Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniSat Digit Isio S2 + modul

V týdnu jsem si koupil v Omku v Brně - TechniSat digit Isio s2 (made in Germany) do něj dekódovací modul SMIT Irdeto CI+(rozhodoval jsem se ještě mezi modulem TechniSat TechniCrypt IR CI+Dual Decrypt nakonec ,jsem objednal SMIT ten mám taky na technisat sx-8doma a vše OK),karta je Skylink Výměna Irdeto next od roku 2011. Před vyzvednutím zboží jsem vše konzultoval s prodavačem,který říkal že v případě problémů do 14 dní modul můžu vyměnit za ten od Technisatu,ale že Smit tam pojede taky.Pak jsem volal jěště technikovi Omka ten říkal že to taky pojede ok rozdíl v modulech je prý jen ten ,že modul technisat umí 2 tunery.(zkráceně řečeno).
Problém:Občes se stane že když pustím přístroj tak vysílání jede chvíli ca 10sek. a pak se zastaví (zamrzne obraz) stojí obraz taky zhruba 10sek. a pak se zase obraz rozjede a pořád tak dokola.prostě se vysílání seká.Pomůže až restart.
V přístroji je vyplý Fast Scan, ladím ručně.
A když dám na kabel můj technisat (SX -8) tak vše ok jede bez problémů.
Nevíte čím by to mohlo být.Aktualizovat modul?chyba u Skylinku - pomůže refresh karty?
dík :))

talíř62
Registrace: 1/2013
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniSat Digit Isio S2 + modul

Pekne prijit k prodejci a vse resit s nim, kdyz si vzal ten predrazeny kram, tak at se take o zakaznika staraji. Docela je smutne, ze to prodavaji jako brambory. Za mnohem mene penez by bylo to same s tim samym obrazem a plne funkcni bez nejakych modulu.

koudelka
Registrace: 4/2009

V prvé řadě si máš přečíst reakce na tuto prodejnu.
Já si tam koupil nejmenovaný přístroj a všichni mě odtamtud ujišťovali že všechno!!! bude chodit tak jak má.
Jenomže skutek utekl, doma po zapnutí přístroj nakočil až po několikáté a pak už vůbec.
Po několika tlf s "techniky" jsem byl fascinován co vědí-vědí prd a radí nesmysly.Dokonce mi technik řekl že to nespolupracujes určitými tv a ať se pokusím hledat možnosti na internetu.
Tak jsem chtěl vědět proč to nespolupracuje s některými tv a proč!!! to není uvedeno v testu tak mi "technik"odpověděl-málo by se to prodávalo.

Tak to okamžitě letělo z5 ale ty obstrukce.Nehledě že je to vše předražené.A to nepíši co se dělo když jsem to vracel na prodejně v Praze jak prodavač byl znalý řemesla a pořád volal na ústředí co má dělat a nebyl sto pochopit že mám možnost to vrátit bez udání důvodů do 14ti dnů po koupi po internetu.A dost lidí je s tímto prodejcem"spokojeno", dagy2 by mohl vyprávět.
A k otázce- Skylinkem to nebude/proč Skylink-??/když na jiném jde?
TechniCrypt IR CI+Dual Decrypt-ten spolupracoval bez jakýchkoliv problémů ve všech technisatech.
bohužel ale technisat zaspal dobu.

O2TV STŘÍBRNÁ
Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 21.08.2016, 08:36.53

petr33
Registrace: 5/2006

talíř62

Ja mám Technisat TechniCorder ISIO S s modulom Technisat TechniCrypt Irdeto CI+ sa to správalo tak ako popisuješ ty, preto som kúpil MODUL Irdeto CI+ Neotion DUAL Skylink s týmto modulom nemám problém.

karamelka
Registrace: 2/2013

talíř

v tomto prípade sa nedá než súhlasiť so všetkým čo sa píše nad mojim príspevkom:
- predali ti najhoršiu možnosť aká je na CZ/SK trhu
- 2-tuner s jedným CI slotom. t.j. už pri geoblokácii nebudeš schopný mať všetky ČR/SR programy, nemôžeš mať inú platformu súčasne z ČR platformou (napr. NC+)
- bez možnosti interného HDD
- tentokrát má aj koudelka pravdu že za premrštenú cenu 7549 Kč.

