Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

příjem HD na rekorder

Dobrý den,
jsme vlastníky dvou DVD rekordérů Panasonic DMR-EX72S (na satelit s kartami Skylink). Jsou zapojeni na televize Mascon s hdmi.. Přístroje jsouperfektní. Nyní máme problém s HD příjmem vysílání. Rádi bychom nadále používali jako výchozí zařízení uvedený rekordér, do jehož pevného diskumůžeme přímo nahrávat z televize. atd. Prosím existuje nějaké řešení.
Vyřešilo by to zakoupení nové televize? Připojení na dig. přístroj - další krabičky - mám nevyhovuje. DBD rekorder zde pusobí jako přehrávač.

Felix
Registrace: 6/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: příjem HD na rekorder

Rekorder ma jen DVB-S tuner, takze smula. Ani kdyz koupis jinou krabicku nebo tv tak tam nemas jak HD signal dostat.

zzz
Registrace: 1/2006

http://www.panasonic.com/cz/consumer/domaci-zabava-a-hi-fi/prehravace-a-rekordery/dvd-rekordery/dmr-ex72segs.html

miku
Registrace: 10/2007

felix

ten prístroj je poplatný dobe v ktorej vznikol.
Keď ho vymeniš za akýkoľvek SAT prijímač aj za 50EUR získaš okrem prehrávania DVD ďaleko väčší komfort než s tvojim DVD-rekordérom (ja viem že stál možno 15000Kč, mal som EH55, našťastie nefungoval tak sa mi ho podarilo vrátiť načas)
- samozrejme nahrávanie ako píšeš
- EPG, ktoré teraz nemáš
- priame nahrávanie z EPG bez potreby programovania nahrávok - len jedno tlačítko
- ďaleko lepší obraz, pretože A/ získaš HD príjem a hlavne získaš B/ HD nahrávky, ktoré teraz nemáš
- dolby digital zvuk

Dagy2
Registrace: 11/2010

Felix

Tak tak ako píše Dagy2. V dnešnej dobe nahrávať na disk je už "nekonfortné" a "zaostalé", veď sú už lacné 1TB disky.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Felix

Myslel som nahrávať na DVD disky.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Felix

Pardon, teraz som si všimol, že to má HDD, ale platí to, čo písal Dagy2

petersk

Nevím, co je nekomfortního nahrávat na HDD. Mám i 2TB disk, ale hlavní záznamy hrnu na DVD a disk je pouze záloha. V DVD recorderu během okamžiku oříznu začátky, konce případně jiné nežádoucí částí záznamu. Když jsem to dělal v komplu v Pinnacles, tak to byl mnohahodinový opruz.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

A nahravku z stb orezes este rychlejsie vo videoredo v pc, pripadne u niektorych stb rovnako ako v tvojom dvd recorderi.
A tak isto u kvalitnejsich môzes mat interny hdd. A dalsie vyhody.

Kasr
Registrace: 8/2008

Zatím to dělám tak, až dodělá, tak budu hledat jiné řešení. Má už 9 let, tak to může přijít každým okamžikem.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3
Boli časy keď som aj ja nahrával a pálil DVD disky, mal som (aj stále mám) v rezerve Panas EH60, ale dnes by som sa už k tomu nevracal. Nahrávam cez Technisat SIR na 500GB disk a nahrávky spracovával v počítači cez VideoReDo TVSuite V4 a v tom je to otázka pár minút - vysrihať reklamy a upraviť začiatok a koniec nahrávky.

thud
Registrace: 8/2010

no pravda co bylo napsáno

,jen mě zaráží,že někdo něco nahrává z televizních programů,vše už je nahráno na servrech po celém světě,stačí jen vybrat si a pustit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ach ten internet?!

janys
Registrace: 2/2016

@pierrepetr

Měl jsem na mysli samozřejmě záznamy z kamery a dalších zdrojů.
Z televizního vysílání jsme nic nenahrál několik let. Na běžný provoz mám IPTV se 7 denním posunem a možností záznamu.

omar3

Tak já si na Technisatu ISIO STC samozřejmě také nahrávám na pevný disk. Prostě když mě něco v programu zaujme (např. nový film na HBO nebo ČT), tak si to nahraju. Určitě je pro mě jednodušší a pohodlnější si to pak až budu potřebovat najít na svém disku a hned v HD kvalitě pustit, než někde složitě hledat a lovit na internetu

jirka67
Registrace: 2/2006

HBO nové filmy púšťa celý mesiac x opakovaní a ČT dáva celé leto 20-30r archív a dáva si za to platiť

Duzu
Registrace: 7/2005

jirka67

dělám to taky tak, jak je něco zajímavého na AMC, HBO, ČTV, STV tak si to nahraji, a jak mam na to čas, ta si to pustím

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

jirka67

"než někde složitě hledat a lovit na internetu"

ta složitost si to pustit z internetu je asi stejně složitá,jako to najít na HDD,tady nejde o hledání pomocí prohlížeče na PC,vše vidíš přímo na TV a nic nestahuješ,najdeš,klikneš,čumíš

pierrepetr

Zaznamy z kamery a dalsich zdrojov si môzes kludne ulozit do pc na hdd, do stb, do NAS... A prehravat v rozumnom stb v sieti, v tv cez dlna...

Kasr
Registrace: 8/2008

Felix

Asi jsem špatně zadala téma. Nejde mi o to, aby se do rekorderu Panasonie se sat. tunerem nahrávalo v HD, ale stačí mi stávající kvalita. Nenahrávám většinou filmy, ale zprávy, a různé hist. pořady, na které se dívám až mám čas. Krabičku mám od GO SAT, ale nevím jak technicky spojit,aby rekordery, na které jsme si zvykli, fungovaly. :fuming:

Felix

Felix

zapoj přes scart sat přijímač a nahráváš

pierrepetr

Nejde to. sat. přijímač GO SAT nemá scart.Proto jsme připojili přes sinč. Do televize GO SAT pak přes HDMI. Nemuže být problém v tom, že v Panasonicu je stará krabička přímo zabudována? Uvádím i svůj email vanickod@seznam.cz a děkuji

Felix

Felix

jo to je ten vařič karet,no nic,zapoj to přes cinche asi zepředu,nebo zezadu redukcí scart cinch

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra