Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obrazu

S technickou podporou Skylinku řeším od úterý zajímavou situaci na TP 11876, kdy u některých kanálů na tomto TP kostičkuje obraz.

Posledních 48 hodin (pokud to šlo a nebylo potřeba nahrát něco jiného) jsem nahrával vždy celkem 7 kanálů z tohoto TP (Nova HD, Nova Cinema HD, FANDA HD, JOJ Plus HD, RiK, Prima HD, Prima COOL HD, DAJTO HD). Postupně jsem nahrávky proskenoval na chyby v toku dat a vyšlo z toho toto:

U všech HD kanálů skupiny Nova (Nova, Nova Cinema, Fanda) co několik minut kostičkuje lehce obraz (zlomek sekundy). U HD kanálů skupiny Joj (Joj plus, Rik) je kostičkování výraznější (2-8 sekund), ale zase řekněme pouze tak 1x za 1-2 hodiny. A nejzajímavější jsou HD kanály skupiny Prima (Prima, Prima Cool) a Dajto HD - tady je vše úplně v pořádku bez jediné chyby za celých 48 hodin.

Na ostatních TP Skylinku je také vše v pořádku. Přijímačem (VU+) to není - zkoušel jsem to i na jiném přijímači s modulem. Parabola je nastavená správně, to by asi jinak byly chyby v rámci celého TP a to asi platí i pro případné rušení z okolí (těžko by si asi vybíralo pouze Novu a Joj). SNR mi VU+ ukazuje stabilně 97% při pěkném počasí a 91% při dešti. Celkově problémy s příjmem u mě začínají u DVB-S2 až když jde SNR pod 56% - a to už musí být pořádná průtrž mračen a bouřka.

Jsem zvědavý co technici ze Skylinku najdou.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 223
Odpověď v diskusním vlákně

@SirMax

Obdivuju Tvoji vytrvalost a zájem řešit věci. Hlavně ale obdivuji Tvoji trpělivost s příspěvky zdejších mudrlantů, kteří "radí" ale ani si nepřečtou (nebo nejsou schopni pochopit) cos napsal... Pokud máš detailní analýzu výpadků tak jak jsi popsal, nemůže být problém způsoben nastavením paraboly nebo nějakým rušením na přijímací straně... problém je zjevně ve streamu. Přeju hodně úspěchů v komunikaci se Skylinkem, někoho takového jako Ty by tam zjevně potřebovali (někoho se zájmem přijít věci na kloub a dát věci do pořádku...) měj se R^

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Však jsem ohledně této záležitosti s jedním technikem ve Skylinku ve spojení - kompletní analýzu s přesnými časy všech cca 150 výpadků jsem mu zaslal.

S napsáním zde jsem čekal pár dnů, než jsem měl po hromadě dostatek relevantních dat z nahrávek za 48 hodin (abych jen nenapsal "Fanda HD mi nějak blbne".

V satelitním příjmu je takových možností, kde může být chyba ... ne vždy je to pouze špatným nastavením paraboly. Naposledy třeba na TP 12363. Towercom poté zjistil, že při načítání ze serveru EPG se neúměrně zvyšoval bitrate a způsobovalo to chyby ve streamu. Od nahlášení do vyřešení to trvalo 19 dní. Před tím zase dvouměsíční lapálie s TP 11934 a 11973. A nikdy to nebylo špatně nastavenou parabolou.

SirMax

@BIDLO

Chtěl jsem přímo Tebe donutit sem něco napsat. Tvoje příspěvky: Co slovo, to perla a náramně se při jejich čtení pobavím. Za "SD mistra" Ti dávám +3 body. R^ R^ R^ .

ja987
Registrace: 1/2016

@SirMax

No 19 dní na vyřešení je paráda. Před 4 roky řešila nejmenovaná TV problém, s Freesatem, rozpadávání obrazu při členitější scéně (vyšší bitrate),a trvalo jeden měsíc, než přišli na závadu kodéru před uplinkem, tenkrát v Holandsku. Takže 4 díly pořadu byly odvysílány nekoukatelně, naštěstí v terestrice to bylo v pohodě. A to měli k dispozici záznamy přijímaného signálu z 0,8W hned po prvním vysílání pořadu se stejnou scénou.

konas
Registrace: 12/2014

ja987

Zase máš výhodu tady zaregistruješ,že existuje také HD vysílání-nejenom SD mazanice. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Kujva, do pjdele SD NENÍ ŽÁDNÁ MAZANINA!!!! Nepiš o mazanině, když nevíš co to mazanina je !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Seřiď si pořádně na televizi obraz, nebo si zajdi k očnímu.

ja987

RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...

Hobo, tak už seřizuješ? Třeba se ti podaří udělat s SD mazanic s datovým tokem cirka cca 1,5 mega obraz jako břitva. ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Ten dědek vždy pobaví

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

drobeček

sám vidíš,že debata s tímto SD nadšencem nemá jakýkoliv význam. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Nemá. SD mistr holt ty SD patlanice považuje za křišťálově čistý obraz. Jak říkám, není mu pomoci. Snad leda Chocholoušek. :bigeyes:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

No zase, na druhou stranu, při bouřce - zlaté SD.Jako rezerva to bylo super. Alespoň se dal dokoukat progam do konce, než i to zdechlo.

konas
Registrace: 12/2014

Zalezelo při jak silne bourkove oblacnosti. Když prisel opravdu srumec, tak nepomohla ani svedcena voda.-) Jinak souhlas. Podobných vlastnosti by se dosáhlo v norme DVB-S2/QPSK při FEC do 3/4.