Za cenu 284EUR, t.j.o 100Kč drahšie je prístroj Technisat Technicorder STC, prístroj z inej dimenzie -
- v základe 2 sat tunery + 2 T/C tunery, t.j. 4 nahrávky súčasne
- šuplík na interný HDD disk
- možno doplniť 2 ďalšie tunery
- 2 CI sloty, tzn. napr.CZ a SK karta skylinku alebo skylink+NC atd
- a hlavne funguje absolútne spoľahlivo.

vráť to alebo žiadaj modul ktorý tam bude fungovať.
ale možno len prístroj potrebuje flash reset z nejakého dôvodu - väčšinou to rieši podobné problémy
urobil som test 5-tich CI-modulov u prístroja STC. Úplne najlepší modul je práve Smit fialový, ktorý napriek koudelkovi funguje v pohode v irdeto mode spoľahlivo s decryptovaním pomocou jednej karty.

Dagy2
Registrace: 11/2010

karamelka to napsal správně, dát Neotion (ideálně verzi Pro 2, pokud chce mít člověk jistotu dual dekódování).

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

PoldaS

bohužel musím povedať, že v mojom internom teste
Alphacrypt TC
Technisat Multicrypt
Technisat Technicrypt IR
Synaps / Neotion Dual
Smit

obstál ten neotion u STC najhoršie a nemohol by som ho doporučiť.
Inak všetky moduly podporovali dualdecrypt ale late descrambling len SMIT.

Dagy2

Já dával tu Pro 2 (není to ale CI+, ale pouze CI) a fachal nejlíp ze všech. TechniCrypt, Smit a Mascom (všechno CI+) s problémy. Mascom CI (bez plus) nejel vůbec.

PoldaS

No nejlepsi je nepouzivat modul zadny a zabudovany dekoder, nejlepe certifikovany Irdeto, ten ovsem Technisrot zadny jiz davno nema. Technicka podpora od vyrobce/dovozce temer 0.

A co se tyka decryptovani, tak operator muze menit klice treba kazdou hodinu a je to vybavene. Staci jenom chtit ... pokud nekomu vydrzi kodovana nahravka vecne, tak ma zazracnou kartu/modul/prijimac :laughing:

koudelka

kooudelko

zase vedle!
přijímač Technisat s čtečkou Irdeto samozřejmě je normálně dostupný - Technistar IR.
Dokonce i DVB-T2 přijímače se zabudovanou čtečkou IR, třeba pro SK volnou telku.
To, že jej zdejší dovozce vyřadil z prodeje neznamená, že skončila výroba.

ano, máš pravdu, záleží pouze na operátorovi zda bude měnit klíče každou hodinu. Nebo třeba zapne surflock pro jeden tuner, nebo třeba vymění všechny karty za M7 nebo udělá takovou jednoduchou věc - geoblokace - a bude po ptácích, nebo tvými slovy a je to vybavené - otázka s kým
:laughing:

Dagy2

talíř

aby sme sa vrátili k pôvodnému téme:
1/ pokiaľ môžeš vrátiť prijímač a kúpiť v nemeckom e-shope - vráť a objednaj Technicorder STC
2/ pokiaľ ti inak prístroj vyhovuje - urob flash reset, nie vrátenie do továrnych nastavení ale flash reset. Naladenie pár staníc a skúška znova.
3/ pokiaľ nepomohlo a už to vrátiť nejde - vráť sa k predajcovi a nech ti predvedie funkčnosť prístroja s daným modulom resp. vymení modul za funkčný.

Pozor akým spôsobom by si prístroj chcel používať:
obmedzene t.j. len jeden tuner s jedným CI-modulom, fungovali u mňa dobre moduly Smit a Technicrypt. Modul Synaps/Neotion nemá možnosť vypnúť hlášky a otravuje pri každom zapnutí prijímača a niekedy pri prepnutí. Ale je funkčný bez problémov.
Ak chceš používať oba tunery nezávisle, potrebuješ funkciu late descrambling, pretože máš len jednu CI-šachtu. V tomto prípade sa funkčnosť modulov dosť podstatne mení. V STC funguje v tomto bez obmedzení práve modul Smit (a len on).

Dagy2

Přístroj je pouze jen na dívání na nic jinačího.Stačí 1 tuner.Pro začátek budu zkoušet jinačí dekódovací moduly.Od prodeje 14.dní lze měnit,bavil jsem se o tom s prodavačem.

talíř62
Registrace: 1/2013

@Dagy2

Hmm tak tentokrat si vedle ty! Technistar IR sice ma irdeto ale neni certifikovan pro operatora Skylink, nybrz ma certifikaci TUV pro rakousky Austriasat. Narozdil od modelu Technistar SIR, ktery ma jiz neplatny certifikat skylink ready a ten (!) se jiz davno nevyrabi.

Jiste si sem kazdy muze dovest cokoli, ale bez fastscanu pro skylink je to pro obycejne lidi k nicemu a v pripade problemu ho skylink posle do ...(za prodejcem) :O

Pletes hrusky a jablka dohromady, geoblokace je "politicke" rozhodnuti, nema nic spolecneho se zabezpecenim systemu, surflock take nema vliv na kodovane nahravky, kazdopadne nechat nahravku kodovanou je hazard, ale kdyz ma nekdo rad ruletu, tak proc ne :)))

koudelka

Certifikace je naprostá pitomost, když Skylink používá Irdeto, tak to musí splňovat parametry výrobce a ne nějaký nálepky operátora. V dobách Cryptoworks nic takovýho nebylo, stejně jako to není třeba u freesatu a všechno fachá jak má.

PoldaS

Mám, jako rezervu, Technisat SIR, jeden z posledních, co se tu prodávaly, už bez certefikace Skylink i fastscanu, a irdeto, z ICE karty Skylink, fachá normálně z čtečky.

konas
Registrace: 12/2014

Fastscan zatim jede uplne normalne na Technistaru SIR, zmena nastane az se zmeni parametry home tp M7, ale urcite pritroj "nevybuchne" a irdeto zustane irdetem :O

koudelka

koudelko

ani STC, ani ISIO S3, ani DIGIT S2 ani žádný linux nemá certifikaci od skylinku. A myslím že to nikomu nevadí.
geoblokace, surflock a M7 mají jednu společnou vlasnost jak si buď nepochopil nebo "nechtěl" pochopit - že všechny tři posílají vícetunerové přístroje kromě těch, které mají vícero šachet a UMÍ je obsloužit při použití karet s překrývajícími se zápisy do p.r.dele. A těch přístrojů je sakra hodně a drahých. A nikomu to určitě nepřeji.

Dagy2

Paradoxně zrovna Surflock poslal do pr**le především Skylink ready křápy, kde přepnutí mezi placenými programy (tedy u kterých byl Surflock aktivní) trvalo i přes minutu. V UNI to jelo jak z praku. Snad takovou pitomost se znovuspuštěním už Skylink opakovat nebude, pokud teda nechce opětovně trochu odlehčit svoji klientskou základnu.

PoldaS

Technisat!

Je smutné se po koupi dozvědět, že někomu v ČR prodali druhořadý přijímač německé předražené značky.

Technisat - špičková kvalita Rv :laughing:

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

@koudelka

Jak tedy vysvětlíš funkčnost modulu Irdeto standart ? Ten splňuje pouze certifikaci Irdeto a funguje naprosto bezproblémově.

Dolfino
Registrace: 9/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra