Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

pro fandy dx fm,270km

v olomouci je slusnej prijem madarskedo radia bartok 105,3fm vysilac Budapest/Széchenyi-hegy cca 270km vzdaleny,
signal kolisa 18-28db na stereo slabej sum naskocilo aji rds.Antena kus dratu dipol

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

pro fandy dx fm,270km

Ahoj,kdyžje tu toto téma, navážu s trochu vyšší frekvencí.
Zkrátka: ve výprodeji jsem koupil za 9,-Kč (!) úplně nové rádio Sencor SRD 207 se závadou "nejde naladit stanice". Rádio ma rozsahy MW a FM. Rozsah MW pracuje jak má, ale k mému překvapení FM jede až od 107,5 MHz do 154,3 MHz. Podařilo se mi v Poděbradech zachytit "něco" na 132 MHz(konverzace čistá a v němčině), dnes tady v Chlumci zašuměnou konverzaci v angličtině na 114,2 MHz a 131,4 MHz. Vše pouze na asi 0,5m dlouhý prut, kterým je rádio vybaveno. Prosím znalce o info, co jsem to vlastně zachytil a jak by se dal případně zlepšit příjem na tomto raritním kousku - nebo měl někdo také štěstí na takový "zmetek" ?

decmen
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: pro fandy dx fm,270km

letecké a lodní pásmo. Asi posloucháš piloty letadel a kapitány lodí, podívej se na spektrum rtú někde to tam bylo, pak je radioamaterské pásmo hned za nima, takže mužeš poslouchat vše, podle mě jsi na tech vysokých naladil radioamatery, piloti a kapitáni mají amplitudovou modulaci a pokud tam máš "fm" tak chytáš radioamatery. tak bys moch zkusit poladit něco uvnitř, maš asi špatně sladěne filtry :)

Qquiderr
Registrace: 5/2014

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra