![]() |
|
CZ titulky v přenosu z ROHMožná jsem teprve teď objevil Ameriku, ale Angláni mají v nabídce české titulky a opravdu tam fungují. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
@korkoranA ještě jedna zajímavost, jeden duet těhle dvou ženských postav byl použit ve slavném filmu Vykoupení z veznice Shawshang, jak jim to to Tim Robbins pouští z gramofonu do místního rozhlasu. |
konas
![]() |
|
konasvinyl je vinyl |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@konasdost mně vzalo to,že ty dvě používaly mobil.Jinak z technického hlediska byl bitrate přes 2MB. A z z Moskvy dokonce 3MB. To se v normálním vysílání moc nepoužívá.Ještě by mně zajímalo,jestli v kinech mají taky titulky,myslím že ano.Tím se to značně zatraktivní. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
@pierrepetrNo tak tenkrát ještě šelak. |
konas
![]() |
|
@ALEXCZVysoký bitrate je podmínkou, zvlášť u MPEG2. Na velkém plátně je videt všechno. Opera de Paris jede v mpeg4, H264, Švédská Královská Opera taky,jinak jedou všichno v mpeg2, a kromě Rusů, i v robusní modulaci QPSK. Rusové - 8PSK. |
konas
![]() |
|
@ALEXCZKdesi jsem četlže to je moderní zpracování Mozarta,což bylo vidět v kostýmech(klasik tdey civil)ale satelit tam nebyl ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@konasAž jsem si vzpomněl na mládí![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
ROH a pod.Nekteré ty moderní inscenace mi moc nesedí,je to většinou paráda a když poslouchám přes kvalitní "zvukařinu"..... Ani se nám nesnilo že něco takové někdy bude...P.![]() ![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
@ralp5Když to budeš poslouchat déle, tak zjistíš i tady rozdíl kvality. MET mají trochu vyhulené kompresory, a zvuk je placatejší,trochu tam chybí ta dynamika. než z ROH. Nejlepší zvuk měla ENO (Anglická Národní Opera, která ale přenosy loni odpískala. Zatím bych řekl, že nejlepší zvuk mají Rusové z Bolšovo Těatra. |
konas
![]() |
|
@ralp5No a jestli chceš slyšet superkvalitu, tak je to každoroční Silvestrovský koncert Berlínské Filharmonie z nové koncertní haly. Kamarád, odborník přes zvuk, tam pro ně něco dělal, a říkal že zařízení, která tam mají, tak o těch jen vzdáleně tušil, že existují. |
konas
![]() |
|
@konasMáš pravdu co se týká kvality zvuku.Někdy mám pocit,že spoléhají na to že to posloucháme přes vestavěný "plecháč"!! A dokonce i na Bravě a Mezzo.Na druhou jsou některé historické perfektní.Ať žije klasika ! P. ![]() ![]() |
ralp5
![]() |
|
@ralp5Ať žije! Dnes dopoledne dávali na Unitel Classica záznam Kouzelné flétny z Bregenz (Břežnice). Nádhera! |
rs505
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 2 204 |
![]() |
|
@rs505Videl jsem to,už to šlo dříve....Dám Ti tip: pro mne momentálně Janáček.Houslový konzert "Putování dušičky". Asi 12 min.nádhery!Zkus ! P.![]() |
ralp5
![]() |
|
@ralp5Díky za tip, ale nevím, nevím. Na Janáčka nestačím...![]() |
rs505
![]() |
|
@rs505Jsem na tom stejně. Z Janáčka jenom Sinfonietta a pak končím.![]() |
konas
![]() |
|
@konasInu, nebylo nám dáno, jak praví klasik...![]() |
rs505
![]() |
|
Chlapci !Já Janáčka taky moc ne - asi Sinfonieta - ale tohle mnou "pohlo"!! Jsou tam prvky ze všeho možného !... P.P.S. je to na YT hned k dostání !! |
ralp5
![]() |
|
@ralp5 + rs505No na Wiki jsem našel: První věta Sinfonietty byla přetvořena progresivně rockovou skupinou Emerson, Lake & Palmer do písně Knife-Edge a nahrána na jejich debutové album. |
konas
![]() |
|
@ralp5Díky!![]() |
rs505
![]() |
|
@konasOh, what a lucky man he was, ten Janáček... |
rs505
![]() |
|
@ralp5 + rs505Škoda že Janáčkovi asi nikdy neporozumím. V tomto období končím u Šostakoviče. To platí i u Kovařovice,který v ND trochu upravil Janáčkovu Pastorkyňu. S Kovařovicem to bylo zajímavé, kdysi k nám nastoupila do práce jeho vnučka, bezva holka, a já musel nastudovat, alespoň rámcově, operu Psohlavci. Stejně jsem se nechyt, zůstalo jen u kamarádství.Vůbec ji moje snaha nezaujala. |
konas
![]() |
|
jsem rád,že tahle kultura jde mimo mě,ale jinak vám fandím,že tomu rozumíte a baví vás to |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrZa mě tedy "rozumět" je, alespoň pro mě, trochu moc vysoko. Snažím se jen sledovat stopu, na kterou mě přivedla moje máti. |
konas
![]() |
|
konasco nechápu,to nedělám,ztráta času,možností kulturního vyžití je hafo |
pierrepetr
![]() |
|
Chlapci !!Nemusíš "rozumět"- je to o pocitech a balzámu na duši ...![]() |
ralp5
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |