R - kterou zvolit?

a už vyrábějí zásuvky kde je v zásuvce "R" jak fm tak i DAB? ja to musim mit natažený z rozbočovače napřímo kabelem, abych nemusel přehazovat kabely přes redukce :D prtože dab je u všech ze zdířce TV.....

Qquiderr
Registrace: 5/2014

Qquiderr

nejde o rádio,nebo televizi,jde o pásmo

pierrepetr

pierrepetr

Zesilovač je napájen pomocí napájecí výhybky, která je také na půdě. Ale je pravda, že bych měl raději napájení někde dole, pač na půdě je přes léto neskutečné vedro. Ale nevím jestli by nebyl problém, pokud by napájecí výhybka byla 15m od zesilovače.

coldric

coldric

nech to tak a klidně si kup neprůchozí,nebo tam dej jen víčko a koax přímo,útlum 0dB

pierrepetr

A jaký slučovač koupit?

Ještě bych se rád zeptal, jaký anténní slučovač pro 2 antény bych měl pořídit, když chci přijímat následující vysílače.
1. anténa: Domažlice - kanál 34 a 48
2. anténa: Plzeň Vodárna - kanál 38 a 56

Nepletu-li se, tak bych asi potřeboval slučovač UHF+UHF (21.-69. kanál). Zatím tedy jedu jen na jednu anténu a chytám obojí. Ale síla signálu nic moc. Mám ji nasměrovanou na Domažlice a Plzeň chytám dle všeho "zezadu". Otázkou pak je, zda se mi příjem z druhé antény nebude míchat s příjmem "zezadu" na první anténu.

coldric

RE: Účastnická zásuvka TV+R - kterou zvolit?

slučovač + kanálové proposti amíchat ani rušit se ti to nebude, mezi antenu a slučovač dej propust pouze pro dané kanály :)

Qquiderr
Registrace: 5/2014

@Qquiderr

Pokud potřebuješ DAB v zásuvce, pak můžeš zvolit koncovou zásuvku pro hvězdicový dvoukabelový rozvod Schwaiger DSE 652, která má tři výstupní konektory. Levý je typu f female rozsah 47-2400 MHz pro první vstupní koaxiální kabel. Pro druhý vstupní koaxiální kabel je k dispozici horní f female výstup 950-2400 MHz a pravý, pro TV bohužel obrácený IEC female, kde je k dispozici výstupních 47-862 MHz.
Podobně lze použít výrobek od Schneideru. Neprodává se jako samostatný strojek, pouze s krytkou různých barev designu Senda (SDN35021..) a Asfora (EPH36001..). Tam už je IEC male konektor, čili klasický TV.
Potřebnou malůvku najdeš vždy přímo na strojku.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

coldric

kanálový slučovač,někde to dělaj na míru 34+48 a 38+56

pierrepetr

pierrepetr

jj, už jsem to objevil, díky!

coldric

coldric

zesilovač za tento slučovač,blíž k TV,nebo dva,do každé antény a slučovač s průchozím napájením

pierrepetr

@coldric

Vykašli se na vodárnu,kde je 00 prd signál, od tebe nastav anténu malounko do prava asi 10-15°od Čerchova a Vraní vrch ti tam bude našilhávat,je silnej jak býk.Já jsem podobně jako ty a z boku v úhlu 90°nabírám Dileň 60 km a ještě mi jde odrazem Krašov od Škarmanky a kanály přehazuji lopatou :laughing: :) R^

korkoran
Registrace: 10/2006

korkoran

no komu to ch .či.je na drát,jakýpak slučovače

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra