Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

TivuSat, výdělek a budoucnost

Tivusat vydělává i přesto, že je zdarma! Rai a Mediaset vydali tiskovou zprávu, kde se rozepsali nejen o budoucnosti Tivusat, ale také se pochlubili počty klientů a výdělku. Tivusat vlastněná 48% Rai, 48% Mediaset a 4 % La7 má v skoro 3 miliony zákazníků, tedy těch, kteří mají aktivní kartu. Každým rokem se číslo zvyšuje o 100.000 zákazníků.
Do konce roku se počet HD stanic rozšíří na 20 a během roku 17 na asi 30. Zároveň se s koncem tohoto roku přestanou prodávat přijímače SD. Od nového roku pouze HD včetně karet. Tivusat i přesto, že je pro diváky zcela zdarma, poprvé od svého vzniku na sebe dokázala nejen vydělat, ale byla i v plusu 1.8mln euro. Náklady za šíření stanic jsou okolo 600.000 euro ročně včetně HD. Rai i Mediaset si od Eutelsatu ale vyjednali výraznou slevu v řádech několika desítek procent ročně. Platforma vydělává pouze díky reklamě a s malým poměrem i prodejem přijímačů. Tivusat je unikátní služba určená italským divákům, kterým je umožněno sledovat televizi přes satelit aniž by platili cokoliv navíc.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TivuSat, výdělek a budoucnost

Tady je něco o Fransat, tak nenadavejte jen na Itálii. :-)

http://www.fransat.fr/les-chaines-gratuites/

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Tivusat

Mám kartu TivuSat asi 1,5roku,spokojenost,pokud přidají VH-1,budu rád,ta nabídka hudebních programů teď je spíše pro Italy.Ani se nedivím,že přijímá tolik diváků programy ze satu,projel jsem teď jih Itálie na dovolené,s měřákem a anténou v kufru auta,to DVB-T je tam příšerné.

kamter
Registrace: 1/2007

@kamter

Ano, jsou místa kde je to špatné. Maximální pokrytí je 84% a to platí pouze pro mux Rai. Mediaset má asi 78. Bohužel jsou místa kde to lepší nebude. Ostrovy, alpy, dolomity... i proto existuje Tivusat.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@seattle

Takže
http://www.ebay.de/itm/Tivusat-Karte-Smartcard-Carta-Tivu-Sat-Sofort-Lieferbar-/161974052530?hash=item25b667e6b2:g:aBQAAOSwq7JUG~T2

VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W

bmilan
Registrace: 5/2004

franck

Zřejmě máš v italských programech přehled. O Tivusat jsem se začal lehce zajímat (kde koupit a tak), protože jsi zde psak, že od r. 2017 přejde SuperTennis HD pod Tivusat. Přesněji řečeno, už nebude FTA, ale pouze s kartou Tivusat. Toto už někde v Itálii bylo jednoznačně řečeno? Anebo proč SuperTennis HD právě od r. 2017, proč ne už nyní?

Přiznám se, že od příští roku to bude s tenisem u nás asi složité - WTA má O2 (ten nechytám ani náhodou) a říká se, že ATP Nová Digi, ale ještě potvrzeno není. Ale zase přecházet od Skylinku se mi nechce. SuperTennis to právě jistí, vlastní práva skoro na vše, kromě ATP 1000.

jirka67
Registrace: 2/2006

@jirka67

Zatím, nebyla vydaná oficiální zpráva ohledně SuperTennis. Nicméně mám informace ze zákulisí TivuSat a tam bylo řečeno, že se Super Tennus zakóduje v roce 17. ST už teď vysílá v rámci TivuSat, nicméně jako FTA kanál. Čeká se, až vyprší práva pro volné vysílání a další už budou pouze ve formě FTV. Tedy stále zdarma, ale kódovaně.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Na TivuSat vysílá na pozici 30. SuperTennis je 100% vlastněn FIT což je Federace italského tenisu.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Aha, děkuji. To je možná pravda, že budou nakupovat nová práva a už to bude zakódované. Kdyby to zakódované bylo a měli by práva na tenis jako doteď a + ještě ATP 1000, tak neváhám a Tivusat si zakoupím. Popravdě ale na nic jiného než SuperTennis bych ji nepoužil. Možná někdy na Rai sport.

jirka67
Registrace: 2/2006

franck: Měl jsem na mysli tohle: "Veřejná podpora

Podle čl. 107 odst. 1 Smlouvy o fungování Evropské unie podpory poskytované v jakékoli formě státem nebo ze státních prostředků, které narušují nebo mohou narušit hospodářskou soutěž tím, že zvýhodňují určité podniky nebo určitá odvětví výroby, jsou, pokud ovlivňují obchod mezi členskými státy, neslučitelné s vnitřním trhem, nestanoví-li Smlouvy jinak."

Svým způsobem se RAI podílí na zvyšování divácké základny komerčních vysílatelů. Více diváků - více peněz za reklamu. Nebo u vás se neodvíjí cena od sledovanosti?

