![]() |
|
Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDItalská veřejnoprávní televize Rai, chystá spuštění druhého kanálu ve formátu ultra HD. Kanál s názvem Rai 4k 2 již teď testuje na družici Hot Bird. Signál je kódovaný a dostupný zdarma pouze pro uživatele Tivusat. Zároveň došlo k přejmenování prvního kanálu v ultra HD na Rai 4k 1. Druhý kanál bude pravděpodobně na pozici 201 nebo 211 v Tivusat. Italská televize do konce roku dokončí proces převodu svých kanálů do HD. Z 12 kanálů Rai je v HD již 8. Od nového roku se bude Rai soustředit na formát ultra HD. Už dříve avizovala, že do konce roku 2017 chce Rai provozovat minimálně 3 ultra HD kanály. Rai 4k1 by měl vysílat filmy a seriály, Rai 4k2 kulturní a umělecké pořady a třetí kanál sport.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDA kde berú na to soldi?![]() VU+ UNO 4K, OpenPli 8.3, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat
|
Valto
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 338 |
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDRai hospodaří s rozpočtem 2,5 miliard Euro ročně, tak předpokládám, že z toho.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDPo BBC je RAI nejbohatší a největší (počtem kanálů) veřejnoprávní tv v Evropě. Třetí je ARD/ZDF.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDhele blbá otázka...4K a ultra hd je to stejný ? |
sente
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 155 |
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDAno, je to to stejné. Žádná otázka není blbá, blbá může být pouze odpověď...Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
Brzyto UHD bude i na Digi-pravil Láda.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDNo ono to vypadá, že průkopníkem UHD vysílání v Evropě bude nakonec opravdu Itálie... protože většina zemí se k tomu moc nemá a pokud mám správné info, Rai je zatím jediná veřejnoprávní tv která vysílá v tomto formátu. Otázka je, zda je to dobře nebo ne. Já sám nevím, co si mám o tomto formátu myslet. Uvidíme co přinese budoucnost...Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDJak se u nás trefně říká..."Z cizího krev neteče." Rai je taková státní televize na steroidech(reklamě),takže si může dovolit vyhazovat peníze z okna. |
DVBT1
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 1 774 |
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDmyslím si, a napsal jsem to už dávno, že 4K se nechytne. Je to finančně velmi náročné a rozdíl mezi HD a 4K není tak viditelný jako mezi SD a HD. Provozovatelé budou nít tudíž problém, aby nalákali dost lidí, kteří by to zaplatili. Krásně je to vidět i na té Itálii, RAI do toho jde, protože se nemusí na finance tolik ohlížet, pro většinu ostatních je to ekonomicky nereálné. |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
@DVBT1napsal jsi to trochu odvážněji než já![]() |
tekapo
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDNo jo ale zase kdyby Rai nevysilala reklamu v takovém množství v jakém jí vysílá, tak poplatky to neufinancuji... Poplatek činí 100 euro ročně, což je asi 2800kc, měsíčně to dělá 220kc cca. V Česku platíte 180. Tedy o 40 kč míň. Zatímco CT má 5 kanálů, Rai 12 plus 2 v UHD, vysílá mnohem více nákladnější vlastní tvorbu apod. Ta reklama je tam potřeba prostě. A pokud by tam nebyla tak by za A) se museli zvýšit poplatky minimálně o 100% anebo zredukovat počet kanálů a to nikdo nechce, taky proto, že Rai je nejsledovanější médium v Itálii.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDNavíc: Rai ze svého financuje Tivusat, díky tomu mají Italové satelit zdarma, přispívá každý rok miliardy do Ebu,to se málo ví, ale Itálie he společně s VB a Němecem největší plátce EBU, financuje televize po celém světě, to taky se moc neví, ale Rai má vlastní kanál v USA (Rai America), Africe atd. Jsou to kanály které nevysilaji na satu, ale v kabelovce anebo v dvbt...proto je neznáte... Spoustu věcí si ani neuvědomujete.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDZa další všichni víme, jak je nákladné vysílat v dvbt. No a teď si představte, ze Itálie je 7x větší než Česko... těch argumentů jsou desítky...Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDfranck: Nějak moc se do toho zamotáváš. Před časem jsem ti vyvrátil tvé mylné tvrzení o množství originálních stop u kanálů ze skupiny Discovery. Nebo jsi tvrdil, že platí pouze podíl satelitní platformy. Teď ji platí celou? V tomto vláknu píšeš, že roční rozpočet činí 2,5 mld. Euro a jedním dechem dodáváš, že do EBU přispívá také miliardami. ? Pokud jsme u počtů, tak si porovnej 7-8 mld. kč ČT vs. 60 mld. v přepočtu na koruny. To je ale rozdíl. Jsi jako dítě, které plácne nějakou super důležitou informaci, ale unikají ti souvislosti. Jo a ta tvoje původní tvorba ve stylu diskusních stolů a nebo křepčících pestrobarevných ptáčků na pódiu je opravdu přínosná a ducha obohacující. Nemám nic proti osvětě, ale aspoň si něco ověř, než něco napíšeš a druzí tě usvědčí ze lží. Zbytečně se diskredituješ. |
DVBT1
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDTady je malá ukázka americké verze Rai která vysílá v USA a Kanadě v dvbt a kabelu.https://youtu.be/eBlhk3AidXQ Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDDVBT1 NEBUDU ODPOVÍDAT. TOBĚ UŽ NE. PROMIŇ.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
@DVBT1naprostý souhlas![]() |
tekapo
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDRAI je taká bezdná studňa. Minulý týždeň, možno dva týždne dozadu bol v rímskom denníku Il Tempo obsažný článok a financovaní RAI, o jeho zamestnancoch a platoch. A čitateľ nemusí byť ani vysokoškolsky vzdelaný ekonóm, aby si v hlave spočítal koľko je 1+1. Výsledok je taký, že to raz musí krachnúť. Zo štátneho rozpočtu sa tam pumpujú neuveriteľné peniaze. Neuveriteľné množstvo reklám, sponzorských programov... z toho dôvodu ľudia nechceli platiť koncesionárske poplatky a doteraz su naštvaní. A tak sa ušila na ľudí dobrá búda, verejnoprávny poplatok sa platí s faktúrou za plyn alebo elektriku dva krát ročne. Takže ono to zase až tak ružové nie je.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
@CrescenzioPoplatek se od tohoto roku platí s elektřinou a to 5x20euro. Od srpna do prosince. Nicméně, nezlobte se na mě, toto jsou věci, které jsou pro vás absolutně zbytečné, netýkají se vás a bylo hy fajn, starat se o českou televizi, která je natolik nudná, že funguje jako spací prášek. Že vysílá v prime time po 120 reprizovany pořady pro diváky over 80 let. Rai, by si nedovolila v prime time reprizovat žádný svůj pořad, každý den na svých hlavních kanálech je premiéra, odpoledne taktéž. Myslete na svoje. Bude to tak lepší. A mimochodem, téma je Rai 4k, závist vás ale opět dohnala do krajnosti. Jako vždy. Ciao.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDA mimochodem, reklam je všeobecně na Rai mnohem méně než třebana kkanálech Mediaset a navíc od tohoto roku se reklamy úplně přestaly vysílat na Rai 5, Rai Gulp, Rai Yoyo, Rai Storia a Rai Scuola. Takze minimálně tyto kanály jsou plně financovány z poplatků.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDfranck: Mě ale zajímají protiargumenty. Diskutovat s přikyvovači je jednoduché, ale diskutovat s někým, kdo nesdílí stejné názory je mnohem obtížnější. To ty neumíš. Pouze tu šíříš své nekritické nadšení jako nějaký PR manager. |
DVBT1
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDPřesně tak,zoufalec franck tu pořád vychvaluje italskou TV a blábolí něco o závisti, přitom je jejich televize masivně dotována státem, tedy na dluh, který je obrovský cca 130 procent HDP, no to opravdu nikdo nezávídí![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDKdyž už do mě ryjete, tak ok. No dobře, řekněme, že Rai je nejhorší televize v Evropě a CT nejlepší... no ale před létem jsem jel z Brna hl.nádraží do Ivancic... Poprvé v životě jsem jel vlakem který měl motor na pohonné hmoty, místo elektřiny!!! :-) :-) Jsme se s kamarádem smáli až jsme to museli vyfotit, že toto ještě existuje. V Itálii už 5 let jezdí vlaky 300km v hodině a vy máte motorak... je to příjemné??? Asi ne co... :-) SATAREJTE SE O SEBE!!!!! GrazieRai - Mediaset - TivùSat
|
franck
![]() |
|
RE: Rai 4k 2 - další kanál v ultra HDTady nikdo netvrdí, že je RAI nejhorší a ČT nejlepší.Pokud jde o železnici, tak v ČR máme nejhustší železniční síť min. v Evropě, takže tě vlak doveze i tam, kam bys musel v Itálii pěšky, protože by tě rychlovlak vyklopil 100 km před cílem a na navazující bus bys musel čekat do rána. |
DVBT1
![]() |
|
@franckS tebou to dopadne vždy stejně. Když ti dojdou argumenty, tak začneš plivat na ČR, Čechy, ČT a oslavovat jak je vše italské úžasné. Jsi s tím neuvěřitelně trapný a vzhledem k tomu, že píšeš bez chyb, tak jsi pravděpodobně napůl Čech taky (asi po jednom rodiči), ať už chceš nebo ne, a tím pádem pliveš taky na sebe. Já třeba považuji Itálii za dost zoufalou zemi, byl jsem tam několikrát a vždy byl nějaký problém, rozhodně bych tam bydlet nechtěl. O Italech mám své mínění a dobré není. Ale nevypisuji o tom na Parabole ani jinde. Srovnání mám, žil jsem ve svém životě dlouhodobě v několika státech na třech kontinentech. Z toho vím, že všude je něco dobré a něco blbé ale rozhodně to nikomu necpu a na nikoho se nepovyšuji. Uniká mi, co tebe nutí k opaku ale když s tím přestaneš, tak tady asi potěšíš hodně lidí. Omlouvám se za dost off-topic příspěvek ale už mi to opravdu nedalo. |
tekapo
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |