Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Lnb monoblock quad slučovač a následný rozbočovač

Jedná se o natažení koax.kabelu přes silnici od paraboly (pomocí ocelového lanka na sloupech) do domu při použití pouze jednoho koaxu a jeho následného rozbočení.Existuje na to nějaký slučovač a rozbočovač?Děkuji skohy

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Lnb monoblock quad slučovač a následný roz...

Zdar,to je problém.Pokud máš rozumnou vzdálenost ,dají se dát do samonosné chráničky s ocelovým lankem třebas i 4 koaxy ( FLES 32/20mm s nosným ocelovým lanem).

hdpe
Registrace: 11/2007

A jsme zase tam, kde jsme byli... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Terén je dost nestabilní,už ten jeden bude až až.Hledal jsem ale nic jsem nenašel (příjde mi to jako sci-fi)možná na single quad ale na monoblock

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy

skohy

první problém vidím v tom natažení přes silnici,pokud to není tvoje silnice,tak nejprve povolení od majitele,je to na dlouhý povolování a pak ti to stejně nedovolí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Existuje KIT JOHANSSON,který umožňuje spolehlivě ošetřit TWIN LNB s diseqc A+B.Pokud chceš být pánbožko a "udělat" vzorovou instalaci cca za 40000,- Kč,použij 2 x optické LNB a asi 2 paraboly na 2 družice :)) (fakt dobrá rada jak býk).Bude to vynikající ochrana proti přepětí a nové technologie.Každý sloup musí být "betelný" ,jinak to bude "totální békovina".

hdpe
Registrace: 11/2007

skohy

až si dořešíš právní podmínky,tak třeba

http://www.omko.cz/dvb-s-jednokabelovy-system-eku825/

pierrepetr

Jsem si to myslel že je to sci fi (ta optika mne také napadla)

skohy

@pierrepetr

silnice je moje (bývalé věcné břemeno) R^

skohy

10 let po registraci a ho nenapadne řešení 4x wifi. Je to normální?

migr
Registrace: 7/2007

skohy

tak super,do země to nejde??

pierrepetr

Pokud to bude max. pro 4 přijímače,

tak v tom nevidím žádný problém. Maličkost! :-)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

to hdpe

s tou optikou by se urcite vesel do cca 8t., ale zapominate na jednu dulezitou vec, a to je napajeni lnb

kaos
Registrace: 2/2009

to skohy

mas-li stavajici stb s moznosti unicable, tak existuje jedno inteligentni reseni, a to 2x LNB quatro + unicable multiswitch (Spaun SUS, Technisat, Centauri a.j.)

kaos

@skohy

osobně bych natáhl na lanko 4 x PE koaxy a hotovo (stačí v tenkém provedení třeba Belden H121, Nordix CM401 a pod.), vyjde to furt levněji než všechny další řešení, o spolehlivosti nemluvě.. netvrď že to nejde kvůli nějaké nastabilitě a pod. to jsou kraviny, venku si můžeš natáhnout koaxu třeba 10 ;) chápu že bys to chtěl řešit 1 koaxem a nějakou jednoduchou krabičkou (slučovačem) ale ono to tak jednoduše nejde, ty 4 káblíky jsou prostě nejjdenodušší a nejspolehlivější

lance
Registrace: 10/2008

Kdyby cestáři přechod neschválili, pak

je řešením odrazový plech na sloupku za cestou, případně i úplně jinde. Signál vzduchem překoná pár metrů lehce. Trochu legrace bude s nasměrováním zrcadla. Ale dnes jsou lasery všude...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

to samorost

a co kdyz po te silnici budou jezdit auta....
jeste jsi nas neobeznamil (pokud mi to neuniklo) se zaverem u tveho odrazoveho experimentu, docela by to mne to zajimalo

kaos

@kaos @lance

Mám HF 8900 tak se mrknu jestli tu funkci má ale jinak to budu muset asi pořešit jak radí kolega lance(jsou tam 2 staré sloupy po telefonu)Na dům to nejde je moc pod skálou a stromy vadí (nejsou moje) už jsem na střeše předělával 3x držák není již kam posunout a upc či digi si pořizovat nechci.děkuji za informace a názory.Jsem si myslel že má vysněná krabička in out neexistuje :(

skohy

to kaos

Místo toho, abych zkoumal auta s odrazy, hledám teorii, jak to udělat kdykoliv.
Umístit odrazovou plochu na azimutovou čáru satelitu složité není. Udělat odraz ze satelitu do vodorovné roviny také není problém. Stačí natočit rovnou plochu na azimutové čáře na sklon 1/2 elevace. Pak je jasné, že satelitní signál se odrazí vodorovně. Udělal jsem výpočty, jakou šířku může mít odrazová plocha při jisté vzdálenosti, aniž by došlo k efektu vzájemného vyrušení signálů s různou fází z této plochy.
Následující krok je výpočet úhlů odrazové plochy při umístění odrazové plochy mimo azimutovou čáru.
Dvoustranně naklápěcí odrazová plocha bude vyrobena někdy na podzim a bude umístěna na střeše SÚV, což umožní rychlé přesuny. Pokusy potvrdí nebo vyvrátí moji teorii.
Nahodilé výpadky cca 1 sekundu jsem měl i dnes na frekvenci 12363 z 23,5E za bezoblačného počasí.

samorost

@samorost

V jaké časovém rozmezí jste registroval ty výpadky na TP 12363? Měl jsem stejný problém.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

to SirMax

Během hlavních zpráv od 19:00 hod., ale i odpoledne během Soudkyně Barbara na TV Barandov. Vždy šlo o krátkodobé výpadky, ukazatelé "teploměrů" šly až na nulu, aby se vzápětí vrátily skokem na původní, u mne velmi slušné hodnoty.

samorost

@samorost

To by souhlasilo. Výpadky měly pauzu cca mezi 21:15 a 23:15, ale nyní se opět velice nahodile objevují.

SirMax

samorost

to souhlasí a žádný auta tady nejezděj,to je divný

pierrepetr

@pierrepetr

Když už konečně odstranili ty chyby (tedy až na nějaké 2-3 denně) na TP 11934, tak jim začně vypadávat další TP 12363. :-/

SirMax

SirMax

to je bordel a auta nejezděj

pierrepetr

Těch výpadků na 12363 jsem si včera všimnul i já, a to během první půle Plzně.

bretah
Registrace: 9/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra