![]() |
|
Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obrazuS technickou podporou Skylinku řeším od úterý zajímavou situaci na TP 11876, kdy u některých kanálů na tomto TP kostičkuje obraz.Posledních 48 hodin (pokud to šlo a nebylo potřeba nahrát něco jiného) jsem nahrával vždy celkem 7 kanálů z tohoto TP (Nova HD, Nova Cinema HD, FANDA HD, JOJ Plus HD, RiK, Prima HD, Prima COOL HD, DAJTO HD). Postupně jsem nahrávky proskenoval na chyby v toku dat a vyšlo z toho toto: U všech HD kanálů skupiny Nova (Nova, Nova Cinema, Fanda) co několik minut kostičkuje lehce obraz (zlomek sekundy). U HD kanálů skupiny Joj (Joj plus, Rik) je kostičkování výraznější (2-8 sekund), ale zase řekněme pouze tak 1x za 1-2 hodiny. A nejzajímavější jsou HD kanály skupiny Prima (Prima, Prima Cool) a Dajto HD - tady je vše úplně v pořádku bez jediné chyby za celých 48 hodin. Na ostatních TP Skylinku je také vše v pořádku. Přijímačem (VU+) to není - zkoušel jsem to i na jiném přijímači s modulem. Parabola je nastavená správně, to by asi jinak byly chyby v rámci celého TP a to asi platí i pro případné rušení z okolí (těžko by si asi vybíralo pouze Novu a Joj). SNR mi VU+ ukazuje stabilně 97% při pěkném počasí a 91% při dešti. Celkově problémy s příjmem u mě začínají u DVB-S2 až když jde SNR pod 56% - a to už musí být pořádná průtrž mračen a bouřka. Jsem zvědavý co technici ze Skylinku najdou. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 223 | |
![]() |
|
@SirMaxJasne to bude okNepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
lachtanna mě se můžeš víšco??,ale dávat sem 960Mb ke stažení a pak tam jednou 0.5s škytne,to je nápad |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
to SirMaxKrátkodobý výpadek vznikne, když se do signálu přimísí něco nežádoucího. Je zřejmé, že přimísení trvá krátkou dobu.Rušička, která zapne na 0,5 sekundy a hned se vypne, tu aby člověk pohledal. Takové frekvenci rušení odpovídá pouze zapnutí nebo vypnutí neodrušeného vypínače. Můj názor, vyplývající z opakovaných zkušeností, ale je, že to může působit odraz od pohyblivých ploch. Odrazit se může cokoliv, co frekvenčně odpovídá šířce přijímaného kanálu. V DBT je to běžné, v satelitní technice tomu kolegové nechtějí uvěřit. Fyzikálně jde o naprosto stejný princip.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
@samorostDíky za informace. I když je to už trochu déle, tak mám vystudovanou elektrotechnickou školu, takže si dokážu představit co všechno může rušit signál ... i když za dob mých studií toho vzduchem až zase tolik nelítalo. Snad technici ze Skylinku nezjistí, že jim to ruší konvice, když si jdou vařit kafe.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Panove, klobouk dolu, pekne jste to zdokumentovali. Napsat seridte si parabolu je vzdy jednodussi. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Oh tak to jsem tydy zvedav, ktery vypinac to Skylinku hapruje.Nedej buh aby jim to tedy delala ta konvice jak pise SirMax to bychom vzdy vedeli kdy si vari kafe.![]() ![]() ![]() Pierrepetr tak promin ze sem ti to jeste vystrihl priste ti to tedy dovezu rovnou domu.Nahravky jsem schvalne nechaval neupravene,aby potom ti odbornici nepsali ze to je kompresi atd. Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
lachtannemusíš nic upravovat,stačí vystřinout tu omáčku a nechat tam 0.5 s chyby,to že to je ve stejnou dobu ti budeme věřit,jen ukázat, jak to vypadá,já to ještě nezahlídnul,ale pokud to je ve stejnou dobu,tak je to skoro jasné,přetečený data TP |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Nyní mi lehlo celé Tp.I vám?Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...no nejde mi JoJHD :-)nech sa dari, ahoj ![]() Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Neplačte!Už to opäť funguje! Asi tam majú škriatkov! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Už běží a hned chvíli na to rozpad obrazu.Tak že to zatím stále pokračuje na příčinu závady se ještě nepřišlo.Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
vypadky 11876Hmmm..tak pred chvílí na pár minut zhasla nova HD a prima HD...11876 bude dělat problémy ...![]() |
vandist
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
Redakcia-rieši sa to tuuž nejaký čas a nič sa s tým nedeje. Nedalo by sa osloviť technikov od skylinku. Je to normálne ? A je to skoro denne. Dnes aj úplný výpadok, ako sa aj píše vyššie. Vďaka.Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Je také možné,že se to právě řeší a mohlo by to souviset i s tím výpadkem .No uvidíme dejme tomu čas zda se na tom opravdu maká a řeší se to či je to jen další problém s TP.![]() Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Dnes mi to kostičkovalo dvakrát na Prima Max HD a Nova C HD. Proto jsem začal hledat a našel následující fórum. Takže asi není nic opravené. |
Robous
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 23 |
![]() |
|
@RobousV kolik hodin ten Prima Max HD? U mě 14:40-17:40 bez chyby.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxdopoledne kolem 11:00 a odpoledne po 17:00 hod. Mám to dnes stále puštěné. Ale zatím to je OK. |
Robous
![]() |
|
Mne včeraVypadlo DajtoHD hmm síce sygnál tam bol aj Qalita OK, ale Mrtve, asi tak 7 min, čojaviem nuž aký čas nejak takto poobede![]() ![]() ![]() |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Dnes jsem se k Tv nedostal tak nevím jak to vypadá.Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RobousTak mi to udělalo na NOVA HD v 16:33 při konci filmu Hrabě Monte CH. |
Robous
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Nova 19:01 totální rozpad obrazuNepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Já teda na Goldenu 9060 nic nepozoruju. Je fakt, že zrovna Novu skoro nesleduju, ale v uplynulých týdnech jsem dal všechny díly StarTrek na Fandovi a žádnej problém. Nemůže to někomu dělat třeba kvůli chvilkovýmu extra vysokýmu datovýmu toku? Přece jenom ten TP je nastavenej hodně do extrému, zřejmě chtěl Jarda prubnout co kdo snese...Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@lachtanPotvrzuji, zrovna jsem prepinal kanaly a v tu dobu Nova mela totalni rozpad obrazu, presne jak pises. |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
PoldaSJe těžké říci kde je zakopaný pes.Také si myslím,že to bude mít souvislost s přešvihnutím datového toku.V nahrávkách přesně v době rozpadu,když jsem sledoval technické informace, tak se vždy pohyboval v normě jak na kterém programu mezi (5 až 10 mg). Cool nemá problémy s programy i z vysokým bitrate. ![]() Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
![]() |
|
RE: Skylink TP 11876 - občasné rozpadávání obr...Teď s velkým sebezapřením už půl hodiny Novu sleduju :-) a nic.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 223 | |
![]() |
|
![]() |