Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Karta Skylink převod na kartu ČT

Dobrý den přátelé,
už několik hodin hledám na stránkách Skylinku informaci, jak je to s převodem jejich karty na kartu ČT (tedy bez poplatku)

Mám tedy jeden dotaz na vás. Nemáte někdo s tímto nějakou zkušenost? Jde mě o to, že jsem si do konce června na této kartě platil balíček flexi. Byl jsem tedy "zbavený" povinnosti platit SP. Nyní mě předplacení skončilo a karta byla deaktivována. Zatím si SP nehodlám platit, ale chtěl bych přijímač i kartu využít alespoň pro příjem ČT Sport jako vstup do jiného zobrazovače. (pokud tedy na tuto kartu tedy lze přijímat tuto stanici v HD, protože to plánuji využít do projektoru. Počítám ale s tím, že Česká televize tuto stanici už ani jinak nedistribujuje?) No a nakonec mě jde o to, jestli je možný třeba za 3-5 let na tyto kartě znovu využít některý z balíčku od Skylinku.

Opravdu jsem to na jejich stránkách hledal a nic jsem nenašel. Jako by nechtěli aby toto lidé dělali, proto bych vám byl vděčný za vaše zkušenosti pokud jste to někdo, někdy řešil. Díky Jenda.

jexxx
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Karta Skylink převod na kartu ČT

https://karty.ceskatelevize.cz/custom/dk.php

bretah
Registrace: 9/2012

@bretah

Tak tady je to celkem jasně napsaný. Je to pro mě ale takto absolutně na nic když nejdou přijímat HD stanice. Bude asi potřeba ještě chvilku počkat než Česká televize přestane vysílat úplně v SD. Jestli k tomu ale právě kvůli těmto kartám vůbec dojde? Ale můj osobní názor je to, že bude lepší pár lidem "rozdat" karty pro příjem HD stanic, než platit zbytečně dvojí distribuci na družic. Jinak díky za ochotu.

jexxx

HDčka od ČT pochopitelně jedou.

bretah
Registrace: 9/2012

@bretah

Jo??? Já myslel, že jen SD. Tak to bych o tom vážně uvažoval :O

jexxx

Vsetky stanice, ktore CT ma na pozicii 23.5E je mozne na karte CT prijimat. To je vsetke SD a HD verzie na CT kartu idu.

http://www.lyngsat.com/packages/SkyLink.html

Formular na prevod:
https://karty.ceskatelevize.cz/custom/doc/dk_fo.pdf

Je taktiez moznost aj neskorsieho prevodu CT karty opat na Skylink, avsak tam moze byt otazne, ci si po tich rokoch potom Skylink od teba nazauctuje "aktivacny" poplatok. Platiaci zakaznik je vsak stale vitany...najma ak plati viac krat.

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

@jexxx

Nato že jsi tady už 10 let, tak hledat neumíš?

Např.: https://www.parabola.cz/search/result-456700/ :O

kokun
Registrace: 5/2015

nechápu jak někdo z karty Skylink může udělat kartu ČT, to je jako přestavět Mercedes na Trabanta :laughing: :laughing: :laughing:

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Kartu mám už 3 roky převedenou na ČT kartu a jede vše i HD programy v pohodě. Nediv se, že SkyLink ti nebude dávat návod na něco, co jim sebere potencionální platiče jejich balíčků, servisní poplatek ale za tebe platí SkyLinku Česká Televize.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Wozi

Kartu ČT jinak než převodem z karty Skylink neuděláš, normálně koupit se nedá.

sirda

Takže ČT karta za 2.600,-Kč (2.000,-nákup + 600,-výměna) a to se vyplatí :O :)

kokun

@sirda

proc bych z ní měl dělat kartu ČT, čtčka jsou free v DVB-T bez karty, a taky zpětně to již nejde, tzn z ČT karty už nikdy neudělá Skylink

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Někdo čt kartu potřebuje, protože čt v dvbt nechytne.

sirda

Sleduji vaši diskuzi a docela síla. Takže pokud to dobře chápu, pokud se chce někdo dívat na free kanály přes satelit, v tomto případě česká tv, tak musí chtíc nechtic napřed udělat smlouvu se Skylink, tedy jemu zaplatit a poté opět zaplatit za konverzi na CT kartu?? No tak fakt vymakany... :laughing:

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

@kokun

Jen ještě malý vysvětlení se sluší.
Skylink jsem si pořizoval cca před dvěma roky hlavně z toho důvodu, protože Digi-tv neměl Sport 2 ve své nabídce. Tak jsem si pořídil kvůli závodům formule 1 Skylink a zaplatil si 2x 12 měsíců. Digi pořád jen slibovalo a nic se nedělo, tak jsem to musel řešit takto.

No a ted když už Sport 2 v HD v nabídce je, tak je pro mě služba od Skylinku vlastně nepotřebná. To je tedy sice silný slovo, chápu, že je v SP dost ještě stanic který nevysílá Digi v HD, ale je už to trošku lepší a platit Skylinku vlastně za "pár" stanic který nejsou v takový kvalitě nabízený u Digi se mě tedy zrovna dvakrát nechce. Jen jsem si říkal, že by bylo dobrý alespoň tuto kartu použít pro projektor, protože na něm stejně z větší části sleduji právě ČT sport, tak by mě alespon odpadlo přehazování Hdmi kabelu. Jak jsme minule řešili rozbočovač pasivní, tak ten nějak spolehlivě nefunguje, ale to už je zase jiný téma.

Je mě jasný, že toto vy předem nevíte a tak tady vznikají různý názory i ty co jsou třeba pro mě nevhodný jako to, že mám ČT Sport sledovat přes DVB-T Jenže to já taky nemůžu, protože pro mě je dostupná jen Javořice. Klet která Hdečko vysílá je pro mě nedostupná. No a na Javořici kdoví jak to ještě bude T2? Jenže zase pochopte vy mě že já toto nemůžu všechno popsat hned v prvním příspěvku. Vždyt by to ani nikdo nečetl jak by to bylo dlouhý a s hrubkama :)))

Jen pořád nevím, proč bych zase nemohl na ty kartě za pár let zaplatit třeba opět balíček Flexi 7 a koukat dál? Jestli je pravda, že Skylinku bude platit SP Česká televize? To se mě ale moc nezdá! Jasně neznáme jejich smlouvy, ale pochybuji, že jim Dvořák platí cca 95Kč za moji kartu každý měsíc. Možná jim tak maximálně za určitý karty ČT dá nějaký výhody za šíření jejich stanic nebo kdoví jak to vůbec je? Jinak se mě ji moc nechce zbavovat, protože jsme v ČR a tady už zítra ráno může být všechno obráceně než je nyní.

jexxx

@jexxx

Tady je chat se Skylinkem - měl jsem podobný problém, jako Ty. Je to asi měsíc staré, radši si to ověř na Skylink chatu:

Nyní chatujete s Jana
Jana:
Dobrý den, Jana Ryplová, jak Vám mohu pomoci?
Ja987:
Dobrý den, Mám kartu č.xxxxxxx a chtěl bych ji převést na kartu ČT - syn bude dlouhodobě v cizině. Kolik stojí tento převod na ČT? Když se po 2letech vrátí zpět, je možné ji zase převést zpět na normální kartu Digital? A co stojí tento převod zpět na původní Digital?
Jana:
Pokud chcete sledovat pouze vysílání programů České televize-programy ČT 1, ČT2, ČT Sport ČT :D/Art a nekódovaný program ČT24 prostřednictvím přístupových karet Skylink bez úhrady Servisního poplatku, máte možnost převedení stávajícího režimu karty na „Kartu ČT“.
Žádosti o konverzi karty si můžete stáhnout na stránce zde: ( https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/dk.php ) Vyplněný formulář zašlete na adresu: Česká televize, televizní poplatky-karta ČT, Kavčí hory, 140 70 Praha 4. Případně můžete požádat Divácké centrum ČT o zaslání formulářů na Vaši adresu.
Ja987:
Dobře a jak je to s návratem na kartu Digital?
Jana:
Doporučuji nás poté kontaktovat popřípadě postačí uhradit platbu servisního poplatku na 12 měsíců.
Ja987:
jakmile se syn vrátí, zaplatí servisní poplatek na 12 měsíců. Je možné uhradit namísto toho poplatek za nějaký balíček třeba na 2měsíce? A opravdu žádné další aktivační poplatky se nemusí platit?
Jana:
Můžete uhradit servisní poplatek na 12 měsíců nebo placený bal.na 6 měsíců.
Ja987:
Dobře, bude tedy pro mne lepší, když po roce oživím kartu zaplacením Servisního poplatku přes SMS a budu zase čekat rok a pak to zopakuji.
Jana:
Ano, je zapotřebí během roku kartu aktivovat libovolnou platbou.
Ja987:
Děkuji za vyčerpávající odpovědi. na shledanou.
Jana:
Děkujeme pane ja987 za využívání služeb Skylink a přeji hezký zbytek dne.
Chatovací relace uzavřena zástupcem

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

Vypadá to, že asi i ta operátorka Janička neví která bije a jak to vlastně je. Jestli si z toho Vašeho příspěvku můžu něco vzít, tak to, že je potřeba si alespoň do roka udělat jednu aktivaci přes sms. Jenže prvně Vám tvrdila úplně něco jiného. Tak buď za ten SP tam opravdu nezaměstnávají takový odborníky jak uvádějí (já tvrdím že ne, proto se obracím radši na vás všechny protože víte daleko více jak operátorky) nebo vážně nechtějí aby toto lidi s kartama prováděli.

No ono to bude asi zajímavý jestli se budu chtít ještě někdy k nim vrátit. Je taky dost možný, že ani nebudu mít chuť, protože si ani nedokáži dnes přestavit kolik budou chtít za pár let za uhrazení SP?! Možná si nebudou ani drzí říct o 150 Kč za základní balík.

Tak já všem děkuji za reakce a přeji dobrou noc.

jexxx

@jexxx

Je to jasné jak chleba!
1.) Buď si konvertuji kartu na ČT a když ji budu chtět zpět na Skylink (za libovolnou dobu), tak zaplatím Servisní poplatek na rok nebo balíček na 1/2 roku.
2.) Nebo si kartu nekonvertuji na ČT (nechám ji ležet v šuplíku) a před deaktivací karty za 11a3/4 měsíců uhradím SMSkou servisní poplatek na 5 dní za 25 Kč (musím kartu ale strčit do přijímače, aby se načetla) a zase po dobu 1 roku nedojde k deaktivaci karty. Nechápu, žes to nepochopil, když to pochopila Jana.

ja987
Registrace: 1/2016

kokun

Opravdu za tu ČT kartu zaplatí 2600 Kč?To je nějak moc za takovou nabídku ČT.
Rv

hoss

@hoss

No já se spíš divím, že se lidi nechávají takhle okrádat...

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Přesně

jak píšeš,je to tak...

hoss

@hoss

Většinu majitelú karet Skylink stála karta tyhlety prachy. Když si ji před lety pořizovali (tehdy ještě jako CW), tak stála 2.000,-peněz. Po letech bylo nutno provést výměnu (za 600,- se karta CW vyměnila za IrdetoICE).

Karta ČT (na progr. pouze ČT) existovala i před lety a stávala 600,-. Většina lidí si ale doplatila částku 1.400,-, aby získali plněhodnotnou kartu SL a měli možnost příjmu všech programů ,které SL nabízí(zel). Zvláště když v té době nebylo žádné SERPO. No ale i u těchto karet byla nutná výměna (za 600,-) na IrdetoICE.

Takže tolik k tomu jak "dědeček měnil až vyměnil" - kartu v hodnotě cca 2.600,- lze bezplatně převést na kartu ČT. Zpátky, na plněhodnotnou kartu SL, ji lze převést taky. Tyhlety "harakiri" lze prý ale provést pouze jedenkrát!!!

Slováci jsou na tom lépe. Kartu RTVS získají od STV bezplatně (dokonce několik ks na jednoho koncesionáře) - podmínkou je pouze placení koncesionářského poplatku (což je ovšem i u nás!).

kokun

@franck

Je vidět,že nevíš která bije,na satu je volná jen 24 Rv Rv

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

No ja vím velice dobře o čem mluvim, to spíš ty a ostatní nevíte jak to o ve světě funguje, že není normální platit za neplacené kanály. Zvlášť CT která je už zaplacena z poplatků.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra