Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Katowice MPX8 na kanále E6

Podle informací na polských webech probíhají testy z tohoto vysílače na vysílacím kanále E6 (kmitočet 184,5MHz) určeného pro polský MPX8. Zatím se jedná jen o nosnou. Bohužel nemohu zatím osobně odzkoušet, nemám k dispozici žádnou anténu pro pásmo VHF III. A nebudu mít minimálně táden až dva. Proto, kdo máte možnost příjmu z tohoto TXu, tak to můžete otestovat. ERP výkon v hlavním směru je 20kW s H pol. Mým směrem je vyzářený ERP, ale jen asi 5kW.

cha-cha
Registrace: 5/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Katowice MPX8 na kanále E6

Tak už jsi zdráv? Co zabralo sele nebo doktoři? A diagnóza jaká?
To VHF zkusím. :)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

?? Já byl vždycky celkem zdráv. Jak říkám, srdce jako zvon, játra jako kámen.

cha-cha

A kolik vážíš?

rs505
Registrace: 11/2009

Jen navazuji na:
https://www.parabola.cz/forum/topic-89301/3/
Ale zřejmě si zdráv a zde, což je to hlavní! ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

KRAKOW 191.5 MUX8 VERTIKAL /7-8/,taky nemohu odskoušet-až v noci!dle emitel forum jsou ty signály velmi silné! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@Delta1: To si tady tehdy s vámi psala osoba blízká z mého účtu a na firemním počítači. S ní to není moc dobré, ale to sem nepatří (a já to nevěděl, že se v nočních hodinách tato diskuse takto zvrhla).

cha-cha

@spyko

Krakow je kanál E7, Katowice E6, E8 má být Opole, ale zatím se tam tento kanál mezinárodně nkoordinuje.

cha-cha

Důležitá informace!

Podle sdělení jisté osoby z firmy Emitel se dnes jednalo pouze o krátkodobé testy provozních VHF AS pro MPX8 a zhruba od 16h byl test ukončen jak na TXu Katowice, tak i na TXu Kraków.

cha-cha

Takže v noci h...o,díky za info,na emitelu blekotali něco o svatém kříži-8kan.,no nic ,mají čas,zato podzim bude zajimavý u nás i v polsku! :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Tak ode dneška už polský MPX8 vysílá oficiálně, zatím ze sedmi vysílacích stanovišť). Zde je vyjádření provozovatele, firmy Emitel: "1 sierpnia 2016 rozpoczęła się emisja ósmego multipleksu z siedmiu obiektów nadawczych: RTCN Gdańsk / Chwaszczyno, RTCN Katowice / Kosztowy, RTCN Kraków / Chorągwica, RTCN Łódź / Zygry, RTCN Rzeszów / Sucha Góra, RTCN Warszawa / PKiN, RTCN Wrocław / Ślęża. Do czasu uruchomienia kanałów przez nadawców w multipleksie będą nadawane plansze z kolorowymi pasami."
Vysíláno je sedm pozic s barevnými pruhy, s označením "Test 1 až 7" a pozice "Test 8" s černou obrazovkou. Zatím jsem příjem prakticky neodzkoušel, ale snad se mi to ještě během dneška podaří (anténa na kanál E6 mi došla už minulý týden.

cha-cha

Takže otestováno anténa ("chlumecká"0807) ve výšce 30 metrů nad zemí s přímým výhledem na TX Katowice - Kosztowy a příjem je na úrovni 42dB/uV, čili žádná sláva oproti ostatním MPXům z tohoto vysílače (vyzářené ERP v mém směru je pouze 3 - 5kW, oproti 20kW v hlavním směru vyzařování vysílací antény s H polarizací), které hrají (včetně K21 kde je TVS MPX a K24 kde je TV MOBILNA/MPX4)na LP anténu umístěnou v místnosti. Anténa pro MPX8 musí být bezpodmínečně umístěna venku, uvnitř je příjem naprosto bez šance (zkoušeno i s PREAMPem pro kanál E7 se ziskem 20dB), což u mě vylučuje stabilní příjem tohoto MPX8, protože fasáda je zateplená a nelze na ni umístit jakoukoliv konzolu (dokonce to vnitřní předpis BD výslovně zakazuje) a balkón mám z opačné strany kde není po sognálu ani památky.

cha-cha

K programovým pozicím "Test1 až Test7 byla dnes přidána zvuková nosná s test zvukovým signálem o kmitočtu 1kHz (lidově řečeno "pískáním")ve formátu E-AC3 (Dolby Digital Plus). Pokud vám zvukový doprovod nefunguje, provozovatel (Emitel) polského MPXu8 doporučuje provést nové naskenování vysílacího kanálu E6 (184,5MHz).

cha-cha

V polském MPXu8 se už objevily na čtyřech pozicích (bývalé test 4 až test 7) odkazy na nové tv stanice. pozice test 1 až test 3 jsou určeny pro budoucí (a zatím neznámé) tv programy TVP. Buď 3x SD nebo 1x HD a 1x SD. Podrobnosti jsou zde: http://satkurier.pl/news/152404/nadawcy-zakonczyli-negocjacje-z-emitelem-w-mux-8-plansze.html

cha-cha

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra