![]() |
|
Technisat Digit Isio S2 a karta ICEMám od SL kartu ICE na které mám předplacen balíček HBO Max Pack. K tomu mám balíček Digital. SP je zaplacen. Asi před týdnem mi přestali hrát něktré programy z balíčku Digital. Jdou pouze některé programy SD: ČT1, ČT Art a samozřejmě ČT24. HD programy z toho Digitalu nejdou vůbec. Přitom HBO HD a Cinemax chodí v pohodě. Zrovna tak volné programy HD i SD z Astry 19,2 hrajou v pohodě. Rovněž programy nC+ z Hot Birdu HD i SD hrají bez problému. Zkoušel jsem reautorizaci, ta nepomohla. Řešil jsem to se SL a tam mi poradili vyzkoušet kartu v jiném přijímači a ejhle tam to jde všechno v pohodě. Naopak jsem dal do toho Technisatu kartu z jiného přijímače a je ten samý problém - hraje jen něco. Samozřejmě jsem vyzkoušel různé moduly. Zkusil jsem i tovární nastavení, nic. Problém je tedy zřejmě v reciveru. Než ho dám do servisu, chtěl bych se zeptat, jestli ste někdo neměl podobný problém. Možná mám něco blbě v nastavení. Ještě mě napadlo, zda by nemohl být problém v DiSEqC přepínaci, ale to mě napadlo až teď takže vyzkoušet mohu až zítra. Děkuji za případné rady. |
gliderman
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 766 |
![]() |
|
glidermandisecs to nebude,když jede HBo,zjisti alespoň podle teploměrů,kolik ukazuje kvalitu,nefunkční stanice a kolik funkční |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@pierrepetrTeď jsem to zkusil, signál je stejný u HBO HD jako u ČT1 HD. Akorát u ČT1 HD mi to hlásí, že program je kódován a nemám oprávnění ho sledovat. Ještě je zajímavé, že ČT1 SD jde a ČT2 SD nejde (taky hláška kódováno). |
gliderman
![]() |
|
@pierrepetrTo s tím přepínačem mě napadlo, že trovna před týdnem mi přišla karta nC+ a instaloval jsem parabolu na Hot Bird a zapojil jsem to přes ten přepínač. Před tím to bylo na přímo. |
gliderman
![]() |
|
glidermanno tak poslední pokus a bude jasno,na tohle rozbitý místo dej jiný přijímač |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNo vidíš, to mě nenapadlo. Vyzkouším zítra, teď by mě asi žena hnala kdybych jí chtěl vzít přijímač, zrovna tam kouká na nějakou slátaninu. Dík za radu. Dám vědět. |
gliderman
![]() |
|
glidermanno radu,nic jinýho už nezbýva |
pierrepetr
![]() |
|
glidermanA/ pokiaľ dobre chápem, tak ti ide napr. CT1SD a CT2SD z toho istého TP ti nejde. Pritom signál a kvalita je OK, píše že CT2SD je kodovaný. Je to tak?B/píšeš že používaš SL a NC+, znamená to "mariáš" pri každom prepnutí? Vypneš vždy prijímač aby si mohol prehodiť modul a znova zapínaš - je to tak? Alebo sa ti podarilo to vytianuť a zastrčiť aj v zapnutom stave? než to niekam ponesieš 1/ vyskúšaj iný prijímač na kábli kde je TechniSat - ale pokiaľ platí že A/ je správne, tak iný prijímač tu bude fungovať. 2/ ak platí aj B/, urob ešte tento postup: - zálohu naladených programov a tiež extra zálohu komplet nastavení - potom urob flash reset, NIE TOVARENSKE NASTAVENIE. Ako sa robí flash reset nájdeš v manuále k tomuto prijímaču, stiahni si ho na www.technisat.de v sekcii downloads. do Adobe dáš CTRL+F "FLASH" a nájdeš ľahko postup. U starších prijímačov to bolo dlhým podržaním u STC je to podržaním 5sek. DIGIT S2 neviem. - potom nalaď ručne len TP s CT1/2SD a uvidíš či idú. - ak sa nič nezmení, je to na reklamáciu. - ak to ide, nahraj naspäť zálohu nastavení a vyskúšaj znova. - ak sa tam chyba znova prejaví (uložil pri tvojom mariáši niečo do pamäte čo mu vadí) - opäť flash reset, autoinstall a nahratie zazálohovaných programov. apropo aký CI-modul používaš pre SL ? ako máš nastavený dualdecrypt? ako máš nastavené late descrambling? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@Dagy2A je správně. Co se týká bodu B tak nepřehazuju moduly. Ten stroj má dvě šachty, v jedné mám modul na Sl a v druhém na nC+. Ten modul na SL je Technisat Technicrypt a něco... nevím přesně, nejsem doma abych se podíval. Ale to v pohodě cca rok ne ten modul běželo. Dualdecrypt mám nastavený na auto.Late descrambling abych řekl pravdu ani nevím co je. Začnu tím, že prohodím přístroje, to myslím hodně napoví. Děkuji za snahu o pomoc. |
gliderman
![]() |
|
@glidermanaha? žil som v tom, že DIGIT ISIO S2 má len jednu CI-šachtu a jednu Conax čítačku. Hm.Tak potom aj keď nehráš kartový mariáš, urobil by som B/ dual decrypt by som nateraz pre istotu vylúčil - VYP late descrambling v menu DVR zrejme máš vypnutý, ale pre istotu skontroluj a vypni. ten flash reset niekedy pomôže zázračne. Potom by som začal len s modulom SL bez NC+. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
glidermantak jak??to dopadlo |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrJá jsem se k tomu nedostal, jsem ještě v práci. |
gliderman
![]() |
|
glidermanjasně,dej vědět |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTak jsem se konečně dostal k tomu prohození přístrojů a závada je v tom Isiu. Když jsem tam dal ten druhý přístroj, to je taky Tesnisat ale starej Digicorder HD S2, tak v něm hrála v pohodě jak jeho karta,tak karta z toho Isia o který jsem si myslel, že je vadná. Naopak to Isio jsem dal na to druhý místo a problém je pořád stejnej s oběma kartama. Takže to bude chtít zásah odborníka anebo ještě než to někam dám, zkusit ten flash reset jak mi radil Dagy2. Ale mám strach, abych něco nepo.ral, jsem laik. |
gliderman
![]() |
|
RE: Technisat Digit Isio S2 a karta ICETak jsem udělal ten flash reset a problém trvá. Takže to půjde do servisu. Pánové díky za snahu. |
gliderman
![]() |
|
glidermanno už to mohlo bejt z5 |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNo, nevím, Omko to posílá do Brna, takže spíš týden až deset dní. |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
rs505to byla sranda,že mu to trvalo 2 dny |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrTak to jo. Po přečtení předchozích příspěvků mi došlo, co chtěl básník říci. Hlavnĕ, aby mu to brzy opravili. |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
no jojá jsem zvyklej řešit vše okamžitě,tak dva dny ,to je jako prázdniny |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |