![]() |
|
příjem HD na rekorderDobrý den,jsme vlastníky dvou DVD rekordérů Panasonic DMR-EX72S (na satelit s kartami Skylink). Jsou zapojeni na televize Mascon s hdmi.. Přístroje jsouperfektní. Nyní máme problém s HD příjmem vysílání. Rádi bychom nadále používali jako výchozí zařízení uvedený rekordér, do jehož pevného diskumůžeme přímo nahrávat z televize. atd. Prosím existuje nějaké řešení. Vyřešilo by to zakoupení nové televize? Připojení na dig. přístroj - další krabičky - mám nevyhovuje. DBD rekorder zde pusobí jako přehrávač. |
Felix
Registrace: 6/2016 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderRekorder ma jen DVB-S tuner, takze smula. Ani kdyz koupis jinou krabicku nebo tv tak tam nemas jak HD signal dostat. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 977 |
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderhttp://www.panasonic.com/cz/consumer/domaci-zabava-a-hi-fi/prehravace-a-rekordery/dvd-rekordery/dmr-ex72segs.html |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
felixten prístroj je poplatný dobe v ktorej vznikol.Keď ho vymeniš za akýkoľvek SAT prijímač aj za 50EUR získaš okrem prehrávania DVD ďaleko väčší komfort než s tvojim DVD-rekordérom (ja viem že stál možno 15000Kč, mal som EH55, našťastie nefungoval tak sa mi ho podarilo vrátiť načas) - samozrejme nahrávanie ako píšeš - EPG, ktoré teraz nemáš - priame nahrávanie z EPG bez potreby programovania nahrávok - len jedno tlačítko - ďaleko lepší obraz, pretože A/ získaš HD príjem a hlavne získaš B/ HD nahrávky, ktoré teraz nemáš - dolby digital zvuk |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
FelixTak tak ako píše Dagy2. V dnešnej dobe nahrávať na disk je už "nekonfortné" a "zaostalé", veď sú už lacné 1TB disky.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
FelixMyslel som nahrávať na DVD disky.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
FelixPardon, teraz som si všimol, že to má HDD, ale platí to, čo písal Dagy2T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderNevím, co je nekomfortního nahrávat na HDD. Mám i 2TB disk, ale hlavní záznamy hrnu na DVD a disk je pouze záloha. V DVD recorderu během okamžiku oříznu začátky, konce případně jiné nežádoucí částí záznamu. Když jsem to dělal v komplu v Pinnacles, tak to byl mnohahodinový opruz.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderA nahravku z stb orezes este rychlejsie vo videoredo v pc, pripadne u niektorych stb rovnako ako v tvojom dvd recorderi.A tak isto u kvalitnejsich môzes mat interny hdd. A dalsie vyhody. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderZatím to dělám tak, až dodělá, tak budu hledat jiné řešení. Má už 9 let, tak to může přijít každým okamžikem.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorder@omar3Boli časy keď som aj ja nahrával a pálil DVD disky, mal som (aj stále mám) v rezerve Panas EH60, ale dnes by som sa už k tomu nevracal. Nahrávam cez Technisat SIR na 500GB disk a nahrávky spracovával v počítači cez VideoReDo TVSuite V4 a v tom je to otázka pár minút - vysrihať reklamy a upraviť začiatok a koniec nahrávky. |
thud
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
no pravda co bylo napsáno,jen mě zaráží,že někdo něco nahrává z televizních programů,vše už je nahráno na servrech po celém světě,stačí jen vybrat si a pustit |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderAch ten internet?! |
janys
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
@pierrepetrMěl jsem na mysli samozřejmě záznamy z kamery a dalších zdrojů.Z televizního vysílání jsme nic nenahrál několik let. Na běžný provoz mám IPTV se 7 denním posunem a možností záznamu. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderTak já si na Technisatu ISIO STC samozřejmě také nahrávám na pevný disk. Prostě když mě něco v programu zaujme (např. nový film na HBO nebo ČT), tak si to nahraju. Určitě je pro mě jednodušší a pohodlnější si to pak až budu potřebovat najít na svém disku a hned v HD kvalitě pustit, než někde složitě hledat a lovit na internetu |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderHBO nové filmy púšťa celý mesiac x opakovaní a ČT dáva celé leto 20-30r archív a dáva si za to platiť |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
jirka67dělám to taky tak, jak je něco zajímavého na AMC, HBO, ČTV, STV tak si to nahraji, a jak mam na to čas, ta si to pustímDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
jirka67"než někde složitě hledat a lovit na internetu"ta složitost si to pustit z internetu je asi stejně složitá,jako to najít na HDD,tady nejde o hledání pomocí prohlížeče na PC,vše vidíš přímo na TV a nic nestahuješ,najdeš,klikneš,čumíš |
pierrepetr
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderZaznamy z kamery a dalsich zdrojov si môzes kludne ulozit do pc na hdd, do stb, do NAS... A prehravat v rozumnom stb v sieti, v tv cez dlna... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
FelixAsi jsem špatně zadala téma. Nejde mi o to, aby se do rekorderu Panasonie se sat. tunerem nahrávalo v HD, ale stačí mi stávající kvalita. Nenahrávám většinou filmy, ale zprávy, a různé hist. pořady, na které se dívám až mám čas. Krabičku mám od GO SAT, ale nevím jak technicky spojit,aby rekordery, na které jsme si zvykli, fungovaly.![]() |
Felix
![]() |
|
Felixzapoj přes scart sat přijímač a nahráváš |
pierrepetr
![]() |
|
RE: příjem HD na rekorderNejde to. sat. přijímač GO SAT nemá scart.Proto jsme připojili přes sinč. Do televize GO SAT pak přes HDMI. Nemuže být problém v tom, že v Panasonicu je stará krabička přímo zabudována? Uvádím i svůj email vanickod@seznam.cz a děkuji |
Felix
![]() |
|
Felixjo to je ten vařič karet,no nic,zapoj to přes cinche asi zepředu,nebo zezadu redukcí scart cinch |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |