Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Sekání obrazu nahraného HD záznamu

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli někdo neporadí, nezná řešení... Mám problémy při přehrávání nahraných HD programů. Obraz se mi seká a je to stále horší. Nahrávám noční sportovní přenosy a s neustále se rozšiřující nabídkou HD programů čelím výše zmíněnému problému. Mám receiver Vantage, přesný typ asi není úplně důležitý, takový ten základní, jednotunerový, už ho mám několik let...Nahrávám přes usb kabel na externí HDD. SD programy fungují jakž takž, u pořadů v HD rozlišení se záznam dříve či později začne sekat. A musím říct, že se to zhoršuje. Zkusil jsem HDD přeformátovat, zkusil jsem HDD vyměnit za flashku, abych vynechal kabel, zkusil jsem jiný HDD, zakoupil jsem modul na kartu Skylink (mělo to pomoci) a nic. Ještě bych měl asi napsat, že příjem obrazu mám v pohodě, bez sekání. Obraz se seká až při přehrávání záznamu. Nepomůže nový receiver se zabudovaným HDD? Nebo něco jiného? Děkuju moc.

DrewBrees
Registrace: 10/2016
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sekání obrazu nahraného HD záznamu

cez usb to nestíha. usb je pomalé. zo zabudovaným hdd je to bez problémov.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

No ja si myslím, že problém bude v tom stb! Ja osobne som doma nahrával už cez rôzne typy stb na externý HDD a zatiaľ som nezaregistroval žiaden problém z HD nahrávkami.
P.S. USB kľúč, pokiaľ máš nejaký obyčajný, bez podpory vyšších prenosových rýchlostí, tak na takýto spôsob záznamu môžeš zabudnúť! Tam to bude určite problémové! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Jiný software jsi nezkoušel v přijímači?USB flash používám bez problémů(čtení 18 mega,zápis 9 mega).

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

:) :) :)
Povedz to tak - používam "trošku" lepšiu flashku, než je obyčajná za pár éčok! ;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Občas to dělá i HD8000S se zabudovaným hdd certifikovaným výrobcem. Holt i Železný stárne.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

@oneeeee

A je to tutovka? myslím, ten zabudovaný hdd... stojí to tak desítku...ale kdybych věděl, že to pomůže, jdu hned do toho...to by mi nevadilo...jen bych nerad, jako u toho modulu, vyhodil peníze do vzduchu. Díky!

DrewBrees

hdd 500 gb 2,5" / 5400rpm

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Je to zbytečné

Stačí trochu lepší usb, nebo disk a formát ext2 nebo vyšší. Problém bude v boxu, nebo starém pomalém rozhraní.

minestra
Registrace: 4/2009

jinej přijímač

máš tam závadu a klidně externí HDD,mám ho taky na metrovým kabelu USB2 a vše jede OK

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Na Vantage 1100HD

je to asi normální, i na rychlou flešku se mi HD sekalo pravidelně, na USBharddisk to dělá méně, ale tak dvakrát za film se cca 2s výpadek vyskytne taky.
Jinak občas disk připojím k PC a defragmentuju, jestli to pomáhá - spíš jen neškodí.
Neformátuju, mám tam i data o který nechci přijít.

HaryFotr
Registrace: 2/2006

HaryFotr

defragmentace škodí HDD

pierrepetr

Vantage

Vantage svého času dobrý stroj..hlavně obrazově Ok. Ale s nahráváním celkem pořád nějaký problém.
HDD formátovat na fat 32. Potom spojuje 1,5G rozdělený záznam. Při přehrávce a navazování bloků záznamu zakostičkoval velmi často a bylo jedno zda na interním nebo USB HDD.
Byly různý firmware...mám je doposud v uložený v PC.
Některý jel dobře na EMU-24401, některý na záznam asi 25101 a 25201 a další měl jiné výhody např. 25802. Někdo úlítl na Jebsena a pod.
Doba se změnila a Vantage nesnese porovnání s ENIGMOU 2 v nějakém linuxu se záznamem xxx.TS a vůbec asi už odvést do nejbližšího muzea....
Pokud by byl zájem u firmware a zkoušet, tak mohu poslat...stačí napsat.

antonin1
Registrace: 10/2007

@antonin1

Díky moc. Firmware asi nechci. Už je to starý receiver, ale pořád slouží dobře. Teda až na to nahrávání HD programů. Klidně ho vyměním, koupím i něco pořádnýho a dražšího, ale potřeboval bych mít ideálně jistotu anebo alespoň příslib, že to bude přehrávat bez sekání. Navíc se jedná o sportovní přenosy, rychlé akce... To teda nevím, jestli to má vliv na kvalitu přehrání záznamu. Ta enigma 2 je vhodná i pro Skylink? Se omlouvám, pokud to je divný dotaz, ale moc tomu nerozumím...

DrewBrees

DrewBrees

Záleží, co od receiveru vyžaduješ. Já mám Technisat TechniCorder ISIO STC. V něm CW modul a Skylink ICE karta (nyní je asi nejlepší SMIT IRDETO fialový). Nahrávky na interní disk Technisat 1TB úplně v pohodě. Zapnuté dodatečné dekódování, takže při sledování jiného programu se nahrávka uloží jako zakódovaná a po vypnutí receiveru se to dekóduje (doba dekódování je stejná jako doba nahrávky).

jirka67
Registrace: 2/2006

=Příjem obrazu mám v pohodě=.

Tuto větu bych doporučoval velice pečlivě prověřit. Když se krmím a mám u toho zapnutou televizi, snadno přehlídnu krátkodobé výpadky. V záznamu se mohou výpadky logicky prodloužit vlivem případných softwarových "hlídačů" kvality záznamů.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

Se snažíte být jako vtipný jo? Tak jo. Díky za osvěžení dnešního nudného dne.

DrewBrees

@DrewBrees DREAMBOX sekání HD nahrávky

Máme doma originál Dreambox 800HD s integrovaným HDD , a začal se nám sekat.Když se nahrávají dva programi v HD s jednoho TP a potom pustím záznám taˇk se to seká . Při nahrávaní jednoho programu v Hd nebo více v SD je vše ok . Máme i klona 800hd ale na tom je vše ok. Ví někdo čím to může být.

Navratil
Registrace: 1/2007

Navratil

prohoď HDD mezi sebou,možná už nebude třeba nic psát,možná

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra