Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vypnutí přijímače

Mám dva přijímače technisat HD. Pokud vypnu jeden, tak na druhém dojde k zamrznutí obrazu a musím přístroj vypnout a znovu zapnout. Nevíte kde je prosím chyba?

Robous
Registrace: 3/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vypnutí přijímače

No dal si perfektný popis zariadenia, prijímačov a zapojenia, takže je to jednoduché. Chyba sedí zrejme za klávesnicou a píše tieto dotazy. :((

No a teraz teda vážne:
1/ technisat HD, taký prijímač neexistuje. Je to nejaký Technistar, Digit ISIO, Digicorder, Technicorder atd atd

2/ sú zapojené na jeden koax kábel v nejakej sľučke alebo twin LNB, multiswitch...

3/ sú zapojené do dvoch TV?

4/ všetky prijímače (TV aj SAT) sú na jednej fázi elektrického rozvodu alebo rôzne?

5/ je nejaké iné prepojenie medzi prijímačmi a TV, napr. koax pre DVB-T/C. Prípadne zapojenie DVB-T/C na káblovku, STA ?

6/ robí to len prijímač "č.1" alebo je to jedno ktorý vypneš vždy zamrzne ten druhý prijímač?

Dagy2
Registrace: 11/2010

Vypnutí přijímače

Měním člověka za klávesnicí: 1 a 2 Zircon Monoblock Quad M-443 pro Skylink. Jeden koax vede z LNB na TechniSat TechniStar SIR a druhý koax na TechniSat TechniStar S2. Ostatní dva z LNB volné.
3 každý zapojen do jiné TV. 4 ne jednon ele rozvodu. 5 žádné. 6 dělají to oba dva přístroje.

Robous

Vypnutí přijímače

Ještě jeden poznatek. Pokud se podívám na jednom satelitu v nastaveni na silu signálu, tak na druhém setoboxu se kousne obraz a pak zase po vystoupeni z menu rozjede.

Robous

Vyhoď Quad

a dej samostatnou anténu a Single LNB na každý Technisat. Nejrychlejší cesta k cíli. Stačí Ti 2x 60cm parabola. Jinak se můžeš vrtat v elektrice a měřit zemní smyčky, Technisaty jsou mimořádně citlivé na zemní smyčky.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

ale no tak

mám quad na 23.5E, na neho pripojené
- dva tunery v Technicorder STC
- jeden tuner HDS2X, softwarovo prepojený na oba
- LG TV

okrem toho
- DVB-C/internet do routera, odtiaľ LAN káble do oboch Technisatov aj TV
- okrem toho koax z DVB-C/internet pred routerom rozbočený a ako DVB-T/C potiahnutý cez zosilňovač do ďalšieho rozobčenia - jedna vetva do Technicorder STC a cez loop do LG TV, druhá vetva do Sony TV

jediný problém bol brum v AVR Yamaha pri pripojení DVB-C/T do technisatu a LGTV. Použil som oddeľovač na koax za rozbočením do routeru.
No problem at all.

Pravda, kde teraz začať - zmeral by som v prvom rade napätie medzi N vodičmi na zásuvkách kde sú pripojené technisaty.
potom vzal predlžovaciu šnúru a zapojil oba technisaty a oba TV z rovnakej zásuvky - pozor aj na staré sieťové "rozdvojky" ktoré otáčali fázu na jednej strane.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Vypnutí přijímače

Už jsem se s tím potkal několikrát a vždy stačila výměna LNB. Používám tento: http://www.omko.cz/inverto-monoblok-quad-43/
Po výměně klid.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@Dagy2

Tak to už jede z Markiza HD na CT HD. Mel jsem nastaveno v setoboxu Typ LNB na jednoduchý. Ted tam mám na typ jiný. Tak snad to je dobře.

Robous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra