![]() |
|
Uniband /LNBFCaute,davnejsie /r.2014/ sa niekto informoval na Uniband /LNBF Ku+C pasmo chcem sa informovat ci si to niekto objednal z USA a ake su skusenosti s prijmom... Do povodneho vlakna uz nejde dopisovat: https://www.parabola.cz/forum/topic-81903/ dik za reakcie, r |
funsat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Uniband /LNBFniečo s ním zachytíš, ale lepšie spravíš ak použiješ corotor Chaparral na C/Ku. Ten Uni zlepenec je len na silné TP a veľkú anténu, min 180cm.Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
RE: Uniband /LNBFDovezl jsem jich z USA asi 20kusů,různé,naposledy jeden ,nový kus minulý týden.Schválně jsem vykuchal to KU LNB,udávána hodnota 0.1dB.Ani náhodou. Je to víceméně hodně ztrátové,na Mesh nepoužitelné,pokud mohu radit,C a KU nemíchat,ani ten Corotor za moc nestojí,měl jsem ho chvíli a dostal ze střechy zelenou,doporučuji dual feed,tedy 2x jednopolaritní C LNB a 2x jednopolaritní KU LNB. |
kamter
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
RE: Uniband /LNBFA na akú anténu to pánko plánujú dať?![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
Uniband /LNBFFunsat chce asi riešiť ekonomickú verziu príjmu dvoch pásiem. Kamter, som rád, že ťa tu po dlhej dobe znovu vidím, ale ak mu budeme radiť, aby radšej kúpil 2x SMW a 2x Norsat a k tomu Dualfeed, asi tým nič nedosiahneme. Aj keď uznávam, že je to riešenie veľmi sa približujúce sa profesionálnemu. Preto si myslím, že Peon mu radí dobre. Corotor ide na eBay cca za 100e. Mal som ho 20 rokov a nemôžem naň povedať krivé slovo. A ušetrí jeden SMW a jeden Norsat (tie LNB sú len príklad, nechcem nikomu brať jeho obľúbenú značku). |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
RE: Uniband /LNBFVdaka za promptne reakcie![]() Vec sa ma tak, uz v minulosti cca90r som sa prepracoval od prveho satelitu Amstrad so 100tkou parabolou /cca 25programov na Astre19,2 / po moju prvu DXovu 180 na streche panelaku s hybridnym konvertorom na Ku + C pasmo a bol som stastny ked som naladil napr. vietnam VTV na C pasme niekde okolo 70-80East alebo znamu americku hudobnu stanicu CMT niekde okolo 50West bez dropsov... zaujimavy bol aj prijem inklinujuceho ruskeho satelitu Gorizont ci prve slovenske pokusne vysielanie niekde okolo 1.stupna, to vsetko je uz prec, doba sa zmenila a dnes je mozne sledovat digitalne stovku programov aj na 40cm lavor ![]() Konvektor UNI v mojej 180tke ktoru som bol nuteny v tom case predat koli generalnej oprave strechy bol hybrit kupeny na inzerat niekde na slovensku... Bol to klasicky C konvertor /25K/ s ozarovacom a vedla neho v nom vyfrezovany otvor na vyrobeny ozarovac /z duralovej trubky/ pre Ku konvektor /0,8db/, takze v skutocnosti to boli 2 nezavysle konvektory ktore sa nejako nerusili, konvektor pre ku pasmo bol z ohniska o par stupnov vyoseny ale to mi moc nevadilo stale som priblizne vedel kde som, v analogu sa to dalo pekne na TV vidiet a doladit polohu, parabolu som mal osadenu robenym polarmontom s nezavislym motorovym ovladanim na elev/azim... sorry ale to bolo trochu nostalgie co som kedysi mal aby bolo jasnejsie co hladam... Moja situacia sa o trochu zmenila mozem dat parabolu aj do zahrady o com som stale snival len skoda ze na daleky vychod as tak nevidim ... Velkost paraboly planujem min 180 a viac , pri beznej ponuke za rozumne peniaze /400eur/ som videl len ofsetove a mam obavu ze ponukane UNI konvektory LNBF bude problem upevnit do ohniska kedze drziak je prisposobeny na klasicky priemer LNB Ku ... Idealna parabola pre mna by bola stredova s polarmontom na zaciatok napr. aj s UNI LNBF a potom sa uvidi... Nemam momentalne ziadnu poziadavku co chcem prijmat, potesi ma ak sa podari naladit par exotickych programov... poradte kde kupit stredovu parabolu za rozumne peniaze a k tomu LNB... dik, r ![]() |
funsat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Uniband /LNBFna sllovensku je problém kupiť akukolvek vacsiu parabolu, ale aj predať.Ked je ponuka,nikto to nechce, ked je záujem nikto neponúka... ![]() Už som nejaké predával,je to otrava. A nadalej zháňam niečo vacsie cca 2,5-4m. Ak by bola potom by som možno dal preč rusku Supral 2m. Skús si dať inzerát na bazoš,príp. sem na parabolu. tiež sa treba okolo seba poriadne pozerať možno nájdeš niečo nevyužité. Týmto pozdravujem firmu už ani neviem názov, nejaká káblovka v Ziline,čo má anténu Kathrein 180cm len tak naverímboha v Belej za ob.uradom. jednať s určitými subjektmi je horšie ako s duševne chorými. Potom tie antény jedného dňa skončia v šrote. ![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
![]() |