Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Obrazova kvalita u DIGI2GO?

Jaka je kvalita na STB u HD obrazu na TV s uhloprickou 60" a vyse?
HD je v 1080p? Jaky datovy tok?

LadaOva
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

re: něco málo k Nové Digi TV

Nemám to sice odzkoušené, jelikož službu nevyužívám(zatím), ale mám samozřejmě informace, které jsou docela zajímavé a můžou se hodit.

Digi2GO používá adaptivní streaming - 5 různých profilů obrazu. Profil se přizpůsobí podle rychlosti internetového připojení.

Profily jsou tyto:

- 1920x1080 50i bitrate 6400
- 1280x720 50p bitrate 4500
- 720x576 50i bitrate 3601
- 712x576 25p bitrate 2000
- 480x360 25p bitrate 701

Samozřejmě doporučují(Digi) minimální rychlost připojení 6 Mbps a více. Zpoždění oproti běžnému lineárnímu satelitnímu vysílání je 30-60 sekund, což je stejné jako např. u O2TV, kterou používám a mám odzkoušené.

Předpokládám, že pokud disponuješ rychlým připojením, což je základ, tak se dostaneš na první úroveň profilu a to by mělo být i na 60" placce koukatelné i při sportovních přenosech. Samozřejmě pokud jsi zvyklý na britskou nebo německou SKY jako já, tak to asi nebude to pravé ořechové...

Pokud jde o sportovní balíček Sport, který dělá Novou Digi TV konečně zajímavou platformou, tak by ho měli samostatně nabízet od 15.9.2016 za cenu 349,- Kč. Bude dostupný jak přes satelit tak přes Digi2Go. Má tam být 16 kanálů, z toho 12 v HD.

- CT1 HD
- CT2 HD
- CT24
- CT sport HD
- Digi Sport 1 HD
- Digi Sport 2 HD
- Digi Sport 3 HD
- Nova Sport 1 HD
- Arena Sport 1 HD
- Eurosport 1 HD
- Eurosport 2 HD
- Sport1
- Sport1 HD
- Sport2
- Sport2 HD
- Golf Channel

Osobně postrádám ve sportovním balíčku Novu Sport 2 v HD. Předpokládám, že se zatím nedohodli na finančních podmínkách, jelikož kapacitu na to mají. Ale to je pouze má spekulace. Je dostupná na konkurenčním Skylinku, takže není to až takový velký problém.

Od 1.10.2016 bude v nabídce také nový přijímač - Albis Scenegate 8073. Oproti Arrisu bude mít USB 2.0 podporu Wi-Fi donglu a také analogový výstup mini DIN-scart - pro archaické televizory.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS
Registrace: 1/2006

digi sport

no balíček sport samostatně za 349 budiž, čekal jsem to při vypatlanosti digi tak 449.
Kvůli Realu a Barceloně to možná dám....

vjosef
Registrace: 5/2008

@vjosef

Přihoď podle pronájmu 29/49/69/99kč a jsi skoro na té ceně!

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

habr

no třeba bude zase nějaká "akce". Ale teoreticky, když místo dnešních 387 za kombi dám u Skylinku 239 za Smart, tak dalších cca 370 není tak hroznej rozdíl...A kromě NS2 by tam měly být všechny TV co potřebuju...
Pokud zase nevymyslí nějaké překvápko...

vjosef
Registrace: 5/2008

@vjosef

Ale od r. 2017 tam nebude WTA...

Kante
Registrace: 8/2016

@Kante

Nova Sport 2 HD tam bude chybět určitě už avizovali že tam rozloží NHL , fotbal (ten tam už byl) atd..

Arena Sport 1 SD (SAT) HD (OTT)........Arena Sport 2 SD/HD .....po těch nákupech práv které nemají kde vysílat (už tu šla holandská liga) taky bude chybět.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

Osobně

té avizované ceně uvěřím,až bude dotyčný balík oficielně v jejich nabídce i s cenou.Zatím nevěřím. :-/

hobo
Registrace: 1/2007

RE: Obrazova kvalita u DIGI2GO?

Téma zní-OBRAZOVÁ QALITA.Ne cena.

jenes
Registrace: 1/2016

No já jsem

tam tu cenu sam. sport.bal. nepřihodil pouze jsem na ni reagoval-tak pardon. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@jenes

To je pravda, ale pochybuju že tazateli někdo objektivně odpoví, je to "čerstvá" záležitost. Takže zkušenosti (opravdu objektivní) a dojmy po 3 dnech provozu nutně nemůžou existovat.
No a není nad vlastní zkušenost než se poptávat po forech.
Každej má jinak "výkonnej" internet.
Pokud DiGi (nová) nabízela před rokem možnost vrátit modul objednanej po internetu do 14 dnů, zcela jistě to lze aplikovat i u této služby.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

JJ, zoufalá kvalita. Sice je to až v fullHD, ale těch 6-7 Mbit je tak pro SD, to měla dokonce i Prima v SD před několika lety. Kvalita satelitního vysílání šla do háje! Aspoň, že ti Němci mají při 1280x720 13-15Mbit, což odpovídá cca 20Mbit fullHD. Tak si pak uvědomte, jaká kvalita to může být s těmi 6-7 Mbit při fullHD. (Pro 4K je odpovídající 40-60Mbit).

MilanTuma
Registrace: 9/2010

MilanTuma

trošku si ujasni,datový tok streamu a sat vysílání

pierrepetr
Registrace: 5/2006

No mam DigiGo zaplateny na 3 mesiace na skusku a testoval som. Pripojil som Xperiu Z2 s TV cez kabel do HDMI (cim by mala byt zachovana Full HD kvalita obrazu, takze ziadny Miracast ani nic podobne!). Mobil bol pripojeny cez Wifi na 25 Mbps a v nastaveni obrazu som dal maximum (Super vysoká). Moja skusenost je velke sklamanie. Na TV (42 palcova obrazovka) to vyzera ako mazanica, dokonca sa mi zda ze obraz ide mierne trhane. Ked je staticky zaber, tak vidno ze je kvalita super, ale pocas pohybu (co pri futbale obcas byva :) ) sa obraz rozostri je to horsie ako SD na satelite! Volal som im a vraj je tomu tak, lebo ide o mobilnu sluzbu - comu ja az tak nechapem, ked maju rozne stupne kvality obrazu, preco nepridaju aj nejaku extra dobru, pokial ma niekto napr. 50 alebo 100 Mbps, tak preco by to nemohol mat kvalitnejsie? Ale podla nich tomu odpoveda cena.

Billysk

taky mohu potvrdit názor Billyska,kvalita Digi2go slabší.
U mě je to zřejmě internetem(6 Mb.) Na PC při přehrávaní v 720p občas problémy,nejlépe funguje 576p...

hoss
Registrace: 8/2015

Je to OTT služba, takže od toho nelze čekat zázraky. Na mobil, tablet, popř. notebooček dostačující. Jako doplněk za pajcku měsíčně služba vynikající.

bretah
Registrace: 9/2012

Ale este raz som si precital dotaz a musim upresnit, ze som testoval DigiGo SK a nie Digi2Go, co moze byt velky rozdiel! Na druhu stranu fullHD s bitrate 6400 je podla mna tiez urcite nedostacujuce na rychle zabery! Na fullHD treba aspon raz tolko aby to bolo pekne.

Billysk

Nová Digi TV

Vážení , má někdo už nějakou zkušenost s vracením Nové Digi TV ? Jde mi o to, že pokud bych jim vracel jenom CAM modul, aby neuplatňovali jako "trest" za odchod standardní poplatek za demontáž tzn. dle jejich ceníku 1500,-Kč Rovněž nesmyslné se mi zdá platit povinný poplatek za migraci při objednání CAM modulu a příjezd technika , který bude kontrolovat, zda to mám správně nastavené za což mají rovněž položku v ceníku 500,-Kč a nebo platím dokonce 1500,-Kč za standardní instalaci pokud migrací je rozuměno pouze ořechod ze straé di nivé Digi TV ?
Předem děkuji za ozřejmení.

shiraz
Registrace: 8/2008

@Billysk

V nejvyšším rozlišení ti to na TV nepojede. Profily které jedou na mobilu jsou:

1280x720 50p bitrate 4500
712x576 25p bitrate 2000
480x360 25p bitrate 701

Upřímně jak z toho mobilu jede např. O2 Air ?. Je to trošku úlet hodnotit kvalitu obrazu přes výstup z mobilního telefonu. Nejvyšší rozlišení má pouze profil v STB.
Nebo to alespoň připojit přes NB, který na to výkonově stačí.

Pak můžete hodnotit objektivně.

Fajn večer

R^

DIGI CZ + CAM modul, Skylink + QVIART LUNIX

dvbuser
Registrace: 2/2011

@shiraz

Co to melete kelišová :)

Migrace je aktuálně zdarma bez poplatku , byla 300 Kč
Součástí je výměna LNB a kontrola kabeláže. Toto se dělat nemusí ale pak bez reklamace na kvalitu příjmu. Modul CA technik jen odzkouší sepíše dodatek a fičí dál.

Co se týče ukončení po konci úvazku normálně zašlete modul zpět na sklad do Brna, případně Prahy a je to zdarma. Vrací se pouze STB nebo CAM, parabola je majetkem uživatele.

Co se týče výpověď během úvazku je sankce 1/5 z nedoplacených paušálů.

Demontáž se platí pouze pokud to nechcete zasílat a zavoláte si technika.

JInak Migrovat se dá ( přecházet ze staré digi) i ze sat TV rovnou na DIGI2GO, toto se řeší bez technika. Vše dojde kurýrem. Pokud vlastníte staré sat přísjtroje ( NE HD) jen je ekologicky likvidujete bez dalších plateb.

Howk

:))) :)))

dvbuser

@dvbuser

Tak díky za info... zase jsem o něco chytřejší :8)

shiraz

@shiraz

To není zač ceník je trošku divočina ;)

dvbuser

Balíček Sport

Tak co myslíte bude zítra nebo ne ? Minulý týden jsem se u nich dotazoval mailem a byli tajemní jak hrad v Karpatech a bylo mi sděleno, že mi nic nemůžou říct :)))

shiraz

@shiraz

A jaké jsou na to kursy u bookmakerů? :)))

rs505
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra