Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat Technistar SIR a fimware

Nemohu najít firmware pro Technisat Technistar SIR.
Nemáte někdo Tip? Mám nějaké problémy ohledně vypínání přístroje a tovární nepomohl.

Robous
Registrace: 3/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Technistar SIR a fimware

Servis pro ČR má OMKO Brno. Nebo ti možná tvůj prodejce doporučí někoho jinýho.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

ano mame tip

A/ skús si aktivovať SZ
B/ daj si do guglu "technisat firmware" - aké jednoduché. A dostaneš odkaz 3x na stránku technisat a štvrtá položka je domáca. tam nájdeš všetky firmwary k technisatom a všetky verzie.

Dagy2
Registrace: 11/2010

robous

keby si napísal všetko, možno by si sa nemusel trápiť.
Máš problém s tým, že vypínanie trvá ca 10 minút? riešenie je popísané tamtiež kde je firmware pre všetky technisaty. preládovanie FW nepomôže, budeš musieť urobiť tzv. "táhloveho nastavení".

Dagy2

@Dagy2

Ano. Najednou to trvá cca 2 minuty.

Robous

na tento typ prijimace novy sw není. Vyrobce zadny nevydal od doby uvedeni na trh a asi ani uz nevyda. Takze po zmene parametru na TP 12070/H DVB-S uz nebude zrejme funkcni Fastscan aktualizace. To vypinani trva zhruba 5 minut pokud je pouzit monoblock nobo samostatne 2 LNB pro prijem obou Aster 19,2E a 23,5E jelikož si prijimac kontroluje stav seznamu. Je to mensi chyba v sw, ale da se to obejit jak pise Dagy. Pokud je prijem pouze s jednim LNB na Astru 23,5E s fixni parabolou s pouzitim fastscan seznamem, tak vypinani trva normalne do 20s. To jsem zjistil u zname u tohoto prijimace.

HYPER

ano presne

keďže robous tu v minulom vlákne písal že urobil omylom reset, tak zrejme prijímač teraz hľadá to čo nemá. Neviem ako je to teraz keď TP12070 nejde - SIR zrejme čaká tiež nejaký čas, či sa signál neobjaví.
riešenie je popísané v príspevku od táhlovej, hľadaj guglom, nemôžeme sem dávať odkazy.
ak to potrebuješ step-by-step aktivuj SZ

Dagy2

@Robous

Dvě minuty, tak to máš dobrý, můj přístroj se vypíná 5 minut. Prodejce mi tenkrát poradil ať si toho nevšímám a to také činím. Fastscan chodí, nefunkční programy nemaže.

mibo1949
Registrace: 1/2013

TP 12070 nejde? Asi mi něco uniklo.

sirda
Registrace: 11/2006

Robous

Skús tento odkaz:
https://www.technisat.com/en_XX/Downloads/352-515/

karamelka
Registrace: 2/2013

@karamelka

Tady jsem právě už nic nenšel.

Robous

Technisat Technistar SIR a fimware

Je odpojen od sítě "LAN" a ukončuje se hned .Jak dám do sítě, tak zase 2 minuty!

Robous

Dej tovární nastavení a při RUČNÍM naladění programů použij satelit USER3 pro SKYLINK programy - pro programy z ASTRY1 použij satelit USER1.Tím odstavíš fastscan(ten v listopadu už stejně fungovat nebude) a SIR se bude vypínat za cca 8sec.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

robous

dostal si práce tip na "tahlovej setup" - k tomu aby si to zvládol potrebuješ ešte dve veci:
1/ vedieť ladiť manuálne tento prístroj - popísal som ti minule step-by-step ako na to.
Satelit USER1 a USER2 vyberáš z tabuľky v nastavení LNB namiesto Astra19.2E a Astra23.5E
2/ stiahnuť si tabuľku s frekvenciami Skylink - link si dostal naposledy.

ak ti toto nestačí, môžeš ešte napísať svojmu dovozcovi - t.j. firme OxxO, ktorá vyššie uvedený postup ukradla a posiela ho ako svoje know-how.

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra