![]() |
|
Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVDobrý den, zakoupil jsem SET-TOP-BOX EVOLVEO DVB-T/T2 a zapojil jej rodičům do starší TV Finlux (vybavená pouze 3x scart vstupy). Na SET-TOP-Boxu (STB)jsem zvolil výstup obrazu RGB a rozlišení automatické. Bohužel ve scartech na TV určených pro RGB byl obraz nazelenalý se špatnými barvami.Když jsem dal STB do méně kvalitnější zásuvky scart určené na VHS/SVHS, byly barvy přirozené, ale zase tam nebyla ta kvalita RGB (tj. maximum co by šlo na takové televizi dosáhnout)./Zkoušel jsem i přepnout na STB na méně kvalitní CVBS výstup obrazu, ale to se mi ztratil úplně. Chci se zeptat, zda s tím někdo nemáte zkušenost. TV s úhlopříčkou 82 se mi ještě nechce odepisovat, běhá jinak dobře. Předem díky za jakoukoli informaci. |
Bohumilll
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVNa kvalitu RGB se vykašli, jediný co můžeš zkusit je lepší kabel SCART (s lepším stíněním), ale je to imho stejně o ničem a radši se poohlídni po novým televizoru.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVNeboli prodlužování agónie.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVZkus jestli nejde TV přepnout na složkový vstup Ypbpr, tam by měl být obraz lepší. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVVšechny tři vstupy SCART na TV se chovají stejně? |
Mirda2
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 198 |
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVA prepnut normu na TV si sk kusal, vyskusat aj iny scart kabel |
loop12
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 663 |
![]() |
|
@BohumilllA cinče to nemá? |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVkonas@ YPrPb/YCrCb se používá obvykle k přenosu analogovýho signálu v HD, každopádně na SCART v TV to přímo nezapojíš, protože SCART podporuje leda RGB, CVBS a někdy i S-Video.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
Díky za radyDíky za rady, odpovídám na doplňující dotaz: všechny 3 vstupy scart se nechovají stejně - ty 2 s RGB se chovají stejně (nazelenalý obraz) a ten jeden na VHS/S-VHS je jediný, který má přirozené barvy a tam ho mám zapojený. Nicméně ve zvyku na HDMI propojení se mi třeba po vyvolání menu rozostřují písmenka. To u RGB není, ale zase ty barvy... Rozhodně zkusím jiný kabel i přepnout na složkový vstup Ypbpr. Uvidím, ale zase až za týden se k tomu dostanu. Každopádně díky všem! |
Bohumilll
![]() |
|
RE: Zapojení SET-TOP-Boxu do starší TVkabel to nezachrání.... |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
@PoldaSMáš pravdu, složky jsou na cinchích, otázkou je, jak starý je ten Finlux. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
nevzdávej toRGB vstup možná podporuje pouze jeden ze tří SCARTů na TVP. Zkoušej popřehazovat kabely a dálkovým ovladačem na TVP volit vstupy. Myslím že ti to vyjde. Nejlépe jak radí Poldas s nějakým jiným kusem Scart kabelu. |
jwalker
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 30 |
![]() |
|
Problém vyřešen - díky!Díky všem za rady. Problém by skutečně ve scart kabelu. Ten drahý jsem vyměnil za levný a problém byl vyřešen :-). Kabel je zapojen do scart zdířky podporující RGB. Díky! |
Bohumilll
![]() |
|
Bohumilllto zlato je prevít |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
![]() |