![]() |
|
Natáčení táhlemKolegové, mám parabolu 105 cm Gilb. a na polárním závěsu s tah. motorem a ovládání manuál. No a ta věc : původní tah. motor PEARL TRACK 6" - 16,2 cm. OK 57°E - 5°E. No odešla mi plast. posuv. matíce v náhonu a posuvu. Jsem koupil nový u OMKO , ale je výsuv 10 " a to je moc. No fakt seřízení bomba, v mechanice - magnet pamat. kolečko a nějaké čidlo a dva dráty pro pozicioner, pro mě na níc. No děs jsem odstanil a potom, to chodilo jak jsem potřeboval. Ale má dost velké výsunutí na °E a v maximu nepříznivou úvrať, Max jedu 57°E a když dál, tak nemá sílu to vrátit pohon zpět. Jak tam dát konc. vypínač, .... atd. Tím se ten pohon - posuv ničí a BABO raď. Dík za rady. CES.![]() ![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Natáčení táhlemhttps://www.youtube.com/watch?v=x9dDYJlAo-Q1:10 dalej, tam máš koncove spínače Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
marval450To nic neřeší, tam to mám na háku.![]() ![]() |
CES
![]() |
|
CES.........a to nemůžeš dát větší páku uchycení??,pak bude větší síla a menší natočení,což ti nevadí,jak píšeš,bude to ale déle natáčet |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Natáčení táhlemPresne ako píše pierrepetr, predĺžiť páku a zlepší sa presnosť, zväčší sa sila a tak nebudeš mať problém v náročnejších podmienkach/miestach. Malé mínus je, že bude trošku pomalší presun z pozície na pozíciu, ale nebudú to samozrejme násobky času pri pôvodnej páke. |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
PetoBBno je to pouze 8.ZDŠ fyzika,jednoduché stroje,páka a nakloněná rovina |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrAno kolego, to je řešení a to i mě napadlo, ale to bude fungovat na °E , ale potom se mi to na °W , tvrdě" pokurv- na zábradlí balkonu. Když počítám ° ! Dík.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CES
![]() |
|
CES.........nic se ti nepokur.ví,ta páka podle délky ,což musíš zkusit sám,ti to omezí ° na E i W ,musel bych vidět fotku,takto jen tuším,jak to máš,možností je hodně |
pierrepetr
![]() |
|
pierrpetrJo kolego, po tom co mě zde na Parabole admin dal tvrdého bána na tak 6. týdnů, jsem nežádoucí, požádal p " ing " Vyleťala o výmaz z galerie a dál tam vládat že nejde - IQ IQ ? !![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
CES
![]() |
|
CES.........tak tu fotku někde ulož a dej odkaz |
pierrepetr
![]() |
|
@CESJá točím ručnė zdrojem 12V/5A s K120 bez problémů v rozsahu 75E až 45W.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
![]() |