Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier

Nakolko ma v diskusii nepresvedcila kupa anteny Maximum E-85 multifocus pre nastavenie druzic 23,5 19,2 13 1W 4W tak by som poprosil o rady pre nastavenie tychto pozicii pre antenu Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier:ktoru druzicu urcit za stred pre toto rozostavenie druzic,ake konvertory pouzit pri malom rozdiele medzi 23,5 a 19,2 1W a 4W,precital som toho hodne ohladne tejto paraboly ale poprosil by som Vas nazor,dakujem za kazdu radu.

pokilisko
Registrace: 6/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

to kaos

Já svůj příspěvěk adresoval pokiliskovi, asis to spletl...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

kaos

:laughing: :laughing: :laughing: Pobavil jsi mě. Osobně mám na celé pásmo dvě T90. Těch instalací si myslím mám za sebou více než si myslíš a možná i viděl. Doba kdy jsem tu byl aktivní a pamatuji tu mnoho legend, jsi ty dělal papu a kaku. Tak nepoučuj a nemachruj, nestačí se naučit slovo Fuba a s tím honit triko. Ty krajní poloho

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

to juzek

no nezbyva mi nez se ti zde verejne omluvit, mas pravdu, ze ja soplivec si v mych 60-ti letech dovolil zverejnit svuj amatersky nazor, slibuji, ze uz nebudu na prispevky od opravdovych odborniku reagovat.....

kaos
Registrace: 2/2009

RE: Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Fronti...

Opravdu potřebujeme vědět, kdo ho má věčšího, nebo kdo dál dočůrá? Myslím, že ne, budte nad věcí, nic ve zlým...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Kaos

Stačí, když si necháš chytré nechej slinty viz "(u te T90 je to s kvalitou jak v loterii)" "ze bez dodatecnych mechanickych uprav to nejses schopen optimalne nasravit ani ty a v krajnich polohach ( cca +- 15st. od stredu)" Je mi z těch slintů špatně včetně řešení raději dvě paraboly místo jedné T90

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Parabola Toroidal T-90 Maximum Wave Fronti...

Technicky dobre spracovaný no nie celkom podrobný je uvedený návod na stránke: http://satvision.de/ratgeber-und-workshops/multi-satelliten-antennen-ausrichten-969?showall=1

Jednoducho a presne sa dá podľa neho orientovať pri nastavovaní T 90.

olav
Registrace: 5/2010

Můj názor je, že

1. T 90 je konstruována symetricky, od středu jsou východní a západní polovina paraboly se stejným "spádem" elevace.
2. Z toho důvodu je nejsnazší nastavení paraboly T 90, pokud míří její střed na Jih, platný v místě instalace paraboly.
3. Správný Jih se dá určit pomocí www.mapy.cz definicí zeměpisné délky GPS.
4. Potom lze namířit střed T 90 na nejbližší družici.
5. Fajnšmekr udělá korekci. Příklad: Můj Jih je 18 stupňů. Nejbližší družie je Astra 1 na 19,2E. Dám tedy středový LNB nikoliv na "nulu" stupnice, ale 1,2 dílku vpravo při pohledu zezadu paraboly a najdu nejlepší příjem Astry 1.

Pro tazatelem navržený rozsah družic toto nastavení plně vyhoví.
Co se stane, pokud je střed namířen na 9E:
a) Sestaví se tabulka požadovaných družic a jejich elevací.
b) Udělá se graf elevací v závislosti na zeměpisné délce družic.
c) Z grafu vyjde nesymetrie východní a západní části od 9E.
To znamená, že kromě "normálního" nastavení LNB na lyžině bude třeba laborovat s "délkou krku" držáků LNB ve východní části.
Podrobnosti doplním na požadavek v "Soukromých zprávách".

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra