Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

nové tbs karty s s2x

Zdravím, TBS vydalo 2 nové univerzální karty, které zvládnou i dvb-s2x a dvb-c2

http://www.tbsdtv.com/products/tbs6522_multi-standard_dual_tuner_pcie_card.html

http://www.tbsdtv.com/products/tbs6528_multi_standard_tv_tuner_ci_pcie_card.html

první je duální (2x tuner pro pozemní a 2x tuner pro satelit) a umí acm/vcm.
druhý má jen jeden vstup pro všecky signály, ale má ci slot ale nemá napsáno že umí acm/vcm.

Zatím nevím jakou co má citlivost ale za tu cenu bych to bral.
http://olmi.tv/d/tbs6528-multi-standard-tv-tuner-ci-pci-e-card-1000892/

snad to umí acm/vcm, ono u toho usb co mám to taky nebylo napsaný :D a umí to, byla by to výborná karta, jen vyřešit jak do ní zároveň zavest anténu a zaroven motorovej satelit.

Qquiderr
Registrace: 5/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: nové tbs karty s s2x

Vubec to nevypada zle ta prvni a prijatelna cena tez R^

warteam83
Registrace: 2/2015

zajimalo by mě jak to funguje v kombinaci s dvb vieverem a jestli si to poradí s acm avcm, mám na mysli ten single tuner s ci slotem. Oba totiž mají v popisu že umí i 16a32apsk. bral bych ten s ci slotem pokud nekdo potvrdí že zvládne i acm a vcm ;) slučovač pozemní + sat se dá dobře sehnat, abych nemusel furt prohazovat kabely.

Qquiderr

Híííkaš tu ako taký somár nad kôpkou sena.Najskôr píšeš o acm/vcm,ako keby si bol neviem aký profík a potom s teba vylezie,že to chceš používať v dvbviewer.Nato ti stačí hocáka skystar,tevii alebo niečo podobné za pár desiatok eur a nepotrebuješ túto predraženú tbs_ku.

marian34
Registrace: 10/2010

tak mám na to víc programů, když chci například ukrajinu nebo tak, tak to pouštím přes jiný program, který umí direct hardware, tedy nekomunikuje s kartou skrze ovladače, ale napřímo, tohle umí například ebs pro, ten mi na to perfektně funguje při mé současné kartě, ale ta neumí s2X.

Qquiderr

TBS 6522 - prakticke skusenosti

Nove karty TBS 6522 a 6903 (nahrada za 6983) momentalne testuje na svojom systeme Peon.
Zatial co mozme k praktickym testom povedat:

- na PC su nainstalovane Prof 7301, 6983, 6903, 6522 a 5925 a ziadna kolizia driverov

TBS 6522:
- 6522 ma 4 vstupy, ale pouziva iba 2 modulatory. Tym padom je mozne urobit iba kombinaciu 2xDVB-S, 2xDVB-T, alebo 1xDVB-S + 1x DVB-T. Nie je mozne naraz vyuzivat vsetke 4 vstypy.
- skenovanie je velmi dobre, ale zatial pomale a nachadza kmitocty porovnatelne s 6903
- pohodlne zvlada napriklad 4K + terrestrial
- vyskusany bezproblemovy prijem 16 APSK
- najdene kmitocty su presnejsie a skoro totozne co uvadza NIT a prehlady na King of Sat (3 desatinne miesta). Zatial v tomto vedie 5925ka. 6983 a 6903 maju odchylku + cca 250kHz (pouzite PLL a skeny na 3 kartach hned za sebou)
- bezproblemovo funguje s EBS Pro

- zatial nedotiahnuty soft od Crazy Cata a vsetko, co nadvazuje na jeho Stream Reader. Tenow vsak CC poskytol I2C pristup k ich windowsackym ovladacom, cim Crazy Scan priamo ovlada STV0910 a STV6120 chipset. Spolupraca medzi Crazy Catom a Peonom je, tak to chce iba trpezlivost a cas.

https://postimg.org/gallery/iq0srkpi/

Predchadzajuca zmienka o kartach:
https://www.parabola.cz/forum/topic-89667/

Testovanie prebieha pomaly, ale isto, kedze si Peon overuje plusy a minusy novich kariet a porovnava to s ich predchodcami.
Postupne budu nasledovat dalsie veci, ktore nas, ako DXerov zaujimaju a boli uvedene v predchadzajucom prispevku.

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

6522 by měl umět acm/vcm zkoušel jsi tu multistream ukrajinu? jak si s tím poradí? ten crazy scan mám taky, ale zda se mi že mi lip chodí ebs pro, chtěl bych tu 6528 jestli umí acm/vcm, na proskenovávání satelitů s motorem je to výborná karta a když otevře přes ebs pro i multistream tak ji beru hned, na to přepinani jsem našel že tbs má program kde se to přepíná, takže kartu zapneš do modu dvb-t/t2 nebo do režimu pro satelit, nebo pro kabelovku, hold programy typu dvb viever využijí kartu jen asi z 50% a musi se to ruzně přepínat a podobně.
můžeš se kouknout jestli 6528 také zvládne acm/vcm?
moje 5980 usb to přes ebs pro zvládne, ale neumí dvb-s2x takže testování tohoto to nezvládne, navíc pro pozemní příjem musim mít další kartu :D Tady by mi pro všecky standardy stačilo mít tu jednu a ješte bych si moch "hrát" ;)

Qquiderr

@Qquiderr

MIS a aj kombináciu MIS/T2MI zoberie každá z testovaných kariet. Problém je len v obslužnom softe. Na MIS najlepšie DVBdream, SmartDVB má drobné problémy s rozlíšením jednotlivých streamov. AltDVB v pohode, len je nutné pre každý stream dopísať parametre v mis.ini a na každý stream použiť zvlášť frekvenci.,Ostané programy nepoužívam, nevyhovujú mojim požiadavkám ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

@sato

Na linku který uvádíš - seznam nalezených signálů EBS Pro na Astre 19... proč je tam takový rozptyl SNR signálů? Několik signálů se SNR kolem 9dB , to vidím jako vážný problém...čím to je?

FrBoc
Registrace: 12/2007

bud ma blbe nastavenou parabolu, motor, lnb, nebo multifokus, pak třeba má dlouhej kabel nějaky spojky a průchodky, ja to vyrovnávám zesilovačem, ale sehnat nízkošumový satelitní zesik dalo zabrat ale mám ho a jsem spokojen, signál sice nemam na 100% protože mam blbě nastavenou motorovou parabolu :D

Qquiderr

Qquiderr

u sat neřeš šum,hlavní je první stupeň,tedy LNB

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Qquiderr

"bud ma blbe nastavenou parabolu, motor, lnb, nebo multifokus," To si robíš srandu ??? :laughing: :laughing: :laughing: Trocha hlbšie sa zavŕtaj do problematiky sat. kariet a budeš mať jasno. Tieto údaje majú samozrejme drift, lebo je to spôsobené samotným programom - stremreaderom, ktorý je stavaný všeobecne pre všetky podporované karty. To žiaľ neovplyvním. A taktiež to nie je možné porovnávať s meracími prístrojmi za niekoľko tisíc €. Ja testujem len možnosti príjmu a hraničné možnosti týchto kariet. Zatiaľ riešime s TBS odchýlky kmitočtov a SR. To čo som písal vyššie je záležitosť CrazyCata, ktorý "vyrába" streamreadery. ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

LNB mám inverto black ultra :) ten má šum 0,2 videl jsem i s šumem 0,1, ale né od inverta, napřiklad od amiko, fte... a lnb je to dobrý, mám pak ješte další 2 :D jedno staré ale univerzální, jen nwm kolik má šum, druhé je pak monoblok inverto. Ale asi mam malinkou parabolu, mam jen 80ku, ale na tu bych měl mít na astře 100/100 nebo má motor nějaký útlum?

Qquiderr

Ano, motor má mírný útlum. Ideální stav je mít dvojitý LNB. Jeden výstup napřímo, druhý přes motor.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Dalsie testy TBS 6522

Overene:

- TBS 6522 v pohode zvlada aj Multistreamy
- zatial)najnizsie SR ktore zvladla je SR 468

Testy vsak pokracuju, kedze sa neda stihnut vsetko naraz...
Ako ukazku som pridal aj snimok sucasneho prijmu na TBS 6522 vysielanie 4K (DVB-S) + STV 2HD (DVB-T) a TBS 6903 s Prima HD. Ako vidno, ziadny konflikt a vysielanie bezi ako ma....

Otvoril som novu galeriu iba pre TBS 6522:
https://postimg.org/gallery/1bg8pgauu/

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra