Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Mascom MC2600HD změna stanic

Dneska jsem u známých narazila na jeden problém. Mají Mascom MC2600HD-IRCL a chtěli poskládat stanice. V menu Nastavení - Seznam předvoleb programů ale dole chybí ikonka "Přesunout". Nevíte někdo, kde se mrška schovala?

monikash
Registrace: 3/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mascom MC2600HD změna stanic

Při srovnávání programů vypnout fastscan.

konas
Registrace: 12/2014

Moniko, zmackni menu pak na fastscan potvrdit 4x0 a v tabulce najet na poslední radek seznam programu a pak sipka doprava a v pravem sloupci vybrat seznam podle uzivatele a ok dvakrat a objevi se cekejte prosim a tim se to ulozi. Pak tl. exit vyjet z menu. Pak zmacknout ok a objevi se tabulka programu s moznostmi kde bude i volba presunout.

HYPER
Registrace: 11/2010

Dík, zkusím. Tušila jsem, že v tom bude mít prsty fscn, ale s nastavováním Mascomu jsem se ještě nesetkala.

monikash
Registrace: 3/2009

Fs nemá jenom Mascom, ale i plno dalších přijímačů, i když i u těchto tato funkce brzo skončí.

sirda
Registrace: 11/2006

@HYPER

Dík za tohle info. Vypnutí fastscanu je řešení výrazně nesystemové, ale já fastcan zásadně nepoužívám, takže mi vyhovovalo. A tenhle box jsem daroval sousedovi. Má teď dva tyhle boxy, není žádný ladicí guru, takže zítra poletím mu to podle Tebe nastavit.

konas

konas

nemas zac. Při aktualizaci nového seznamu se paramtry upravi nebo jsou nove programy na konci seznamu. Ted byl tak trochu bordel při zmene TP 12207/V na 12090/V DVB-S2, kdy se nektery programy v seznamu objevili dvakrát, napr. NGC HD CZ nebo zustali po preladeni pozice Prima Cool SD, kde se objevili programy CT na TP 12070/H DVB-S, ale da se to opravit. Staci jednu pozici vymazat pokud je tam uz dvakrát stwejny program se spravnym udajem TP zrovna u NGC HD a PRIMA COOL SD jsem vymazal, kde byl CTD/ART a byl i na spravne pozici po puvodni CTD/ART z TP 12525/V, kdy se uz opravil na novy paramert. Takze to ma sve trochu mouchy ale da se to opavit. Zalezi po jake době se na to prijdes podivat. Ted jsem to delal u souseda po nejakky době kdy probehlo uz několik aktualizaci seznamu. Jsem zvedav jak to ještě bude u CT programu v HD po novem spusteni v listopadu, jestli se to prepise na puvodnich pozicich nebo jestli budou uplne na konci seznamu po spusteni aktualizace. To neni ale problém pak presunout na pozice podle potřeby. Pokud tam bude mit volbu podle operatora a nebude mu vadit serazeni podle Skylinku, tak se to upravi vse automaticky, ale nepujde s tim nic udelat, maximalne presun do oblibenyho seznamu. Fastscan se da samozrejme i deaktivovat, pak neprobiha automaticka aktualizace a musí se bud ladit rucne-manualni vyhledavani, nebo najet na fastscan a rucne potvrdit ok při oznacene polozce CZECH HD a pak dojde k proladeni celého seznamu fastscan, kde se doplni chybejici programy na konec seznamu nebose upravi novy parametr na puvodni pozici. Ta volba co popisovala Monika se udela bud při prvotni instalaci nebo se to udela při aktualizaci nového sw přes OTA, kdy se to uvede do stavu jako prvotni nastaveni prijimace. Pak se musi zvolit ten postup co jsem napsal a bud nechame aktualizaci seznamu zapnutou-aktivovat nebo zvolime vypnout pokud nechceme automatickou volbu seznamu a zvolime po nejakem case alespoň rucni projeti seznamu fastscan. Snad to po me pochopíš-) A na navstevu k sousedovi po nejakem case se stejne asi občas podivas vse zkontrolovat, pokud bude potřeba, když te o to pozada.-)

HYPER

Ještě dodam, ze pokud se nekomu nacte novy sw Home TP přes OTA at uz u Mascom 2600 HDCI nebo Homecast 3200 IR a CIIR, je dobre vse radeji uvest do továrního nastaveni a znovu vse naladit a setřídit. Je to dobre pro spravnou funkcionalitu, zejména u prijimacu který měli starsi sw verze jako napr. L07 atd.

HYPER

@HYPER

Díky moc za obsáhlé info. Soused je důležitý, přes zimu mi hlídá chalupu, tak jsem mu Mascoma věnoval. Vše co jsi napsal jsem pochopil, ale naučil jsem ho síťové ladění, a info od Tebe si uložím, a vlítnem na to až na jaře. Ona automatická aktualizace mi jde proti srsti, viz nešťastný fw LO 14 pro 2600 irci.

konas

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra