![]() |
|
LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUPo výměně staré 100Hz (22let) odejité TV které se manželka držela jak klíště dostala starou (blbou)LCD, která ještěneotravuje nabídkami.Po týdnu jsem byl předvolán na kobereček a bylo mi sděleno "mne z toho TV bolí oči" Zjistil jsem, že je to problém TXT, na který by se dalo dívat jen při plném osvětlení sluncem.Žádné nastavení nemá na jas a kontrast teletextu vliv. Když jsem si tento fakt ověřil se stejným výsledkem na dalších LCD, tak jsem rezignoval, starý TV opravil a je klid. Mám tedy dotaz:Umožňuje některý ze současných TV nastavení jasu a kontrastu teletextu? A je nějaký vyjímečný který navíc umožňuje odstavit VŠECHNY funkce,nepotřebné k základnímu použití TV? Dotazu se klidně zasmějte, ale v reakcích bych uvítal realitu. |
petr270
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 20 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUPro moznost pomoci by se hodil typ tv. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 977 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUPoradím,nepoužívať Teletex,je to anachronizmus a patrí to do doby kamennej.LCD sa dá nastaviť všelijako,je to vec pre odborníka,laik si to jedine rozhasí,dokonca niektorí to používajú ešte aj v nastavení obchodného módu,tak čo k tomu dodať?Treba používať EPG prehľad programov.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUDoporučuji nastudovat uživatelskou příručku k TV, kde jsou popisy k nastavování parametrů. Chápu, že zvyk je železná košile, ale za 22 let se toho opravdu hodně změnilo. Pokud na teletextu nesleduje vysloveně specifické informace, tak bych drahou polovičku zkusil nasměrovat třeba na internet...![]() Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
vladoholuAbsolutne nesuhlasim, ze txt je anachronizmus a patri do doby kamennej(preco ho maju uz aj HD programy???). EPG je len o programe, v txt su domace aj zahranicne spravy, pocasie, sport, vysledky, zaujimavosti, programy kin, nove knihy, CD, filmy, koncerty, ekonomika, program aj s anotaciami, ukradnute auta, novinky zo sveta aut, vtipy, sat.novinky, skryte titulky a vela ineho. Toto je aj v EPG? Kym ty zapnes pocitac, ja uz viem napriklad vysledky hokeja. TV mi naskoci po cca 10 sekundach a stranky sa nacitavaju bleskovo. Ak txt nepouzivas, tak aspon nanho nekydaj a pokial nechces alebo nevies poradit, tak radsej nenapis nic. NECH SA TI BEZ TXT DARI...A teraz k odpovedi: Bohuzial tak stary a este k tomu 100 Hz tv - mal som podobny C3 SONY - nezvlada resp. nerespektuje nastavenie obrazu na txt, obraz na txt je tmavsi, ale zato neblika - skus si pozriet txt na 50 Hz tv...Taky bol moj prvy JVC, z Tuzexu, do ktoreho som dal pridat txt modul. Ale to bolo pred 31 rokmi...Teraz mam 40 palec 4K LED Panasonic CX300 a ten nastavenie obrazu na txt zachovava. Velke pismena, jasne farby, stranky aj podstranky nacita rychlo - som spokojny. Ale najcastejsie pouzivam txt v sat. prijimaci. Ja oobne by som NIKDY nekupil tv alebo sat. prijimac bez txt. A co sa tyka vypnutia niektorych funkcii, je to individualne pri tom-ktorom tv. Ak chces tv bez zbytocnych funkcii, nekupuj SMART TV. Vela stastia pri vybere. |
ondrej250
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUSorry,ale teletext byl nahrazen internetem........píše se rok 2016.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@Kamil_k4podobna logika ako keby si napisal, ze bicykel bol nahradeny autom...UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 467 |
![]() |
|
@Kamil_k4 @black13aV súčasnosti skoro každá televízia rozbieha HbbTV v ktorom zvyčajne fungujú aj txt informácie! Výhodou je lepšia grafika oproti štandartnému txt!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUZase ďalší provokatér inak petr270 a ondrej250 je ten istý človek! a provokuje nezmyslami. TXT požadujú len starí ludia nad 60r. , čo nemajú net a nemajú vymoženosti súčastnej doby. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUblack13a - a neni to tak ? Podaktorí sa ani nevedia vysrať bez toho aby na WC nezašli autom... |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@mmiriboyTXT klasika je daleko lepší než přes HbbTV |
mibo1949
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 238 |
![]() |
|
@mibo1949A v čom je lepší?Uvedom si, že sk/cz tv v súčasnej dobe iba testujú HbbTV a všetky aplikácie ktoré cez toto rozhranie fungujú! Len tak pre "srandu", skús si doma otestovať napr. niektorý z nemeckých programov z Astry 19,2E cez HbbTV! Tam to beží už naostro, aj vrátane napr. archívu a podobných vylepšení... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUZase vás vypustili ze sirotčince nebo co?,kruci komu se nelíbí txt-ať neřeší,než se proklikám přes hbbtv,tak přes standart txt už to dávno mám,používám obojí-někomu to překáží? tak mi skoč....Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
@Rasto1978Částečně máte pravdu.Sice nejsem Ondrej,ale důchodce ano.Jen v elektronice se pohybuji přes 50 let a máme doma 3,5 počítače na osobu.Přesto řada z nich není z bezpečnostních důvodů a rizik aktualizací vůbec připojena na internet. Ale to asi dnešním lidem nic neříká. |
petr270
![]() |
|
@ondrej250Pěkný příspěvek, děkuji. Jen jsem asi svůj dotaz nejasněformuloval.Mohl by jste prosím na svém 4k TV stáhnout jas a kontrast na minimum kdy je ještě něco vidět a potom přepnout na TXT? Pokud bude TXT také tmavý, tak je to TV které sháním. Kdyby ještě šly parametry J K měnit i při zapnutém TXT, tak jsem ochoten mimo TV koupit i případný potřebný smartphone ..... |
petr270
![]() |
|
@Kamil_k4Sorry, ale zřejmě jako mladý člověk máte dost času,my důchodci již ne. Hádejte, kdo se k informacím, které ho zajímají dostane rychleji? I když možná píšete na klávesnici jako mistr a do 8 jádrového počitače vám vede světýlko, tak jste závislý na serverech s informacemi a tam je úzké hrdlo. |
petr270
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUPředpokládám, že jste znalý a víte, že v návodech k obsluzečasto není vzájemná vazba mezi některými parametry.Můj dotaz, možná nejasně formulovaný byl ale jednoduchý - Znáte LCD, které mění jas a kontrast TXT v závislosti na nastavení pro TV obraz? |
petr270
![]() |
|
petr270zlatá plazma |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
Doplnění 21:52:15Omlouvám se, předchozí příspěvek je pro DUSAN. |
petr270
![]() |
|
@pierrepetrPravda. Ale ještě zlatější doba stereováhy, kvalitního zvuku,možnosti pro každou předvolbu nastavit několik samostatných parametrů.... |
petr270
![]() |
|
petr270zkus podsvícení |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUNa teletext se podívám jen zřídka. Nikdy jsem si však nevšiml něčeho neobvyklého, co by mi na zobrazení vadilo. Platí pro mé LCD TV Sony (Skylink sat. tuner), Samsung (kabelová TV) a Philips (Skylink levný sat. přijímač). Hbbtv mám jen u TV Sony na chatě, ale tam zase nemám internet. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTU"Umožňuje některý ze současných TV nastaveníjasu a kontrastu teletextu?" Predpokladam, ze se dekoduje TXT v TV, tedy bud je pouzit tuner v TV nebo jde o externi prijimac ale pripojeny k TV analogovym vstupem (SCART). Pak ma dotaz smysl. V opacnem pripade, tedy externi prijimac pripojeny k TV pres HDMI, smysl nema, protoze TV zobrazuje TXT jako obraz a nemuze ho od bezneho obrazu nijak rozeznat. Pochybuji, ze ma nejaka TV specialni nastaveni kontrastu ci jasu pro TXT. Kontrast a jas TXT bude nejak nastaven vyrobcem do rozumnych hodnot. Napriklad u me TV Sony, ktera umoznuje zobrazit TXT a obrazek programu vedle sebe, je jas bile v TXT viditelne slabsi nez jas bile infolisty na CT24 a cerna v TXT je naprosto cerna. Na cteni prijemne. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUZkusil bych na to jít trikem.Mám TV Panasonic LCD a pokud použiji k příjmu a ovládání TXTvysílání satelitní přijímač tak mohu současně na TV Panasonic regulovat podsvícení,.... Televize mi prostě funguje jen jako monitor. VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....
|
Jjezevec
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 253 |
![]() |
|
Rasto1978Ty co trepes, ze ja som petr270? Snad viem, ako sa volam! Mal si na ranajky lysohlavky? Si opity alebo si 3 dni nemal stolicu? Tym provokujem, ze citam a obhajujem txt? A chcem niekomu pomoct? Inak internet mam a nemam ani 50 rokov. Ech, skoda na takych reagovat... |
ondrej250
![]() |
|
petr270Podla Rasta1978 odpovedam sam sebe...Takze takto: funguje to, podla rezimu alebo nastavenia obrazu sa meni jas, farby, kontrast aj podsvietenie. |
ondrej250
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
![]() |