Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Přechod satelitního příjmu na HD

Jsem laik a nevím, jestli mám koupit novou televizi nebo satelitní přijímač na HD. Jsem zvyklá používat k dosavadní televizi Mascom (má pouze několik skartů nikoli kabel HDMI) a k nahrávání pořadů rekordér s pevným diskem 160 GB. Uvádím požadavky, které mám na přístroje:
K nové televizi:
 malý rozměr - uhlopříčku asi 22 palců
 zabudovaný pevný disk
 možnost připojení na rekordér DVD pro přehrávání disků
 možnost mazání reklam při archivaci na DVD
 možnost sledování internetu apod. funkce (?)
K satelitnímu přijímači na HD
 připojení na televizi Mascom - dosavadní rekordér asi prostřednictvím skartů,
 zabudovaný pevný disk
 nahrávání více programů
 a další vymoženosti, které neznám.

Felix
Registrace: 6/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přechod satelitního příjmu na HD

no pokud chces zustat u takhle male televize tak to vidim spis na HD sat prijimac 😃 ale modely at doporuci kolegove

kristian1
Registrace: 7/2016

22 palcu, to snad ani nelze nazvat televizi. To je male i jako monitor ke kompu. :)

Mikek
Registrace: 7/2011

no to je tak nekam na cesty do karavanu.asi bych to vymenil oboje. takze spis kvalitni LED.FHD.4K. monitor k pocitaci a k tomu FHD.4K sat prijimac. 😀

kristian1

@Felix

Felix píše:
K nové televizi:
 malý rozměr - uhlopříčku asi 22 palců
 zabudovaný pevný disk /nevidel som tv zo zabudovaným HDD! Iba ak, tak pripojiť externý HDD!
 možnost připojení na rekordér DVD pro přehrávání disků / Vstup pre scart (AVchinch vstup) má zvyčajne každý TV.
 možnost mazání reklam při archivaci na DVD / na akom DVD?! Záznam robíš priamo zápisom na HDD!!! Či dokáže/nedokáže mazať reklamy - to v celku závisí od výrobcu, od použitého OS v TV, či cenovej hladiny výrobku!
 možnost sledování internetu apod. funkce (?) / Tu si treba uvedomiť, že nieje smart TV ako smart TV - tu platí v podstate to isté, čo som napísal v predchádzajúcom bode!
K satelitnímu přijímači na HD
 připojení na televizi Mascom - dosavadní rekordér asi prostřednictvím skartů,
 zabudovaný pevný disk
 nahrávání více programů
 a další vymoženosti, které neznám.
K týmto tvojim požiadavkám sa zrejme najviac približujú svojimi funkciami linuxové stb - v tomto smere odporúčam urobiť si o danej problematike lepší prehľad!!!

P.S. V dnešnej dobe digitálnej tv je používanie nahrávania na DVD rekordér trochu nelogické, nepraktické a zastaralé! Sám mám doma síce takýto DVD rekordér - ale používam ho asi tak raz za pol roka! Všetky nahrávky idú na HDD a keďže mám doma 5ks stb tak reálne k 4ks z nich je ku každému stb pripojený jeden HDD! No problém!!! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Felix

Jsi nenáročná obyčejná konzumentka televize, jako já a statisíce dalších. Doporučil bych Ti obyčejný HD STB se scartem cena cca 1200 Kč. Pak budeš moci sledovat programy dál. Pokud chceš investovat více a mít něco lepšího, tak já bych volil novou TV se zabudovaným tunerem S2 a DVB-T2 ověřenou (je jich mnoho). Nejlépe by bylo, kdybys navštívila specializovanou prodejnu pro satelitní příjem a pak se musíš rozhodnout sama.
Tady co diskutér, to Ti poradí něco jiného, co nejlepšího (i když to nevyužiješ) ale také i to drahé. Rozhodnutí je na Tobě, možností máš dost, záleží, jaké máš nároky na TV.

ja987
Registrace: 1/2016

Já mám doma 11 roků starý DVD-HDD rekordér SONY s DVB-T. Až se přejde na DVB-T2, budu hodně smutný. Sice jej mohu dále využívat pro nahrávání ze satelitního přijímače, ale chce to dvojí programování a v Title listu musím doplnit název nahrávky (dnez název načtu z EPG). Dnes u DVB-T mám snadné programování přes EPG, možnost sledovat něco nahraného a současně libovolný program nahrávat. Rychle přeskočení reklam při sledování, možnost editace nahrávky (vymazaní reklam a hluchých částí na začátku a konci). To, že nahrávky nejsou HD mi nevadí, při dobrém ději filmu to nevnímám.
Pro přímé sledování pořadů používám HD TV se satelitním tunerem. Ten umí sice také nahrávat na USB disk, ale současně nemohu sledovat jiný program, takže to používám jen pro nahrávání pozdě v noci nebo když nejsem doma. Editace nahraných programů je v TV nemožná, zrychlení při reklamách funguje.
Řešení pro Felixe nemůže být levné. Potřeboval by LNB twin, dva svody, dva satelitní přijímažs a TV se dvěma HDMI vstupy, dvě Skylink karty pokud chce jen Digital, nebo jednu kartu a kartu NEXT pro nějaký balíček. Pokud by trval na editaci nahrávek a jejich archivaci, musel by být jeden ze dvou satelitních přijímačí v luxusnějším provedení (výběr poraďte jiní). Mírně levnější varianta by byla TV se satelitem a kvalitní externí sat. přijímač pro nahrávání, editaci, archivování atd.