HYPER
Registrace: 11/2010

občasné rozpadávání obrazu taky pozoruji u mne.

Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED

Pepik71
Registrace: 1/2006

konas@ Při bouřce vůbec nejde o SD nebo o HD, ale o parametry danýho TP. Může bejt SD třeba Rik a vypadne stejně jako Nova HD.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Je to věcí názoru. Osobně při bouřce neřeším SD ani HD ale jedině to aby má sestava tu bouřku ve zdraví přežila. To je daleko důležitější než pár minut úplně zbytečně riskovat.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

@BIDLO

Dělá na mne dojem., že neumíš číst a že si opět domýšlíš jako Andersen. Nikdy jsem nikde nenapsal, že SD" považuji za křišťálově čistý obraz", ale že je to dostatečně vyhovující a kvalitní obraz pro sledování TV pořadů a že SD NENÍ ŽÁDNÁ MAZANINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, protože jsi ani Ty, ani ostatní, skutečnou mazaninu nikdy neviděli.

Oko není (nevhodné slovo), ani měřák, oko se dívá, vidí a vnímá, u někoho dobře, u někoho hůře a na to je oční lékař.

ja987

@ja987

Někdy je SD (spíše dříve byl) opravdu dostatečně kvalitní, aby se na něj dalo dívat. Je to jen o tom jaký je bitrate a to se týká i HD.

Bohužel v dnešním DVB-T(S/S2) vysílání nejde poskytovatelům ani tak o oko diváka, ale o to, aby na jednu frekvenci nacpali co nejvíc kanálů (kdyby byly diváci ochotni si řádně připlatit, třeba by situace byla jiná, jenže v našich krajích jsme zvyklí na všechno zdarma, tak se není čemu divit).

Kdypak naposledy jsme se u SD v DVB-T nebo DVB-S setkali s max. průměrným bitratem jako u DVD 9,8 Mbit/s?

Také asi záleží na tom (hlavně u H264) jak kvalitně jsou zdrojová data ve streamu uložena, zda při konverzi bylo použito rychlého kódování na úkor bitrate a nebo výpočetně náročnějšího kódování, které tak náročné na bitrate není. Někdy je výsledek např. 2,5 Mbit/s s rychlým kódování podstatně horší než 1,2Mbit/s s výpočetně náročným kódováním. Takže např. stream v DVB-S2 s bitrate 1,6 Mbit/s je děs a hrůza. To samé platí i pro HD, kdy je bitrate nastavený vzhledem k velikosti obrazu moc nízko a při rychlých scénách je to nekoukatelné.

SirMax

@SirMax

https://www.parabola.cz/forum/topic-89670/
Vyreklamovaný TV...

vu zero4k, rpi3 3x...

janoy

Oživím téma rozpad obrazu na TP 11876 stále pokračuje.Koukám ani Skylink to nikterak netankuje.Když se na to upozorňuje již minimálně měsíc.
Včera jsem si toho opět začal všímat.Dnes rozpad obrazu Nova Hd v čase mezi 19:39:30/19:39:45 vteřiny přesně nevím.
Ted jen čekám, až mi nějaký b.. napíše,že si mám doladit parabolu. :8)

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

Nemáš nějakej starej dekódovací modul typu Mascom? Ten na tomto TP celkem spolehlivě kiksne. Jinak si samozřejmě dolaď parabolu :D

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Modul nepoužívám a na parabolu si pozvu odborníka.Raději zajedu mezitím doladit paraboly zákazníkům,než mi jí odborník doladí. :laughing:
Jen na okraj jsem na skype v kontaktu s kolegou,kterému v ten samí čas to udělá také.Každý na jiném typu přijímače jiná konfigurace.

lachtan

Tak jsem vám to našel v nahrávce.Pokud se někdo nudí může si pitvat stream.V době rozpadu datový tok ok jen vystřeluje až k 40 Mg/s.Na večer mohu dodat ještě foto.
Přímo v rozpadu se pohyboval někde kolem 6 Mg/s,tak že to kolísání mít vliv asi nebude.Hodil jsem vám to na ulozto.cz Rozpad v nahrávce v čase 1:14:59 až 1:15:02 cirka necelé 3 vteřiny.Dělá to nahodile na všech programech z TP 11876 a mám to ověřené z více zdrojů.Zde je odkaz na stažení https://ulozto.cz/!nYDkNDqYr1nl/prima-hd-no-title-20161109-201500-rar

lachtan

Mě se zdá ,že ten problém cestuje s jednoho TP na druhý .

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Screen rozpadlého snímku.
http://forum.satdigitalne.cz/download/file.php?id=13317&t=1
Screen dat toku
http://forum.satdigitalne.cz/download/file.php?id=13315&t=1

lachtan

Omlouvám se blbě sem to dal tak ještě jednou.
http://forum.satdigitalne.cz/download/file.php?id=13317&mode=view
http://forum.satdigitalne.cz/download/file.php?id=13315&mode=view

lachtan
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 223

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra