![]() |
|
LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUPo výměně staré 100Hz (22let) odejité TV které se manželka držela jak klíště dostala starou (blbou)LCD, která ještěneotravuje nabídkami.Po týdnu jsem byl předvolán na kobereček a bylo mi sděleno "mne z toho TV bolí oči" Zjistil jsem, že je to problém TXT, na který by se dalo dívat jen při plném osvětlení sluncem.Žádné nastavení nemá na jas a kontrast teletextu vliv. Když jsem si tento fakt ověřil se stejným výsledkem na dalších LCD, tak jsem rezignoval, starý TV opravil a je klid. Mám tedy dotaz:Umožňuje některý ze současných TV nastavení jasu a kontrastu teletextu? A je nějaký vyjímečný který navíc umožňuje odstavit VŠECHNY funkce,nepotřebné k základnímu použití TV? Dotazu se klidně zasmějte, ale v reakcích bych uvítal realitu. |
petr270
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 20 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUTakto videla pred niekoľkými rokmi odborná verejnosť a média vývoj txt v budúcnosti:http://medialne.etrend.sk/televizia/koniec-teletextu-do-piatich-rokov.html ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTU"Odborna" verejnost sice zmini vypnuti teletextu na BBC (v roce 2012 pod nazvem Ceefax), ale uz moc nezminuje ze BBC pouzivala uz mnoho let predtim nahradu teletextu MHEG-5 (pod nazvem RedButton), ktery nepotrebuje pripojeni k internetu. Narozdil od soucasne nahrady hbbtv. Hbbtv sice taky umoznuje sirit data s vysilanim a bez internetu, ale tak ho CT nesiri. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUSpousta lidí asi nedokáže pochopit, že Hbbtv není technická náhrada teletextu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUsaxon to mas recht .....![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@liquere, @SaxonChlapi, ale ja osobne nepoukazujem a ani netvrdím, že má za každú cenu nahradiť HbbTV klasický txt!![]() Mne osobne je to v podstate jedno, aj tak info z txt využívam v podstate minimálne, ja iba poukazujem na fakt, že aj takáto možnosť tu je a pravdepodobne v budúcnosti vytlačí ten klasicky txt do úzadia! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUTaky HbbTV používám mnohem vice, TXT vlastně vůbec, ale je třeba akceptovat i ostatní, predevsim starší lidi, netechnicky zaměřené. Ti jsou na TXT zvyklí. Taky budeme jednou staří...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Saxon![]() To máš pravdu, že budeme aj my starí! Ale pevne verím, že technicky zručnejší, či počítačovo gramotnejší atď... Samozrejme pokiaľ nás nedostane napr. ten "Alzheimer"?! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUNepouzivam ani txt ani hbbtv.Ide o to, ze jedno je jednoduche info v textovej podobe a druhe zacina byt vycackana vec podobna na vsetky ostatne (nevhodné slovo)ne aplikacie v mobiloch, alebo pocitacoch, kde je grafika a vzhlad dolezity a nie podana informacia.Len na odbavenie sa nejaeho vyvojara.Nie ze ja osobne pouzivam denne txt, tak isto ani hbbtv.K zivotu to nepotrebujem vobec.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@pierrepetrDíky.Není pro mne problém do mimozáručníhoLCD přidat speciální ovládání podsvícení dalším dálkovým ovladačem.Ovšem ovládání vlastního displeje (J K B) by již bylo mimo moje schopnosti.Je pravda, že by to asi již nebylo nutné,podsvícení by stačilo. |
petr270
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: LCD ZOBRAZENÍ TELETEXTUZdravím. Mám tento problém: Nejde mi na žádném kanále teletext.Mám LG 32 LF 630V r. v. 2015. Může mi někdo z vás poradit, co s tím ? |
franci13
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
franci13ze satelitu??? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
TXT nejdeOmlouvám se. Samozřejmě ze satelitu (23,5).Neukazují se ani upozornění na použití červeného tlačítka. I přes původní nastavení a znovu naladění (automatické) TXT ani červ. tlač. nejde. |
franci13
![]() |
|
@franci13čthd jede musíš teletext vyvolat na ovladači sat,na Tv ovladači neeeee |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrProblém odstraněn přeladěním všech programů na satelit 19,2EBohužel se naladily počínajícím číslem 4001. Je možné je nějak přečíslovat od 1,bez nového naladění? U LG 32 LF630v je to dost komplikované. Díky za radu. |
franci13
![]() |
|
franci13hezky jsi to naladil,to se přesunuly stanice na 19.2???? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrJe to asi nějaký divný, ale dnes jsem ladil programy z obou družic nejmíň 5x. Zvítězil jsem nad tím, ale na všech programech( asi 45 ) to ukazuje 19,2E. Kmitočet i rychlost je správná. Když to funguje tak to nechám tak. |
franci13
![]() |
|
franci13podstatný jsou parametry,co ti píše přijímač je šumák,pokud nepoužíváš usals,nebo disecs přepínač,laď si třeba na hispasatu |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrDružice mám Astry. Naladěny programy 19,2E i 23,5E. Ovšem ty které by měly být na 23,5 ( na přeladění )jsou na 19,2. Ale jede to, tak to nebudu řešit. |
franci13
![]() |
|
franci13co máš motor??,nebo přepínač?? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTalíř 80cm, DiSeq 2x, 2 byty, 4 přijímače. Přepínáme pouze kanály na televizoru. |
franci13
![]() |
|
franci13tak by to nemělo korektně chodit |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrVím, je to divný, ale funguje to a dobře. |
franci13
![]() |
|
franci13tak to nech bejt,jsou jiní,kterým to nechodí |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48 | |
![]() |
|
![]() |