Standa3
Registrace: 1/2006

A co televize která má ten "HD satelit" v sobě? rovnou do ní připojíš externí HDD a parabolu a máš jeden přistroj.

Qquiderr
Registrace: 5/2014

http://televize.heureka.cz/lg-40lf630v/specifikace/#section

Třeba tahle, ta má v sobě už všecko, filmy mužeš nahrávat například na usb v hd kvalitě. Stačí když do CI slotu dáš modul s kartou a koukáš ;) a když chceš koukat na dvd tak to má hdbi a scart.

Qquiderr
Registrace: 5/2014

@Felix

Samozrejme ma význam kupovať veci technologicky co najnovšie. Nedá mi ale nespomenúť Duspiva Vážny digitalizáciu-trestné oznámenia podľa mňa oprávnené, by ale museli byť hromadné a zastrešené dobrou právnickou firmou. na záver zabudni na SCART1

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Tady je řešení

FINLUX TVF22FLHZR274LVCW nemá vestavěný HDD, ale to se dá řešit externím USB. Editace záznamu nevím, ale vzhledem k tomu, že mohu posouvat, nepodstatné.

Bloud
Registrace: 2/2006

Gogo

my vsichni jsme Gogo ale tvuj prispevek jsem opravdu nepochopil 😀

kristian1

24" televize se zabudovaným DVB-S2 tunerem je řešení. Dá se k ní připojit jak pevný disk, tak i další přístroje.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Finlux 24FLZR274SVD

jjery
Registrace: 12/2012

Felixi, soustředil bych se hlavně na ty vymoženosti, které neznáš, ty jsou nejdůležitější. Jsi laik, píšeš v ženském rodu a vyjmenoval jsi funkce laikovi "na hony" vzdálené, takže: běž jsi dělat legrácky někam jinam. Prosím Vás, Vy ostatní, tady reagující, neříkejte mi, že jste mu na to skočili, na 22 palcovou TV, to nemůžete myslet vážně...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ja čakám, kto mu/jej poradí TV so zabudovaným pevným diskom :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@tukan

Jsou i normální lidi, kteří mají malou garsonku, nebo sledují TV v posteli na 2m a ne telecvoci a satelitní šílenci. Takže jim 22 TV naprosto stačí a vyhovují - já jednu v ložnici mám též. Pokud se sleduje 120" obrazovka ze 2m, pak se tady píše o mazaninách.

ja987
Registrace: 1/2016

ja987

Co to tady prosím Tě meleš za nesmysly, ten co žije v garsonce, nebude přemýšlet o archivaci filmů a pod...Vůbec jsi nepochopil, o co tady jde, ale neberu Ti Tvůj názor. Za 22 palcovou /už jenom ten výraz je velmi podezřelý/ Tv dáš možná i víc, než za 80 cm obrazovku. Kromě toho najít 22 palcovou Tv je snad nemožné, možná tak monitor, ale to jsme někde jinde. Pokud máš "sociální cítění", tak v téhle diskusi s tím běž do prde.....Doufám, že admin promine moji "úpřimnost"...

tukan

@tukan

Pozor ono na tom něco je.Já mám 1 x 22 čahonka se satem a 2x 19 a jak se na to dá koukat s ohledem na rozměr,neviděl jsi osřejší obraz!ty 2 40 nechávám manželce na koukání.1x 19 mám na motoru na hledání zvláštností na orbitu a na ladění sat.rec.. Ty další mrňavce máme se synem v kuchyníchR^ ;)

korkoran
Registrace: 10/2006

Ale já nejsem proti malým zobrazovačům, ale určitě je nebudu nazývat "TV". To jsme zase úplně někde jinde. Sám se dívám na 24-kovém monitoru u PC přes webif. Nemůžu mluvit v žádném případě o "sledování TV"...Možná tady dochází k "všeobecnému nedorozumění"...

tukan

Scestnost.

Neporoučím nikomu rozměr panelu TV, "viz ", ale nemá již delší čas cenu kupovat TV : LED. OLDE, ... atd.., s vybavenosti jak píše tazatel: Smart,HDD,net,DVB-S,.... atd., je to o ničem. Protože se mění tranportování TV signáglu, rozhodující je obrazová kvalita TV panelu a video procesor a možnosti HDMI vstupů. Já řeším externím zařízením. R^ :) :)

CES
Registrace: 4/2007

neviem prečo, ale mám pocit

že si z nás Felix vystrelil ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

tukane

Hele mam 20 samsunga a je to aj tv aj monitor aj hd to si jeste nevidel ze? :laughing:

anton
Registrace: 2/2007

No, tak to jsem ještě neviděl a Ty jsi nepochopil, o co tady jde, ale to nevadí...

tukan

anton

po přečtení příspěvku v tomto vlákně vlastně nechápu co je TV a co monitor k PC. :O Hokej na 20 palcích abych viděl třeba puk tak ten monitor mám jak daleko? ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Děkuji za rady. Opravdu jsem si nevystřelila. Jsem laik a informace, které jsem uvedla ve sdělení, jsem získala prohlížením internetu. Jsem žena a jméno Felix jsem použila podle našeho kocoura. Vzhledem k vzdálenosti sledování chtěla bych malou televizi s uhlopříčkou asi 60 cm (myslela jsem, že je to 22p). Bylo by dobré, aby do ní mohla být zastrčena karta Skylinku. Nemám možnost sledovat pozemní vysílání. V případě, že pro stávající televizi Mascon (nemá kabel HDMI) zakoupím nový satelitní přístroj - půjde to? Existují sp s pevným diskem nebo je to zbytečné?
:))

Felix
Registrace: 6/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra