Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DiSEqC prepínač + motor

Mal by som otázku či niekto nemá skúsenosť s mojim problémom.

Mám totiž teraz DiSEqC na 4 pozície 1W 13E 19,2E a 23,5E. Na 23,5E mám lnb so 4 výstupmi pre ďalšie prijímače.

Mám ešte jednu nevyužitú parabolu aj motor a ten by som chcel používať tak, že by som teraz na výstup č1 napojil parabolu s motorom. Na tom jednom výstupe by som si nastavil podľa potreby pozíciu napr 45E,16E,5W prepnutím prijímača na motor a potom by som to prepol zase na prepínač a fungoval by som cez DiSEqC prepínač.

Moja otázka je či ak by na výstupe DiSEqC prepínača bol napojený motor sg2100 či nepoškodím ten DiSEqC prepínač.

domi357
Registrace: 5/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DiSEqC prepínač + motor

moje nervy...10 x som si to prečítal a som z toho JELEN!!!

AB CryptoBox HD 752...4x

jsivak
Registrace: 3/2006

Ja som si to prečítal raz a pochopil som... :8)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Jaro uz nepi, moje nervy. Tak som to mal este asi 10 r. nazad.

satan
Registrace: 1/2006

to domi

nepoškodíš R^

decmen
Registrace: 2/2008

Otázka je ak bude povel pre motor prechádzať cez DiSEqC prepínač či ho nepoškodí?

domi357

moc jsem ten propletenec nochopil

http://www.liddll.de/thread.php?threadid=40

pierrepetr
Registrace: 5/2006

obraok

http://www.imgup.cz/images/2016/09/16/parabola.jpg

domi357

domi357

pokud to umí tvůj disecs přepínač,což si nemyslím

pierrepetr

ja viem,že plnohodnotne nemôžem využívať také riešenie. Len ma zaujíma či prejde signál a či ho nepoškodí

domi357

domi357

to ti nikdo neřekne,přepínačů je fůra a jen pár umí chodit na motor

pierrepetr

http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10

pierrepetr

domi357

myslím,že ten tvůj s tím ani neškubne,taky proč by měl,kupovals ho k účelu řídit motor??,je to i o jiných prachách,tak pochybuji

pierrepetr

domi357

taky jsem dřív používal zůzné přepínače a paraboly s více lnb,dnes mám jednu a motor a je po problému prodleva při točení je pár sekund

pavel190
Registrace: 5/2009

pavel190

" Na 23,5E mám lnb so 4 výstupmi pre ďalšie prijímače"

to by se poprali sousedi,nebo domácí

pierrepetr

@domi357

No nemyslím si, že ti to bude fungovať, je to aj dosť "krkolomné" riešenie a požitie tvojho typu DiSEqC prepínača to zrejme ani nepodporuje!
Ja mám tiež parabolu z motorom, ale riešil som príjem z takejto paraboly trochu inak! T.j. mám doma o.i. aj viactuner (3xDVB-S2 + DVB-T2/C) stb. A na prvom tuneri je vstup z inej paraboly cez DiSEqC 8/1 ( 7 LNB), na druhom tuneri je vstup taktiež z inej p. a z DiSEqC-u 2/1 (pozície 23,5e a 0,8w) a na tom treťom tuneri je pripojený signál z motor-paraboly (tento tuner aj ovláda natáčanie paraboly!). A všetko funguje tak ako má! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Mě to takhle nějakou dobu fungovalo. SG2100 + Mascom přepínač 4 vstupy a velká Zebra. U každé přijímané družice, přijímané přes anténu na motoru se nastavil příslušný vstup přepínače (ten, na kterém je motor) a ještě nastavit příslušný protokol pro motor (DiSEqC 1.3). Otázkou je, jestli lze u tazatelova přijímače nastavit současně DiSEqC 1.0 a DiSEqC 1.3 současně. Přepínače je průchozí pro stejnosměrné napětí, 22 kHz a DiSEqC příkazy.

MilanFF
Registrace: 6/2014

To MilanFF

Ty tu operuješ z nejakým Diseqc 1,3,v živote som o ňom nečítal,nepočul.Pokiaľ viem,tak z motorom vie spolupracovať jedine Diseqc 1,2,Usals-/GO-TO-X/,nič viac nič menej,na rôzne iné nastavenia sa používajú Diseqc-1,respektívne 1,1,kde si nabral ten Diseqc 1,3,si si ho vymyslel,že?

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

@vladoholu

Citát z wikipédie:
Komponenty vybavené pro automatické vyhledávání satelitů - tzv. funkce USALS, nazývanou také Goto XX jsou někdy označované jako DiSEqC 1.3. Toto označení ale nebylo schváleno organizací Eutelsat, která vyvinula protokoly DiSEqC a slouží jako standardizační agentura, proto verze 1.3 není uvedena v oficiálním přehledu.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

to vladoholu

Chce to více čítať a počúvať! ;)

MilanFF

DiSEqC 1.3

O protokolu DiSEqC 1.3. je zmínka i v článku o novém přijímači Openbox S3 CI HD...

MilanFF

á, pán sežral Šalamounovo exkrement...

MilanFF

domi357
nespekuluj, natáhni druhý kabel a zapoj dva motory.
Používám roky dvoutuneráky, poslední co mám v popisu, zkušebně jsem jel pár dnů na dva motory.
Zdá se mi komfortnější zapojit tak jak mám já co mám v popisu.
Na jeden tuner před diseqc 1/10 na pozici 1 motor a dále přes parabolu Multibeam 85 další vybrané družice a na druhý tuner další diseqc 1/10 s nejpoužívanějšími družicemi až 9 ks. Výhoda, když přepínám programy mám je okamžitě, nečekám na motor a motor používám jen na pozicích ostatních družic, které si čas od času projedu a používám málo.
Ale to co mám je výhodné zapojení pro dvoutuneráky. Základ je motor pripojen na 1.pozici diseqc 1/10 a na zbývajících 9.pozicích mám napevno nastaveny nejvíce sledované družice na pozici 2až10 desetinásobného diseqcu. To mám takto uděláno 2x a každý koax z 1/10 VEDU do jednoho tuneru.
U mne to znamená, že ze 3.parabol, kde mám na jedné motor, na na druhé a třetí napevno vybrané LNB nesledovanějších pozic pak mám okamžitě při přepnutí obraz a nečekám na dojetí motorem.
Pokud hodně nahráváš a chceš sledovat zároveň libovolné programy z dalších 9 pevných LNB, nejsi omezen a koukáš dál na co chceš.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

domi357

neviem prečo ti tu chlapci radia rôzne krkolomné zapojenia - dva motory, jeden tuner na motor, druhý tuner na pevnú...
To, čo chceš je napríklad u technisatu úplne štandardné zapojenie bez ohľadu na to, či je to 1-2-4 alebo 6 tuner.

na prvé 3 pozície diseqC prepínača nastavíš v menu a zapojíš káble z LNB do DiseqC prepínača na napr. 13E, 19E, 23E.
na štvrtú pozíciu nastavíš motor a pripojíš ho káblom do pozície 4 diseqC prepínača. Tu je potom možné nastaviť všetky možné pozície družíc, ktoré tvoja parabola uvidí, okrem tých troch čo sú napevno. Prepínač to musí umožňovať. Do druhého až štvrtého tunera môžeš priviesť s twin/quad-LNB ďalšie koaxy cez ďalšie diseqC prepíače.

Potom prepínanie 13-19-23 bude rýchle, pretože prepína len medzi pevnými LNB, ostatné družice bude natáčať motorom.

Dagy2
Registrace: 11/2010

DiSEqC prepínač + motor

No! Ono je určite viac možností/variant ako to všetko pozapájať!
Tu treba v prvom rade brať ohľady na požiadavky využitia jednotlivých sat pozícií samotným užívateľom. Napr. u mňa sú nejfrekventovanejšie pozície 23,5e, 1w a 13e, čiže v prípade optimálneho využitia viactuneroveho stb je voľba motor-parabola na samostatnom vstupe jedného z tunerov pre mňa ideálnym riešením. A to aj v prípade, keď človek využíva nahrávanie, či funkciu PIP. ;)

mmiriboy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra