Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

E2 - značkoví výrobci s podporou?

Prosím pěkně když budu chtít vybírat E2 box (bez ohledu na cenu která je u klonů samozřejmě nižší) mezi kterými výrobci mohu vybírat tak abych si byl přiměřeně jistý, že:
- sám box má oficiální podporu jednoho nebo více E2 image
- chodí na tom bez problémů Skylink (netuhne, nepadá aj.)
- podporu streamovacích aplikací (např. nyní na klonu nemám jak streamovat na Iphone)
- širší podporu běžných pluginů (ČSFD aj.)
- nejlépe širokou podporu uživatelů (=když budu mít problém budu vědět že tu jsou tisíce jiných uživatelů kteří mě mohou nasměrovat k řešení problémů)

pozn: o žádné share či EMU apod. mi nejde, jen chci kulturně koukat a nahrávat to co jsem si u Skylinku zaplatil.....

Tedy:
Dreambox
VU
a dál?

Jantars
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: E2 - značkoví výrobci s podporou?

Osobně bych zvolil Dreambox 520 nebo 525 , cena je více než příznivá a podpora velmi dobrá.
PS oficiálně není podporováno žádné image, kromě továrního tzn. neumí nic

matchboxx
Registrace: 9/2012

PLS nerad bych diskusi rozplizl do konkrétních modelů a parametrů. Té poznámce o podpoře ale nerozumím, když se podívám např zde http://openpli.org/download/ tak vidím které brandy jsou oficiálně podporovány, ne?

Jantars

Asi bych určitě přidal Xtrend, popř. Gigablue, Formuler. Je to v podstatě to samé, akurát pod jinými značkami a s různou kvalitou součástek. S těmi prvními třemi chybu neuděláš, ceny jsou v poslední době víc jak příznivé...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

za mně jedině Dreambox

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

@Jantars

Oficiální znamená, že daný image podporuje přímo výrobce přijímače a to nedělá žádný. Každý má svůj tovární image.

snoop69
Registrace: 8/2006

Pokud ale budete potřebovat vyšší kvalitu přijímače, více tunerů, 4K,... tak jedině VU+ SOLO 4K.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

@Jantars

V Openpli Dreambox nenajdeš ale i tak to není oficiální, aby jsi měl image od zdroje to musíš na IHAD forum

matchboxx

@Jantars

A proč tam není Dream Multimedia? http://openpli.org/news/openpli-stops-actively-supporting-dream-multimedia-stbs/

matchboxx

No pridám sa.Mal som tu pár dní VU+Solo 4K na nastavenie a pod.Za také ťažké many,many,by som ho nechcel,ešte je málo programov v 4K,takže by som musel k tomu zohnať ešte aj 4k zobrazovač,aby to bolo ono.Môj Smart TV Samsung nemá také vysoké rozlíšenie,hoci aj pri 1080p je obraz suprový,vyhodené peniaze.Maníkovi bude stačiť aj Dreambox,už tu boli niektoré menované,ale zoženie aj lacnejší klon DM-800 SE,alebo aj originál,ceny týchto prijímačov padajú a uspojí ho aj podpora nahrávania,streamovania a pod.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

RE:E2 - značkoví výrobci s podporou?

Ber VU+ Zero,bezproblémové nahrávání,mám v něm VTi 9.0.3 a jede bez problému..

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Saták1, stále FTA nebo už po letech změna ? ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

už se to rozplizlo :-)
dobrá tedy:
@tukan: "Xtrend, popř. Gigablue, Formuler" - mrknu na ně.....
@snoop69:"Oficiální znamená, že daný image podporuje přímo výrobce přijímače a to nedělá žádný. Každý má svůj tovární image." - jo takto je to jasné, mě jde o značky na kterých budu mít možnost alespoň dvou rozumných image bez problémů provozovat
@jjezevec: SOLO4K - 4K obraz nepotřebuju (na druhou stranu obecného výkonu není nikdy dost) ale technologie tuneru FBC mě posadila do židle, vůbec jsem nevěděl že něco takového existuje.... pátral jsem a není mi úplně jasné jak to funguje - HW propojení bude zřejmě identické tedy fyzický dvojitý tuner+dva koaxy + dvouvýstupové LNB, ale není mi jasné co je to to frekvenční pásmo abych si bovedl předtavit které skylink programy jsou ze stejného pásma a tudíž se použije virtuální tuner....
@Saták1: Zero dobrý ale malý - nenacpu tam HDD ale hlavně jen jeden tuner....

ještě rovnou jeden dotaz - když v budoucnu přijdu o ICE kartu a dejme tomu budu muset přejít na M7 (a to nepočítám Viaacess Orca tanečky) tak si dokoupím CI modul a to znamená jaké omezení funkcionality? Já si chci takto drahý bazmek pořídit pouze proto, abych si nahrál na různých stanicích co potřebuju (max 3 souběžné nahrávání a jedno sledování)a pak se na to v klidu kouknul ze záznamu. V čem mě M7 omezí?

Jantars

To jsme se asi špatně rozuměli, pokud to chceš pro sebe, tak bych asi šel jenom do dvou možností, dream nebo vu+. Pro Tvoji potřebu dream7020, nebo vu+solo2, duo2. V dnešní době kupovat klon, když cena originálu je pomalu menší, je totální kravina /jsou experti, co stále klon prodávají za 5tis/. DM800SE originál do 150éček...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra