![]() |
|
neidu frekvencie SkylinkPotrebujem usmerniť resp. poradiť. Pred týždňom mi vypadli niektoré frekvencie Sky link. Jednoducho signál 0/0. Zaujímavé je že na druhej strane idú aj HD , H aV polarizácia, airborne napr. 29900. Ide HBOHD, Stv1 HD,Wau, Ocko, CT HD, ale nejde 12070, 11836 a pod. Cim by to mohlo byť najpravdepodobnejšie? Skúšanej na 2 prijímacoch. Kábel alebo len doladenie paraboly?AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 511 |
![]() |
|
RE: neidu frekvencie Skylinki 11934/V/27500 . |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
nejdú frekvencie ASTRA 3B.Zle nastavená parabola,nesprávne frekv.,zle nastavený LNB,starý poškodený koax,zaoxidovaný koax do LNB,... |
garbanka
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 780 |
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkUpresnenie. Frekvencie OK, tipujem kábel resp parabola. Mňa matie, že niektoré idú s 90% a niektoré ukazujú len 0/5. Sused má napojené na rovnaký LNB (quad monoblok) a vraj mu ide vsetko, mne išlo všetko tiež. On má k parabole cca 10 m ja 20 m. Problém je , že na strechu k parabole mám šancu sa dostať na 1 pokus a kábel nevymenim asi vôbec :-(.AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkTy procenta jsou úplně k hounu, to ukazuje naprostý pitomosti podle toho, co si zrovna výrobce usmyslel.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@PoldaSNo vidíš, a já se výhradně orientuji jen těmi teploměry a procenty, a vždy mi i mým známým vše fungovalo ke spokojenosti. Podmínkou pro nejlepší nastavení paraboly je však přímá viditelnost od antény na připojený TV, citlivé ruce a rozum.Plně však chápu profíky, že někde na komíně musí nastavit parabolu na optimum podle měřáku, pak zastrkat konektory a musí to fungovat. Pokřikem "dobré/špatné" maníka u TV na maníka u antény lze parabolu nastavit také, ale bez záruky že nastavení je v nejlepší pozici. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkOn hlavně ten profík za svou práci ručí a nemůže si dovolit něco bastlit podle teploměrů, aby mu to při každým dešti zákazník omlátil o hlavu.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkVčerá to OK chodilo, mám signál a kvalitu 80% a dnes to nejde ?? Refresch katry a teda proč, to je na starou Blažkovou - Skylinkovou.![]() ![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@PoldaS"On hlavně ten profík za svou práci ručí a nemůže si dovolit něco bastlit podle teploměrů."Souhlas, takto práci profíků rozumím. Ale nesouhlasím s tvrzením "Ty procenta jsou úplně k hounu, to ukazuje naprostý pitomosti ....". Vedle profíků existuje velká skupina zručných techniků, kteří si dostatečně kvalitně nastaví svoji parabolu i podle těch procent. Už tady o tom bylo hodně diskuzí a není se třeba k tomu dále vracet. Ti profíci i zruční neprofíci se nemusí za svoji práci stydět a oba dosahují vyhovujících výsledků. S měřákem se dosáhne přirozeně absolutní maximum kvality nastavení, bez měřáku vyhovující kvalita nastavení. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkČiže je to v parabole ak tomu správne rozumiem. Ok. Zajtra. Sukisim doladit.AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkStanda3@ Podle procent nemůžeš nikdy nic nastavit, protože ty procenta jsou výcuc z prstu. Cosi tam poskakuje nahorů a dolů a nikdo neví co to je a k čemu se to vztahuje. Stejně tak podle procent nikdy nezjistíš třeba možný rušení na nějaký frekvenci (nedávno se to řešilo v souvislosti s radarem AČR). Sice chápu úpěnlivou snahu amatérů dělat práci stejně dobře jako profík, ale i ten amatér si musí uvědomit, že drahý měřáky mají opodstatnění a jejich cena je daná užitnou hodnotou. A teď při ukončení S a komplet přechodu na S2 to bude poznat ještě o to víc.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkSice trochu bokem, problém byl zkoušen na dvou přijímačích. Ale stalo se mi, že na jednom přijímači nešla jedna frekvence, signál nula. Všechny ostatní OK. Pomohlo až nastavení přijímače do továrního nastavení ačkoliv přijímač byl před resetem správně a stejně naladěn. |
MilanTuma
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
RE: neidu frekvencie SkylinkSúhlas, to pomáha. V mojom prípade to nakoniec bola rozladena parabola. Na doladenie stacili aj teplomery na prijimaci. Ďakujem za rady.AZBOX PREMIUM HD, Enigma2 OpenPli 2.1
|
tonicek
![]() |
|
![]() |