Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

problém s motorom SG 2100

Otázka pre odborníkov alebo inak skúsených užívateľov s týmto motorom:

Stretol sa z vás niekto s tým, že mu tento motor (SG 2100) nefunguje hneď po zapnutí príjimača (mám OPTICUM HD X703p a zapnutý USALS), ale asi až po 5-7 minútach?

Skrátka netočí keď príjimač zapnem ani ťuk a po cca 5-7 minútach začne točiť normálne... Má niekto podobnú skúsenosť prípadne radu ako to odstrániť, prípadne kde hľadať chybu?

Ďakujem za rozumné reakcie vopred :lookaround:

Nibiru
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56
Odpověď v diskusním vlákně

To Nibiru

A už si vyskúšal iný FW?Alebo to trápiš na to pôvodnom?Bolo ti poradené,že to máš preflashovať najlepšie cez RS-232,predtým továrko,potom továrko a malo by to fungovať,kús a nič za to nedáš.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

RE: problém s motorom SG 2100

vladoholu:

preflashoval som tento STB mnohokrát kým som našiel ten FW čo mi vyhovuje a určite tam nie je pôvodný z výroby... a po poslednom (plne funkčnom) nie je dôvod niečo na ňom meniť.

Nibiru

Nibiru

koukni na zdroj

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Výmena LNB za funglovku (Inverto), napriek všetkému, povedanému skôr v predošlých príspevkoch, opätovné nahratie FW (po klasických továrenských nastaveniach samozrejme) a žiadna zmena...

Ale jedna predsa len: teraz už netočí vôbec :)

Nibiru

A nová záhada:

pokiaľ odpojím kábel od LNB do motora tak motor točí úplne normálne len s káblom od STB... Vie to niekto vysvetliť? :O

Nibiru

To Nibiru

Samozrejme,treba skontrolovať konektor "F" či náhodou nemá skrat,na začiatku pri STB aj na konci.Na motore musí LED svietiť na zeleno,ak nesvieti vôbec,alebo na červeno je tam závada a tú treba odstrániť.Ako si zistil že motor točí v poriadku pri odpojenom kábli od STB?Pripojil si iný koaxiál?Ak máš možnosť skontroluj napätie na výstupe-LNB-IN_tuneru,či je tam vôbec 13-18V.Ak nebude,alebo bude kolísať môže biť vadný tuner,alebo závada v STB na základovej doske,alebo na zdroji.Hľadaj,alebo to daj odborníkovi.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

vladoholu

čti lépe

"pokiaľ odpojím kábel od LNB "

pierrepetr

Nibiru

co,jak??? 07.08.2016, 21:16.59

pierrepetr

Nibiru

nejprve vyměň ten metr koaxu od LNB k motoru

pierrepetr

A vymen hned lnb.

Kasr
Registrace: 8/2008

Chlapi, veď to píšem vyššie:
kábel do LNB je nový, aj LNB je od dnes úplne nový (Inverto).

vladoholu:
Odpojil som kábel od LNB do motora a išiel iba kábel od STB do motora - a práve vtedy začal motor točiť a fungovať normálne. :(

Nibiru

doplnok:
kontrolka svieti v poriadku a na zeleno.

Nibiru

Nibiru

a co tohle??? 10.08.2016, 19:06.36

pierrepetr

pierrepetr:

nie som odborník na zdroj, "koukat" môžem na neho celý deň ale či je OK alebo nie ako lajk nepoznám. Skús poradiť niečo konkretnejšie ako lajkovi.

Nibiru

Nibiru

rád laiku,já si neopravím pístní kroužky v motoru,proto tuto činnost přenechám odborníkovi a platím,ty jsi třeba kardiochirurg ,taky si necháš platit za operaci,je už jasno??

pierrepetr

pierrepetr

Fajn, ale skôr než dávam opraviť "pístní kroužky v motoru" alebo si svojpomocne ako kardiochirurg vymením dve chlopne musím mať istotu, že "pístní kroužky v motoru" potrebujem nové presne tak ako tie chlopne.
A to je to jediné čo z tvojej "chytrej rady" nezistím.

Nibiru

Nibiru

moje chytrá hlava,jak správně píšeš,si nechá motor nejprve odborníkem prohlédnout a nespekuluje na fórech,co by to asi mohlo dělat,poraďte,já to stejně neumím opravit,ale mohu to říci tomu automechanikovi,že mě to poradili na netu,to bude mít radost

pierrepetr

To Nibiru

Chlapci to chce kľud a z hlboka dýchať.Ak odpojí kábel od LNB,tak je chyba v kábli od LNB do motora/skrat/alebo je vadné LNB.LNB nemá veľký odber tak cca.100mA,ak je single,ak je tam viac výstupov,potom je odber vyšší.Alebo je na motore povolený samotný konektor "F" od dosky plošného spoja a to asi neopravíš sám,ak nie si na to odborník.Je tam viac možností,okrem spomenutých,ale to chce rozobrať možno aj samotný motor a skontrolovať elektroniku,ak vylúčiš samotný kábel a LNB,že?Nech sa darí.

vladoholu

To Nibiru

Alebo že by som ti poslal taký istý,ale 100% funkčný motor,povaľuje sa mi v pivnici?Je to len ako rezerva,mne ten na parabole funguje už 10 rokov,bez problémov,takéto motory mám na starosti 4 kusy v rodine a roky šlapú ako hodinky.

vladoholu

V prvom rade merat odber prudu bez a potom s pripojenym lnb!

Kasr

Kasr

Nemám možnosť takých meraní - opakujem nie som odborník skôr lajk...
Zaujimavé ale je, že pokiaľ odpojím LNB kábel do motora a ostane v prevádzke iba kábel k STB potom motor točí normálne a nemá problém ani po zapnutí ihneď a ani s nijakou pozíciou (čo som zistil úplne náhodou)... Reset a ani nič podobné ako čistenie a kontakty nepomahá...Preto mám pochybnosti či je problém v zdroji.

Nibiru

Môze byt aj v zdroji, ze to neutiahne, ale bez merania odberu lnb a motora je to zbytocne. Mozno lnb je ok, ale motor ide tazko, stupne prud na unosnu medzu a bez tych par mA pre lnb je to este v norme.

Kasr

skúšal som tam 3 LNB, obe Inverto nejdú ani ťuk.
Nejaký starší (zn. teraz neviem) sa mi rozbehol vždy po asi 5-7 minútach. To je vec ktorú fakt že nechápem a poriadne ma zneistila keď som bol rozhodnutý kúpiť nový motor. Našťastie som to zatiaľ neurobil...
Neviem prečo nejdú dva LNB Inverto a prečo tento starší ide hoci i po tých 5 minútach úplne normálne.
??? :(

Nibiru

Este raz:
1.- chyba zdroja: nedoda potrebny prud
2.- chyba motora (tazky chod) odobera prud na hranici moznosti zdroja, po pripojeni urcitych lnb stupne nad unosnu medzu.: je to jednoducho opravitelne.
Nerozoberal si niekedy motor, pripadne nepritahoval na nom dve skrutky( na niektorych typoch jednu) na vymedzenie vôle?

Kasr

motor som mal otvorený ale nepriťahoval som nič, len odstránil veľké množstvo prebytočnej vazeliny...

Nibiru
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra