![]() |
|
DVB-T Kanál 59Koupil jsem všesměrovou anténu a dal jsem ji na půdu, naladilo mi to 38 programů, ale chci pro děti i čtd a to mě nenaladilo, myslíte si když dam anténu na střechu, že se zlepší signál? Že bych mohl chytit kanál 59 Brno Barvičova. ppř. na kterým kanálu bych to mohl naladit, místo příjmu Velké Bílovicepoklopec
|
pokl
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 929 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
@poklTak nějak, to není podstatné. Ale Ty bys měl přímo vidět Děvín. Tak v sítu bych nahradil zesilovač pouze symetrizačním členem a nasměroval na Děvín a pak bych se věnoval K 59 druhou směrovou anténou s předzesilovačem na 59K.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
@zujmTo je můj největší problém, že od vypnutí analogu NE. Přímo ho vidím a je mi to na nic a stejně jako 3/4 obce.*******
|
ja987
![]() |
|
@poklPardon omyl, ty nemáš síto, ale máš tu všesměrovku. Jaký typ?*******
|
ja987
![]() |
|
@ja987Obrácený talíř pro holuby![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@korkoranJá vím, to je asi ta, na kterou jsem se minulý týden ptal. Pokud bych netrval na 59K, tak mi sedátko pro špačky stačí. Ta 59 nebo vlastně Mux3 je tady problém. Já už ho mám na všech TV, ale popiplal jsem se s tím . Pootočení antény o 1/2 st. tu na 59K udělá strašně moc. Přijde vichřice a 59 zas nemám.*******
|
ja987
![]() |
|
Pootočení antény o 1/2 st?To snad ani není možný u normální antény zaaretovat, takový odchylky se na mikrovlnnejch anténách a velkejch parabolách štelujou třeba bočními aretačními táhly. Ale tady??Použil jsi zřejmě nevhodnou anténu, podle toho co píšeš to vypadá na nehomogenní pole. Takže použitelnej signál "na střeše" máš jen na určitejch místech a nejlepší nemusí bejt zrovna tam kde máš rouru (stožárek). V těchdle případech bez měřáků velmi, velmi těžko nalézt nějaký optimum. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
@hogofogo11Měl jsem stejný problém jako tazatel, K 59 je tady problematický. Když signál změřím měřákem třeba 60x, bude mi to houby platný, když signál bude tam, kde nemám stožár. Předělávat stožár a překládat křidlici na 5 let nebudu.Máš pravdu, že jsem neměřil úhloměrem toho 1/2 stupně, třeba to bylo 66,7´. Není třeba chytat se za slovo. Signál se měnil dost podstatně na "jemný poklep" na anténu. Mám co jsem chtěl - můžu se dívat na televizní programy, které mne a rodinu zajímají. Prakticky jsem dostal programy do všech televizí a nepotřebuji vědecky nic měřit, a vo vo tom to jjje. *******
|
ja987
![]() |
|
ja987slováci ti idúpoklopec
|
pokl
![]() |
|
@poklSlováky 27K a 56K mám na druhou anténu na vertikál.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: DVB-T Kanál 59tak sem včera vlezl na hůru a předělal sem antenu na druhý místo, a světe div se, kanál 30, 33, 35, Jihlava Javořice, nechápu a to mám na hůře!!!poklopec
|
pokl
![]() |
|
ja987po přemístění antány kanal 27 a 56 je taký kolísaví špatný, ale když to dam na střechu, tak si myslím že to bude v pohodě,akorát mě překvapila Jihlava vysílač Javořice 30, 33, 35.![]() poklopec
|
pokl
![]() |
|
@poklV první řadě anténu (odpočívadlo pro špačky) vystrč nad křidlicu a pořádně vodováhou vyvaž. A natři ji vteřinovým lepidlem, aby aspoň nějaký žrout hroznů ubyl.Podle různých článků lze prý natáčením antény i "vylepšit" kvalitu požadovaných kanálů. *******
|
ja987
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |