![]() |
|
problém s motorom SG 2100Otázka pre odborníkov alebo inak skúsených užívateľov s týmto motorom:Stretol sa z vás niekto s tým, že mu tento motor (SG 2100) nefunguje hneď po zapnutí príjimača (mám OPTICUM HD X703p a zapnutý USALS), ale asi až po 5-7 minútach? Skrátka netočí keď príjimač zapnem ani ťuk a po cca 5-7 minútach začne točiť normálne... Má niekto podobnú skúsenosť prípadne radu ako to odstrániť, prípadne kde hľadať chybu? Ďakujem za rozumné reakcie vopred ![]() |
Nibiru
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 1 061 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56 | |
![]() |
|
To NibiruA už si vyskúšal iný FW?Alebo to trápiš na to pôvodnom?Bolo ti poradené,že to máš preflashovať najlepšie cez RS-232,predtým továrko,potom továrko a malo by to fungovať,kús a nič za to nedáš.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100vladoholu:preflashoval som tento STB mnohokrát kým som našiel ten FW čo mi vyhovuje a určite tam nie je pôvodný z výroby... a po poslednom (plne funkčnom) nie je dôvod niečo na ňom meniť. |
Nibiru
![]() |
|
Nibirukoukni na zdroj |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100Výmena LNB za funglovku (Inverto), napriek všetkému, povedanému skôr v predošlých príspevkoch, opätovné nahratie FW (po klasických továrenských nastaveniach samozrejme) a žiadna zmena...Ale jedna predsa len: teraz už netočí vôbec ![]() |
Nibiru
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100A nová záhada:pokiaľ odpojím kábel od LNB do motora tak motor točí úplne normálne len s káblom od STB... Vie to niekto vysvetliť? ![]() |
Nibiru
![]() |
|
To NibiruSamozrejme,treba skontrolovať konektor "F" či náhodou nemá skrat,na začiatku pri STB aj na konci.Na motore musí LED svietiť na zeleno,ak nesvieti vôbec,alebo na červeno je tam závada a tú treba odstrániť.Ako si zistil že motor točí v poriadku pri odpojenom kábli od STB?Pripojil si iný koaxiál?Ak máš možnosť skontroluj napätie na výstupe-LNB-IN_tuneru,či je tam vôbec 13-18V.Ak nebude,alebo bude kolísať môže biť vadný tuner,alebo závada v STB na základovej doske,alebo na zdroji.Hľadaj,alebo to daj odborníkovi.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
vladoholučti lépe"pokiaľ odpojím kábel od LNB " |
pierrepetr
![]() |
|
Nibiruco,jak??? 07.08.2016, 21:16.59 |
pierrepetr
![]() |
|
Nibirunejprve vyměň ten metr koaxu od LNB k motoru |
pierrepetr
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100A vymen hned lnb. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100Chlapi, veď to píšem vyššie:kábel do LNB je nový, aj LNB je od dnes úplne nový (Inverto). vladoholu: Odpojil som kábel od LNB do motora a išiel iba kábel od STB do motora - a práve vtedy začal motor točiť a fungovať normálne. ![]() |
Nibiru
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100doplnok:kontrolka svieti v poriadku a na zeleno. |
Nibiru
![]() |
|
Nibirua co tohle??? 10.08.2016, 19:06.36 |
pierrepetr
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100pierrepetr:nie som odborník na zdroj, "koukat" môžem na neho celý deň ale či je OK alebo nie ako lajk nepoznám. Skús poradiť niečo konkretnejšie ako lajkovi. |
Nibiru
![]() |
|
Nibirurád laiku,já si neopravím pístní kroužky v motoru,proto tuto činnost přenechám odborníkovi a platím,ty jsi třeba kardiochirurg ,taky si necháš platit za operaci,je už jasno?? |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrFajn, ale skôr než dávam opraviť "pístní kroužky v motoru" alebo si svojpomocne ako kardiochirurg vymením dve chlopne musím mať istotu, že "pístní kroužky v motoru" potrebujem nové presne tak ako tie chlopne.A to je to jediné čo z tvojej "chytrej rady" nezistím. |
Nibiru
![]() |
|
Nibirumoje chytrá hlava,jak správně píšeš,si nechá motor nejprve odborníkem prohlédnout a nespekuluje na fórech,co by to asi mohlo dělat,poraďte,já to stejně neumím opravit,ale mohu to říci tomu automechanikovi,že mě to poradili na netu,to bude mít radost |
pierrepetr
![]() |
|
To NibiruChlapci to chce kľud a z hlboka dýchať.Ak odpojí kábel od LNB,tak je chyba v kábli od LNB do motora/skrat/alebo je vadné LNB.LNB nemá veľký odber tak cca.100mA,ak je single,ak je tam viac výstupov,potom je odber vyšší.Alebo je na motore povolený samotný konektor "F" od dosky plošného spoja a to asi neopravíš sám,ak nie si na to odborník.Je tam viac možností,okrem spomenutých,ale to chce rozobrať možno aj samotný motor a skontrolovať elektroniku,ak vylúčiš samotný kábel a LNB,že?Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
To NibiruAlebo že by som ti poslal taký istý,ale 100% funkčný motor,povaľuje sa mi v pivnici?Je to len ako rezerva,mne ten na parabole funguje už 10 rokov,bez problémov,takéto motory mám na starosti 4 kusy v rodine a roky šlapú ako hodinky.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100V prvom rade merat odber prudu bez a potom s pripojenym lnb! |
Kasr
![]() |
|
KasrNemám možnosť takých meraní - opakujem nie som odborník skôr lajk...Zaujimavé ale je, že pokiaľ odpojím LNB kábel do motora a ostane v prevádzke iba kábel k STB potom motor točí normálne a nemá problém ani po zapnutí ihneď a ani s nijakou pozíciou (čo som zistil úplne náhodou)... Reset a ani nič podobné ako čistenie a kontakty nepomahá...Preto mám pochybnosti či je problém v zdroji. |
Nibiru
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100Môze byt aj v zdroji, ze to neutiahne, ale bez merania odberu lnb a motora je to zbytocne. Mozno lnb je ok, ale motor ide tazko, stupne prud na unosnu medzu a bez tych par mA pre lnb je to este v norme. |
Kasr
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100skúšal som tam 3 LNB, obe Inverto nejdú ani ťuk.Nejaký starší (zn. teraz neviem) sa mi rozbehol vždy po asi 5-7 minútach. To je vec ktorú fakt že nechápem a poriadne ma zneistila keď som bol rozhodnutý kúpiť nový motor. Našťastie som to zatiaľ neurobil... Neviem prečo nejdú dva LNB Inverto a prečo tento starší ide hoci i po tých 5 minútach úplne normálne. ??? ![]() |
Nibiru
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100Este raz:1.- chyba zdroja: nedoda potrebny prud 2.- chyba motora (tazky chod) odobera prud na hranici moznosti zdroja, po pripojeni urcitych lnb stupne nad unosnu medzu.: je to jednoducho opravitelne. Nerozoberal si niekedy motor, pripadne nepritahoval na nom dve skrutky( na niektorych typoch jednu) na vymedzenie vôle? |
Kasr
![]() |
|
RE: problém s motorom SG 2100motor som mal otvorený ale nepriťahoval som nič, len odstránil veľké množstvo prebytočnej vazeliny... |
Nibiru
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56 | |
![]() |
|
![]() |