DVBT1
Registrace: 5/2012

@DVBT1

Tak za prvé nestanoví li smlouvy jinak, a za druhé Rai nikoho nezvyhodnuje, protože Tivusat je bez poplatku a navíc do ní může vstoupit jakákoliv jiná televize. V Tivusat vysílá na 73 stanic, Rai a Mediaset patří asi 30. Tivusat existuje od roku 2007 a určitě mají vše v pořádku právně ošetřené. A jak jsem už psal Itálie není jediná země která službu podobnou Tivusat. Všechny velké země maji takovouto službu. Pouze ve východních zemích si musí diváci platit i za něco co je už zaplaceno reklamou nebo konc.poplatky. Bohužel.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

A navíc, i Mediaset platí za Tivusat. Je to jako kdyby se Česká tv a Nova domluvili, že odejdou ze Skylinku (kéž by) a vytvoří vlastní satelitní platformu. Tím, že by byla pro diváka zdarma nemusejí řešit příjmy, ale výdaje by si rozdělili mezi sebe + těch kteří by spolu s nimi vysílali. To není přece zvýhodňování... Špatný by to bylo ve chvíli, kdy by se za to muselo platit, protože by to bylo jako podnikání a tam už by to mohl být střet zájmů.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

"Ale mami, Pepíček také zlobí." Mě nezajímá, jak to chodí jinde, když se bavíme o Itálii. :-)

DVBT1

@DVBT1

No tak já jsem dal příklad, že stejná služba je i jinde. To by porušovali zákony všude. Vy jste někteří tak urejpání, že si začínám myslet zda to nesouvisí s něčím jiným a není to o Tivusat. Proč s některými si píšu úplně v pohodě, jsou příjemní, dokonce s některými si i píšu soukromě a pak jsou tací kteří cokoliv napíšu tak musejí rýpat, oponovat, atd atd. Jestli už dakt nebude lepší prostě neodpovídat... Dřív nebo později vas to taky přestane bavit, ne?

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

franck

Nič v zlom, ale asi by bolo menej rýpajúcich odpovedí, ak by si nenapísal do každého príspevku, že Tivusat je niečo extra bez poplatku a zadarmo. Nie je to zadarmo ak len to zoberiš, že môže to mať len talian, ktorý nemá nedoplatky na konces. poplatkoch.
Ináč informácie o Tivusat pre mňa zaujímavé. ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Někdo si potřebuje získávat virtuální kamarády, pro mě jsou důležití především ti reální. Proto nemám ani účet na ksichtoknize. Upřímně...Působíš jako nějaký prodavač, který se musí s ostatními podělait o každou i nepodstatnou novinku. Já se rád dívám na věci i jinak, než jen stádo - tím jediným správným směrem. Jsou tu "agenti" různých platforem, tak proč ne i nějaké okrajové italské.

DVBT1

@DVBT1

A zase ryjes...jinak to neumís prostě... No já taky nemám virtuální kamarády. Nejsem prodavač, ano, těsně po škole jsem chvíli prodával v obchodě s potravinami, ake dnes se živím jinak. Já jsem nikdy neřekl nenapsal, že Tivusat je něco extra. Píšu sem informace. Stejně to tak dělá i redakce Paraboly která píše často o Tivusat. Samozřejmě, že názory i ty negativní si rád přečtu, ale ve chvíli kdy už to přechází do rejpání apod to už jaksi nesouvisí s tím, co píšu, ale je v tom něco jiného. Pokud by tu někdo napsal: Mám Tivusat a nejsem spokojený ani by mě nenapadlo mu oponovat. A končím. Pokud má někdo něco k Tivusat rád odpovím, jinak arrivederci.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Tak k věci...Mně třeba chybí originální jazyková stopa u kanálů Discovery. U jiných sice je, ale často není funkční. A poslouchat italštinu, které nerozumím mi je na dvě věci. :8)

DVBT1

Discovery má v Tivusat stanice Nove, Real Time, Giallo, Dmax a Focus. Originál je u všech kromě Giallo.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

DMAX, FOCUS, GIALLO - NEVYSÍLAJÍ originální zvukovou stopu, DJ NOVE, RT - ANO.

DVBT1

Je to možné. Já to až tak neřeším, sleduju to v italštině.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Teď jsem narazil na zajímavý rozhovor ředitele Sky Italia Andrea Zappia kde říká že: italský tv trh je třetí největší v Evropě co do počtu kanálů a investic do vlastního vysílání. Co se týče Sky bude v Itálii růst, protože se mateřské Sky Itálie jako trh vyplatí. To nejhorší má Italie za sebou a ekonomika pomalu opět roste. Proto chce Sky investovat do nových kanálů, rozšíření technologie ultra hd a také vstup svých bezplatných kanálů do Tivusat.V současné době má Sky v Tivusat TV a Cielo. Chtěli by pustit do éteru i Sky tg24 a Sky Sport. Ze Sky Sport by se tedy stal neplacený kanál a asi by vysílal i v dvbt.

Andrea Zappia (Sky Italia): «Alziamo lo sguardo, perchè ha senso investire in Italia» - Digital-News

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

TV8 A CIELO = SKY

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku