Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

YouTube 5.1 pokračování

Protože jsem se právě zaregistroval, propásl jsem termín odpovědi na téma Youtube 5.1, takže pokračování zde:
Zajímalo by mě, jestli se někomu kdy podařilo uslyšet 5.1 zvuk z Youtube, tak jak radí pierrepetr
Mám perfektně nastavený receiver, z PC si přehrávám zmíněný stažený soubor
hd_dts_hd_master_audio_sound_check_5_1_lossless.m2ts
a slyším ho v 5.1 ale když si ho pustím jako stream z Youtube https://www.youtube.com/watch?v=eL9-sIZRDHg
nemůžu z toho za (nevhodné slovo) dostat nic jiného, než stereo
Zkoušel jsem Windows 7, Windows 8.1, Raspberry OSMC, Chrome, Firefox, Kodi (Windows). Všude pouhé stereo!
Myslel jsem, že Youtube si podle nějakých kritérií vytiplo, že si 5.1 "nezasloužím" a tak mi posílá stereo. Taková kritéria by mohla být například nevhodná země, nebo nedostatečná kapacita kanálu.
Připojil jsem se tedy přes VPN z různých jiných zemí (USA, Germany, UK, Hong-Kong, atd), ale stále pouze stereo.
Poodešel jsem se také k přiteli, co má 1Gb/s kanál (víc snad si nelze přát) a stále pouhé stereo.
Takže by mě zajímalo, jestli se někomu opravdu povedlo uslyšet z Youtube skutečný 5.1 zvuk a v tom případě aby popsal, jak to udělal.
Chtěl bych podotknout pro méně zkušené, že než začnete vřískat radostí, že slyšíte Center, přesvědčte se, že to není namixovany Left + Right. Zrovna tak uslyšíte-li surround, přesvědčte se, že to nejde zepředu.

Tomuto problému už jsem věnoval spoustu času a rád bych, kdyby v tom bylo jasno. Proto se obracím nejen na pierrepetr či na benesj, ale na kohokoli z vás přátel surround zvuku.

Za jakékoli podněty předem děkuji.

tonys0
Registrace: 9/2016
informaceToto TÉMA zatím nemá žádné reakce. Můžete být první, kdo začne k tématu diskutovat.

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra