![]() |
|
Vstupní jednotka VKV přijímačeNemáte někdo doma na prodej vstupní jednotku VKV s elektronkou ECC85 pro CCIR pásmo? Z nějakého staršího rádia napriklad(rv 1955-1970). DikyOn Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
@SaxonA nejsi tady náhodou v nesprávné sekci?Od čeho je tady: https://www.parabola.cz/bazar/ ? |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
Saxonelektronek mám dost,ale přímo vstupní jednotku a ještě CCIR,když to tady nejelo,jedině nějaký bazary na západě |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeTěch rádii se vyskytuje v Čechách celkem dost. RFT Stradivari, Hornyfon, hranice s těmi zlými Němci i Rakouskem byli dlouhé...:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonkdo má rádio retro doma,určitě nekuchne vstup,mám taky starý stradivari u kamaráda na chalupě,překáželo mě, někde ze 70´s a je tam už OIRT,táta dělal první tuner s lampama na CCIR někde v 1967,pro mě je to už mimo,lamp mám pytel i philips z války |
pierrepetr
![]() |
|
i krabicilaďáků,duály i kvartály,i frézovaný Ducato |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačePotřebuju to na Stradivari 1, abych ho dal co nejvíc do originálního stavu. Je prerabotované přímo nechutně. Je tam nacpaná polská OIRT jednotka, provod ladění katastrofa, vykuchaný výškový repro, vytrhlý dipól. Povrchová úprava je ale super, rádio bylo cel roky v suchu a cistu, ale potkalo bohužel jednoho pitomce...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonzní to špatně vím,ale bazar,jinde už nic |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeTen reproduktor jsem našel na eBay. 19ohm impedance...:)Ještě bych možná kousl nějakou jednotku novější bez lampy, ale s laděním kondenzátorem, varikapy nechci. Počítám s tím, že stupnice nebude sedět, alespoň tam bych dostal celé CCIR. V origo je to pouze do 100MHz. Chci si na nej hrát na chatě, baví mě ten NF konec se dvěmi EL34, to je balzám:)) však víš. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonno jo zvuk sametovej,ale origo bejvaly do 102.5Mhz tuším,už se mě to vykouřilo,do 108 byla americká norma tuším |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeTenhle typ se dělal 1954-1955, na vstupu ECC81 je to licence SABA. Rozsah VKV 87-100MHz.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonto už je retro na druhou |
pierrepetr
![]() |
|
já mám tohlehttp://starozitnosti.hyperinzerce.cz/stara-radia/inzerat/11031665-radio-stradivari-3-nabidka-beroun/ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeMám model 4 Automatic a teď tohle 1. Bylo převezeno z Ostravy, je pěkné jen ty zásahy. Příště to chce brát ze západu nebo z jihu Cech a Moravy:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonno jo ostravaci poslochali poljaky |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeMám na zimu do garáže připravené tohle RFT a ještě krásného předválečného Philipse, udělám renovaci skříní a budu sledovat burzy a třeba se něco objeví. Je to radost ty kousky po letech rozehřát a rozehrát:) Ta řemeslná práce je na nich úžasná.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonna nic bych nešahal,ta doba je na tom krásně vidět,škoda to leštit |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeTrochu rozleštit kovové lišty, opravit lak, sklížit stěny, žárovky, kontakty přepínačů, občas dýha, nebo brokát. Výměna elytů(ne po dvou letech jako dnes:) a pokud jsou, dávat lepší lampy, patice.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonoprava ano,úprava ne,to by za pár let někdo nadával,jako ty dnes |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeMalých trnzistoráčků dovezených ze západu jsem pomocí přídavných kondenzátorku přeladil na česské VKV kolem 20 ks. Přeladění se zúžilo, souběh také nic moc, ale na ty dvě nebo 3 české frekvence VKV to uživatelům stačilo.Nedávno jsem si přeladil do dílny jedno staré autorádio s analogovým tunerem na současnou normu. Zkracoval jsem cívky abych se dostal na vyšší frekvence. Dostal jsem se od Impulz až po ČR1 na Ostravsku. Nešlo o to ušetřit pár kaček za nějaké levné rádio, ale o techickou podstatu. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeJestli by ti stačilo jen do 100 mega, na to se dají OIRT tunery přeladit, ale výš už ne. Pro začátek se vyhazovaly přidané dva 20pF (zelené) trubičkové kondenzátory v oscilátoru a pásmu směšovače, a pak to šlo do 100 mega doladit. Návod je někde na netu, našek jsem ho když jsem dával dohromady Stradivari3. Žil jsem doteď v přesvědčení, že Stradivari1 v originálu VKV nemělo. Není to nějaký dobastl? Schemata jsou na netu, odkazy jsem našel na Nuke-elektrobastlírna. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímačeAle ne!Jedenkondík 20pF je v laděném obvodu anody za vstupním zasilovačem a druhý 20pF v oscilátoru. Mám na mysli originální OIRT jednotku Stradivari3. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
KonasStradivari 11e91 3d má odjakživa VKV se západní normou 87-100MHz.Mám to ve stavu, ke je v něm nabastlená OIRT jednotka Unitra. Ta půjde ven. Buď seženu tu původní, nebo tam dam něco nového, abych proladil celé pásmo CCIR. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@pierZdar,Ostraváci samozřejmě odjakživa poslouchali Vídeň![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpeHlavnĕ do roku 1918...![]() |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
RE: Vstupní jednotka VKV přijímače100 bodou Miško vtipkár![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |