![]() |
|
Slovensky sat DXing (opat) o krok vpredCesko-Slovensky satelitny DXing je znamy najma malou skupinou zanietenych nadsencov (Peon, Marval450, EnoSat, Decmen, Dano, Vanspeed, Medecal64 ci snad uz onedlho aj Saxon). Na pocte vsak nezalezi, kedze tito zanietenci, medzi ktorich sa s hrdostou hlasim aj ja mnohokrat prezentuju svoje uspechy a poznatky ostatnej verejnosti bez nahrady za vynalozeny cas, financie ci usilie.Tak ako som uz vo svojom minulom prispevku informoval, do satelitnej garaze nam nedavno pribudli nove anteny, ktore pevne verim, ze posunu slovensky sat prijem od buduceho roku opat o krocik dopredu. Na tomto mieste by som sa vsak chcel najprv podakovat za moznost nazriet do problematiky sat prijmu cloveku, ktoreho si vazim najviac a ktory toho v zivote urobil pre mna maximum, hoci ja sa mu nemozem uz odvdacit inak ako iba "Dakujem oco a nikdy nezabudnem...". Sat prijem vsak je najma o spolupraci a tak za vypomoc a nakopnutie vdacim taktiez Marvalovi a Peonovi, bez ktorich by sa cast tohto projektu nikdy nerealizovala. Takze srdecna vdaka chlapi za vypomoc a posunutie slovesnkeho DXingu opat o krok vpred. Patriot PRT-500 (5m) Patriot PRT-380 (3.8m) Prodelin PRT-370 (3.7m) https://postimg.org/gallery/12wwqi9km/ Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 198 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Slovensky sat DXing (opat) o krok vpredTo: PetoBBO nejaky tyzden TBS oficialne vypusti 8 novych kariet, ktore budu mat podporu DVB-S2X. Peon bude mat moznost testovat nejaku z nich a taktiez novu (usb) TBS 5927. To: r00t O niecom som sa uz zmienil tu, snad je to presne to, na co sa pytas. https://www.parabola.cz/forum/topic-89667/ To: Peter Humax Peon nema problem urobit snimky prijmu 32APSK, avsak vsade su iba data transpondery o ktore 99.99% ludi nejavi zaujem. Aj preto (zatial) uverejnujeme iba snimky z prijmu TV stanic max do 16 APSK. To: Bohus31 Pred kym, alebo cim je Slovensky sat DXing vpred? Predsa pred tym, kde bol donedavna. Zapadne DX fora su plne fanusikov a majitelov kade coho, avsak su to najma SK DXeri (Peon a R.David), ktori za posledne roky ten pokrok vedu krok po kroku vpred (Ka band, C band 4.5-4.8 Ghz, X band). Jeden je fanda, druhy vedec - avsak obaja su prinosom ci si to chceme, alebo nechceme priznat. S Peonom napredujeme v technologickom vyvoji ako nam nase penazenky stacia, avsak ani najlepsie sat karty, ci profi lnb jednoducho nenahradia to prvotne - dostacujucu velkost anteny. Ano, 5m je uz dost, ale nic medzi 3.7m a 5m uz dlho nebolo dostupne za cenu,ktoru by som akceptoval. To: kaos Nehadal som sa s Ponnym, kedy tvrdil zlu polaritu v Ka pasme, kedze iny zdroj ju viedol mylne... Jednoducho som mu napisal ako to ozaj je a ma byt. S tebou som si taktiez pisal a ani Peon sa nechysta vykopat vojnovu sekeru, hoci nazor kazdeho z vas je uplne inde. Sme amateri, ktory hladaju, navzajom sa ucia a spolupracuju. Inak ty ma sice velmi nepoznas, ale musim uprimne povedat, ze moj prispevok sa skromnejsie uz napsiat nedal. ;) Poslednich 11 rokov je moj sat prjem najma o spolupraci a nadvazovani novich kontaktov. V timovej praci nemoze byt 1 hrdina. Aj preto to podakovanei Peonovi a Marvalovi. To iste mozem povedat o kazdom projekte, ktory sa dokoncil, ci prave prebieha. Inak svet potrebuje obcas cloveka, ktory rozpovie rozpravky...ktore sa 1 dna uskutocnia. Vid A.C Clarke ci J. Verne. Peon nemusi uverejnovat, ale chce sa podelit o svoje skusenosti. To si na nom vazim. Navyse ani ja ci on si nepotrpime na © ci cele meno cez obrazok ako to zvycajne robia ini. To: bohus31 Si prikladom toho, ze skutocny DXing je najma otazkou srdca a nie velkosti anteny. ![]() Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 198 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |