Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Satelitní anomálie

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli by mi nějaký satelitní odborník vysvětlil jak je možné, že mi fungují některé kanály, i když koaxilaní kabel není připojený ke konvertoru. Pro doplnění informací, mám konvertor s dvěma výstupy, na kterém jsou připojené dva satelity a třetí satelit jsem si zatím jenom připravil, natáhl kabeláž ke konvertoru a u něj jsem konec koaxu zakoncil izolackou a nechal volně ležet. Na druhé straně jsem koaxial zapojil do třetího receiceru a nechapal jsem, frekvence 12070H mi normálně běží,a i pár dalších. Mohl by mi to někdo vysvětlit jak je to možné?

gigi1982
Registrace: 6/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitní anomálie

Vysvětlí ti to satelitní odborník, kterýho si pozveš na změření signálů. Dál je asi zbytečný něco řešit, na dálku ti nikdo relevantně neodpoví.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Jeden z dvoch zapojenych chyta tu frekvenciu to je cele. Alebo tam bude niekde zakopany pes ;)

centeso
Registrace: 2/2010

super,to tady chybělo,jakto,že mě jede auto,když nemám nádrž

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Od tebe jsem cekal podobnou reakci, ale pokud jsi tak vtipny a chytry....tak me blbcovi vysvetli jak je to mozne?

gigi1982

gigi1982

normálně to možný není,máš tam chybu,jinak by to bylo normální

pierrepetr

Chybu? Vždyt jsem psal, koaxialni kabel je zapojeny na strane receiveru a na strane konvertoru je zaizolovany a nezapojeny....Kdybych měl stredovy vodic propojený s kostrou, tak by neslo vubec nic....

gigi1982

gigi1982

chceš koukat,nebo jen řešíš kraviny?

pierrepetr

chces to vysvetlit.no delas si z nas p*del.to je cely. 😃

jam fm
Registrace: 10/2016

@gigi1982

Už jsem to tady nedávno popisoval, ale satelitná odborníci se mi většinou, jak tady bývá zvykem, vysmívali.
Prakticky jsem si ověřil, že na nazapojený kabel se může dostávat signál kapacitní vazbou. Frekvence na kabelu je někde kolem 900 až 2000 MHz, a pro přenos této frekvence stačí i velmi malá kapacitní vazba. U mne ta kapacitní vazba byla na přepínači, kterým jsem přepínal střední žílu koaxu na jeden ze dvou přijímačů. Ten nezapojený kabel může mít konec středního vodiče kousek ven ze stínění. Odkud se signál dostává ze zapojených koaxů na tu parazitní kapacitu musíš posoudit podle konkrétní situace. Může se dostávat do nezapojeného koaxu také souběhem kabelů. Stínění na té délce souběhu nemusí přenos 100% odstínit. Právě vyšší frekvence jako 12070 mají vyšší mezifrekvenci na kabelu, a ty se snadněji přenesou.

Standa3
Registrace: 1/2006

@jam fm

Urcite mam cas si tady z tebe delat (nevhodné slovo)....

gigi1982

@Standa3

Taky me to napadlo,že je to tim soubehem a spatne odstinenym kabelem.... pokud koupim lepsi koaxialni kabel, tak se da predpokladat, ze bude po problemu?

gigi1982

gigi1982

už je jasno,tak koukej

pierrepetr

@gigi1982

a nebo mas wi-fi LNB 😃

jam fm
Registrace: 10/2016

@gigi1982

Satelitní přijímače mají dvoužilové připojení na síť. Takže stínění kabelu jsou vzájemně galvanivky propojené jen na LNB. Namaluj si náhradní kapacity zapojeného a nezapojeného svodu. Mezi oběma stíneními bude také kapacitní vazba. Myslím, že pokud bys propojil vzájemně kostry všech 3 přijímačů, tak by ten popisovaný jev zmizel.

Standa3

Standa3

on nechce koukat

pierrepetr

Noprmálně by byla všechna stínění propojena na LNB. Lepší kabel by to asi nevyřešil.

Standa3

@Standa3

jde mi o to, az koupim konvertor se ctyrmi vystupy a pripojim treti receiver, tak aby nedoslo k trvalemu zniceni LNB, s tim propojenim koster všech tri prijimacu bude problém.

gigi1982

@gigi1982

Propojení koster přijímačů s odpojeným a zapojeným kabelem jsem myslel jen na zkoušku, zda jev zmizí, ne na trvalo. Až zapojíš všechny tři koaxy na LNB, tak tak už to nemusíš řešit.
Zatím, než koupiš nové LNB, můžeš třetí satelit provozovat na těch frekvencích, které kapacitní vazbou projdou (a podle nastavení pásma a polarizace na připojeneém satelitu).

Standa3

a pak se těšit

,že tam nebude zemní smyška

pierrepetr

to bude robiť tá namotaná izolačka

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

... a preto treba používať kvalitne tienený koaxiál ( napr dvojité tienenie- medená fólia plus CU opletenie) a nie niektoré náhražky koaxu- ktoré sa predávajú v niektorých obchodoch :))) a potom sa takáto somarina nemôže stať... R^ R^ R^

dano01
Registrace: 11/2008

Je tu s podivem,

kolik je tu těch, kteří chtějí někomu radit ale přitom mají pramalé znalosti a zkušenosti. Jediný, kdo tu odhalil podstatu uvedeného jevu, je Standa3. V podstatě má úplnou pravdu. Jedná se o přenos signálu vyzařováním nebo kapacitní vazbou. Na výstupu LNB je signál s úrovní kolem 80dBuV, pro spolehlivý příjem stačí na vstupu reciveru cca 40dBuV, takže 40dB ztrát v přenosovém médiu nehraje roli. Proto satelit funguje i přes 100m koaxiálu.
Takže si tu nikdo srandu nedělá. Je to celkem normální jev se kterým se praktik setká celkem často.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Je tu s podivem,

tady se snažíme o příjem,ne o jev

pierrepetr

@gigi1982

pierre - tazatel má oprávněnou obavu z vadné funkce po zapojení zatím volného koaxu a ptá se na vysvětlení anomálie...

gigi1982 - už to tu zaznělo - šunťácký špatně stíněný koax. Doporučuju vyměnit za kvalitně stíněný, jinak můžeš mít problémy i po zapojení volného koaxu k LNB způsobené delším souběhem špatně stínených koaxů... stává se to, nešetři na nesprávném místě a dej kvalitnější kabel !!!

lance
Registrace: 10/2008

lance

jaké obavy???sat.příjem se skládá z venkovní a vnitřní jednotky,nejprve propojit obě a pak řešit kraviny,né opačně

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra