![]() |
|
Jak stahnout firmware z orbitu do PC?zdravim. chtel bych se vas zeptat. jakym zpusobem by se dal stahnout firmware ze satelitu do pc ktery se vysila OTA? jak clovek ziskava zkusenosti tak jsem si rekl, ze jsem nezkousel stahnout nejaky firmware primo z orbitu treba nejakyho skylink ready satelitu. jen tak pro studijni ucely. vim, ze ta moznost je, ale nikdy jsem nenasel zpusob, jak ten firmware stahnout. pokud vim tak firmwary jsou vysilani fta takze nejak predpokladam, ze proste bude stacit ten dotycny kanal naladit, zapnout nahravani a pockat, nez ta vysilaci smycka probehne a hotovo. nevim... asi to tak jednoduche neni![]() ![]() prosim, muzete me popostrcit, jakym zpusobem na to jit? Dekuji. Predpokladam, ze sat karta v pc je povinnosti. |
onenon
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 462 |
![]() |
|
RE: Jak stahnout firmware z orbitu do PC?Přijde mi to jako šílenost stahovat FW přes OTA. Není jednodušší napsat dodavatelům ať ho seženou. Nikdy s tím nebyl problém.Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
@linuxikJá to chápu jako čistě teoretickou otázku.Mě taky občas proletí hlavou podobné přemítání![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Jak stahnout firmware z orbitu do PC?Každý software je umístěn na nějakém serveru, ze kterého se pak vysílá na satelit. Takže googlit a googlit...Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
onenonNepametam si to už presne,ale musi byt prepojeny primač s počitačom kablom RS a myslim že som zadal v primači URL adresu.Možno aj v navode ju maš uvedenu.Musi primač komunikovať s PC.No a dalej už podla pokynov.Ale fakt nemaj mi to za zle ,robil som to,ale už davnejšie. |
mastru
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
onenononenon,ale prečo takto.Ved nahratie softu sa da cez OTA,USB.To mas jednoduche.Cez kabel jedine ak je pristroj mrtvi-špatnou softwarovou manipulaciou,kedy už na nič nereaguje. |
mastru
![]() |
|
mastrunejde mi o aktualizaci boxu. jak napsal korkoran, jde mi ciste o teorii. jestli se da stahnout a ulozit firmware, ktery je vysilan nekde na orbitu.dneska mam v planu testovat. napadlo me pouzit tsreader a potom proste nahrat ten urcity firmware. nevim, jestli to bude fungovat, ale za pokus to stoji ![]() |
onenon
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 462 |
![]() |
|
@onenonTo nebude fungovat, protože je nutné mít i SW klienta pro poskládání toho datového streamu do binárního souboru, který se dá pak uložit...Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Jak stahnout firmware z orbitu do PC?Programu na generovani TS streamu pro aktualizaci SW existuje vice, ale pro dekodovani updatu ze TS streamu nevim jestli neco existuje. Vice o posilani aktualizaci pres DVB-SSU:http://www.digitag.org/wp-content/uploads/2013/12/SSU_Handbookv1.0.pdf |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: Jak stahnout firmware z orbitu do PC?Podľa mňa to bude márna snaha.Ak sa aj dostaneš k nejakým dátam,ktoré pri troche šťastia možno aj poskladáš do správnej binárnej podoby,tak vlastne nič nedosiahneš.Potrebuješ loader,ktorý pracuje na určitom rozhraní... |
marian34
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
onenonže se nudíš???? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
onenonAhoj. Ano ,samozrejme potrebuješ Loader-nainštalovať , a potom software.Lenže aby si to neprestrelil a odpišeš si pristroj.Nie vždy to je jednoduché. |
mastru
![]() |
|
mastru, onenonAle onenon nechce nic instalovat do prijimace, jen najit v TS streamu data pro update."napadlo me pouzit tsreader a potom proste nahrat ten urcity firmware" Touhle cestou se da podivat, jestli je nejaky software vysilan, ale ziskat binarni soubor ne. Tedy v TSreadru v NIT se da najit "Linkage Type: System Software Update Service". A pak u konkretniho programu (update je vazan k urcitemu programu) se da najit neco takoveho "Elementary Stream PID 353 (0x0161) ISO/IEC 13818-6 type B Descriptor: Stream Identifier Descriptor 64 d Descriptor: Data Broadcast ID Descriptor Data Broadcast ID: 10 Selector Bytes: 06 00 01 5a f1 c0 00" Takze na PID ne kterem je FMW vysilan se da prijit. Ale urcit zacatek FMW a pro ktery prijimac je urceny uz se z TSReadru nevycte. |
ivovi0
![]() |
|
ivovi0Ale,os určite bude skúšať.Je to v pohode. |
mastru
![]() |
|
mastruPriznam se, ze odpovedi nerozumim. |
ivovi0