![]() |
|
O2 tv bezdrátové připojeníProsím o radu uvažuji o O2 tv, nemám ale ani linku ani kabel, funguje to přes ten jejich bezdrátový internet a nevadí to omezení 30giga? Jaká je kvalita ve srovnání se satelitem a neseká se to? Kolik potřebuješ min. rychlost připojení? A funguje to i přes lokální bezdrátové sítě? Díky za názory |
Petrmuz92
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 319 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníNo mám na chalupě připojení pevnou linkou od 02 naměřil rychlost 5MB/s.Tak nejsem stou rychlostí zrovna nadšen.V pátek si pujčil jejích bezdrátový internet a naměřil rychlost 0,4MB/s.Tak to šel vrátit,budu zkoušet ještě od T mobile a Vodafone.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníJestli máš na mysli O2TVAir, tak to si ani nepořizuj. Natož s FUPem 30GB. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
Kábel je istotaKábel je kábel. IPTV cez wifi je nezmysel! |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníMěl jsem O2 TV na 2 měsíce na zkoušku(vracel jsem asi po 9 dnech testů).A stačilo.Testoval jsem wifi opravdu důkladně.Krabička je to pěkná,připomínající TV boxy.Lákavé bylo využití netu od kohokoliv.Wifi občas mělo lehké trhnutí(router o rychlosti 300 a net okolo 100 Mb/s od konkurence).I v domácí síti (s internetem) problémy byly.Nedokážu si dost dobře představit,jak to má fungovat s tím jejich líným internetem.Při vracení na prodejně mě bylo vnucováno,že si nikdo nestěžoval, a že chyba bude u mne.Prostě IPTV u nás je ještě v plenkách. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníNo TV od O2 mněl také na vyzkoušení z tou rychlostí 5MB/s a sem tam to zakostičkovalo a dvě TV by ztou ryhlostí netu vůbec neutáhlo.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníMezi O2TV a O2TVAir je veliký rozdíl. |
bretah
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníOptický kabel je nej, ale není všude. Když jsem v Třebíči tak používám bezdrátový internet od místního poskytovatele. A moje IPTV mi jede v poho. Tady jsem nahrál D, science hd a jede to na beztátu bez chyby. Není bezdrát jako bezdrát.https://youtu.be/N5uAbyhocBs |
kolenáč
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 968 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníO2 nestaci ani pre male deti na internet.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojení2kolenáč: Na jakém tarifu jede přes cizí internet D science HD?![]() Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
Petrmuz92vem si to zdarma na 2 měsíce,na zkoušku |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Obraz kvalitaJe pravda že obraz přes bezdrát. internet u O2TV je hrozný? |
Petrmuz92
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 319 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníPleteš to všechno dohromady. O2TV můžeš mít jedině přes jejich zvonkodrát a nikde jinde. Přes jakékoliv jiného poskytovatele můžeš mít O2TV Air. A ano, tam to stojí za houby. |
bretah
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníA tak je to správně, proč by jinej provider měl umožňovat, aby mu na jeho síti sídlila kukačka, tj. parazit, kterej se jenom přiživuje na infrastruktuře? Kyslíka bloknout bez pardonu.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníPokud ti to ten provider dá do všeob. podmínek a výslovně tě na to před podpisem smlouvy upozorní, že ti bude blokovat iptv, youtube apod., tak proč ne. |
bretah
![]() |
|
@PoldaSHovori sa tomu sietova neutralita a ta je zakladom rozvoja informatizacie spolocnosti. Prevadzkovatel infrastruktury predsa skasne zakaznika a zakaznik ma plne pravo vyuzivat aj sluzby ineho subjektu na svojej konektivite. V EU zatial nie je uzakonena (len v USA), ale je to len otazkou casu. Na Slovensku bol podobny pripad s Antik IPTV, ktoreho odstrihla UPC na svojich linkach. Ber to tak, ze sietova neutralita je hlavne pre zakaznika, ktoreho nema co zaujimat infrastuktura alebo nejake obmedzenia, plati si net a ma mat pristup k vsetkemu. |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníIPTV je datový tok, jako každý jiný, tak proč by neměl fungovat? Také používám IPTV od někoho jiného, než mám kabelový internet. Na wifině a ještě s datovým limitem je to problém. Většina wifi přípojek nedosáhne datového toku, odezvy a dalších parametrů potřebných pro spolehlivý a kvalitní příjem IPTV. Při 15MB mi to začne kostkovat a při 10MB to už nejede vůbec. Naštěstí mám tvrdých 20MB, takže tato situace nenastává. Zkus si změřit rychlost své přípojky.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
omar3nejde jen o tvoji rychlost,ale o propustnost do jejich servrů,nevím,kde je maj schovaný,tvoje rychlost je do prvního bodu |
pierrepetr
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníNechtěl jsem se pouštět do detailů. Pokud naměří na wifině 3MB a je to jedno kam, tak je to marný, marný, marný.Tam je v háji ta část trasy, která jde vzduchem. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojení1)IPTV je na siti poskytovatele. Srovnej te s OTT.2)Pokud nejaky operator bude ve vetsim zatezovat diky OTT sit jineho - pak to povede bud k blokovani, nebo k datovym limitum. 3)Srovnejte ceny internetu v Severni Americe (USA+Kanada) s CR ci SK. To by u nas mela internet max 1/10 populace, co ma dneska a jeste s datovym limitem tipuji kolem 100-150GB/mesic |
LadaOva
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 127 |
![]() |
|
LadaOvaa pak srovnat vejplaty a jabka s hruškama |
pierrepetr
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníTraky@ Pojem "síťová neutralita" je akorát totální pitomost nějakýho úředníka od stolu, kterej vůbec neví která bije. Když si někdo za svoje prachy vybuduje síť, tak má taky svatý právo určit koho do tý sítě pustí a ne, že se mu tam natentuje nějakej vychcánek co do toho nedal ani floka a jenom bude rejžovat. S takovou by potom ty sítě nebudoval nikdo a celý by to šlo ke dnu.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníVychcaní jsou všichni, ať už velcí hráči, malí ISP, tak zákazníci. |
bretah
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníPoldaS, poviem Ti to na spominanom priklade Antik IPTV vs UPC. Zakaznici si platili net od UPC a k tomu IPTV od Antiku, UPC Antik odstrihlo a pochopitelne zakaznici zurili. Ak si zakaznik plati net od nejakeho poskytovatela tak ma pravo ho vyuzivat podla seba a je uplne jedno, ze ci zakaznik pouziva net aj na IPTV alebo sledovanie YouTube alebo P2P alebo cokolvek ine. Poskytovatel a teda najcastejsie zaroven aj ten, ktory infrastrukturu vybudoval s tym musi pocitat. Ak by sa sietova neutralita nebrala do uvahy tak prave vtedy by to slo cele ku dnu a rozvoj by sa zasekol. Nepriamy priklad su napriklad zeleznice, kolaje (infrastruktura) je tiez pristupna pre inych hracov a nie len pre statne zeleznice a osobne som rad, lebo odkedy je dopravcov viacero, odvtedy isla kvalita sluzieb hore. Z pohladu zakaznika je sietova neutralita nevyhnutnost. Ak si platim net tak si neprajem, aby ma niekto obmedzoval v pouzivani niektorych sluzieb. |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníSeš na omylu, protože tady nejde o používání netu ze strany zákazníka, ale o korektní vztah cizího operátora k danýmu ISP. V ČR už naštěstí dochází ke zlepšení, kdy se tyto dva subjekty domluví na spolupráci a pak je pro zákazníka taky garance, že bude danou službu využívat bez závad. A ne nějaký partizánský akce Antiku, kdy pak jako zákazní platíš a nemáš vůbec jistotu, že ti to ISP nezařízne nebo to prostě jeho síť nebude stíhat.Železnice sem netahej, to je případ úplně mimo, protože vybudování platí stát a ne privátní subjekt. Přirovnej to spíš k tomu, že si někde za svoje postavíš pekárnu s prodejnou a nějakej úředník rozhodne, že do tý prodejny musíš zadarmo nakvartýrovat konkurenci, která si tam bude prodávat rohlíky svoje a ty z toho jednak nebudeš nic mít a ještě díky vyšším nákladům nebudeš ani konkurenceschopnej. Jak to po nějaký době dopadne, je snad jasný. Zavřeš krám a rohlíky nebudou žádný. Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: O2 tv bezdrátové připojeníPříklad s rohlíkama je úplně vedle. Původní poskytovatel dostává stále platbu za internet, která byla nějak spočítána podle rychlosti. Jestli ji dotyčný využije na pouhý internet nebo IPTV je jeho věc.Je však pravda, že IPTV celkem vyčerpává kapacity páteřních tras, zejména pokud se jich sejde víc na jednom uzlu. To pak běžné bezdrátové spoje nestíhají. Mohou takhle fungovat jednotlivci, ale na masivní nasazení to není. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55 | |
![]() |
|
![]() |