Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

ROVER HD TAB4 TOUCH

Zdravím pánové.Poprosil bych o zkušenosti a hodnocení tohoto měřáku pokud ho někdo má a pracuje s ním díky moc.

ZDK1
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ROVER HD TAB4 TOUCH

Mám HD TAB7.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

To Saxon. A aké sú prosím Ťa s ním praktické skúsenosti. Uvažujem vážne o kúpe tejto mašinky. Ďakujem.

rolis7
Registrace: 8/2007

Viem že nemá echo (TAB TOUCH), to by mi v mojej lokalite až tak nevadilo, skôr ma zaujíma presnosť nameraných hodnôt, rýchlosť, funkčnosť jednotlivých položiek merania...... Proste praktickosť a pomer cena/úžitkové vlastnosti.

rolis7

A hlavne, či je to plnokrvný merák, alebo len ukazovátko. Ďakujem.

rolis7

TAB 7 to je jiná káva asi taky jiná cenová relace myslím.... :)

ZDK1

Je to iné, máš pravdu (aj cenovo), ale je od toho istého výrobcu len s väčšou funkcionalitou. Ale z princípu by sa mohli dať porovnať, aspoň základné funkcie, ktoré majú obidva prístroje rovnaké. Myslím si, že taký merací guru, ako je nick Saxon, to určite bude vedieť zhodnotiť.

rolis7

No doufám, že se někdo najde kdo o tom bude vědět víc díky předem za ohlasy ;)

ZDK1

Počkáme na Saxona, kým nezlezie z nejakej strechy ;) .

rolis7

Plnokrevník na tomto poli je třeba ETL od Rohde & Schwarz:)
HD Tab7 je jiná liga než HD Tab4. Nejen displejem a funkcemi, ale i tunerem a výkonem. Rychlost a přesnost spektrální analýzy je znatelně nižší, to je patrné i z videí na YouTube. Tab4 je HW Prime Digital, což je levnější železo z produkce Rover. V ruce jsem ho neměl. S Tab7 jsem spokojen, pro moji práci je vyhovující. Rychlý spektrák, baterie i po třech letech OK, displej na slunci průměr, ovládání super, váha a manipulace v náročných podmínkách OK. Vybaveni je v teto relaci nadstandardní. Mám i MER by Carr, Echo s více variant časové osy, celkem solidní konstelační diagram. Přehledný a rychlý dataloger.

On Air!

Saxon

Saxon ďakujem. Vidím, že si plnokrvný profesionál a tým pádom aj meracia technika, ktorú používaš, je v tej vyššej kategórii. Bohužial ja si tento level v mojom kraji nemôžem dovoliť, pretože by som ju nikdy nezaplatil. Preto hľadám niečo v strednej triede a preto ma zaujímajú vlastnosti HD TAB4. Len tak od na okraj, vedel by si podľa uvedených technických vlastností, aj napriek tomu, že si ho nemal v ruke, zhodnotiť vlastnosti HD TAB4. Pomohol by si naám v rozhodovaní. Ďakujem.

rolis7

Moje technika vůbec není v té nejvyšší kategorii a učit se musím stále stejně jako všichni okolo:)

On Air!

Saxon

Minulý týden jsem si koupil ten TAB 4 TOUCH. Až na pomalejší odezvy při měření DVB-T je to vcelku příjemná hračka a hlavně to měří, né pouze ukazuje. DVB-S/S2 měření je super - rychlé odezvy, diagram,...

Dobrá funkce se mi hodila je měření analog TV, při převodníku včetně náhledu.
Umí to aj FMrádio, DAB, což jsem nezkoušel bo nemám jak :).

Každopádně by to chtělo poladit trochu FW, jsou tam nedostatky, kdy je potřeba i reset.

lukin
Registrace: 7/2007

Popiš prosím měřícii prostředí pro DAB. Co to ukazuje? Moc se mi to totiž nezdá...

On Air!

Saxon

Teď jsem to kouknul a měří to jen úroveň v DAB modulaci. Tu je obr.
https://postimg.org/image/ymqo92635/

lukin
Registrace: 7/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra