Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Satelitní anomálie

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli by mi nějaký satelitní odborník vysvětlil jak je možné, že mi fungují některé kanály, i když koaxilaní kabel není připojený ke konvertoru. Pro doplnění informací, mám konvertor s dvěma výstupy, na kterém jsou připojené dva satelity a třetí satelit jsem si zatím jenom připravil, natáhl kabeláž ke konvertoru a u něj jsem konec koaxu zakoncil izolackou a nechal volně ležet. Na druhé straně jsem koaxial zapojil do třetího receiceru a nechapal jsem, frekvence 12070H mi normálně běží,a i pár dalších. Mohl by mi to někdo vysvětlit jak je to možné?

gigi1982
Registrace: 6/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně

možná pak

na krávoviny ani nedojde,no nedojde

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Ále houno, právě tato "anomálie" jasně signalizuje budoucí problémy a je nanejvýš vhodné dát tam okamžitě koaxy se kterými žádnou takovouto anomálii nezaznamená a tím pádem nebude mít ani pak problém s rušením "přeslechy" mezi šunťáckými koaxy. Jestli Ty takto "profesionálně" řešíš svoje instalace, tj. že bys to v takovémto stavu zapojil a nechal běžet, tak potěš koště (a to jsem amatér!!) - právě s takovými problémy mám své zkušenosti !!!

lance
Registrace: 10/2008

lance

no potěš koště,právě,že jsi amatér,nevíš ,s nezakončeným koaxem dělat závěry,to jsi se minul povoláním,ty přeslechy vůbec nemusí být ze špatných koaxů,má to neukončeno,to je ta díra pro signál,celý kravina

pierrepetr

@pierrepetr

kravina je to co píšeš - i kdyby to lezlo tím koncem, čímpak to asi bude, že se podle tebe v místě onoho otevřeného konce v luftě bere signál mezifrekvence v takové intenzitě aby to stačilo na příjem.. prozradíš? Všechny výstupy LNB jsou připojeny podle tebe na "kvalitní koax", takže kde je ten "vysílač" ?

lance

lance

nemám čas ti dělat školení v sat technice,koax musí být ukončen tečka,stačí svojí impendancí,pak nám tazatel může napsat,že už mu to nejde,to bude zázrak,třicet koaxů noname v jedný trubce 20 metrů,žádné problémy,co ty na to,jako amatér??přeslechy ha ha

pierrepetr

@pierrepetr

O Tvé "profesionální" školení fakt nemám zájem, na konkrétní dotaz jsi mi neodpověděl (ani není dvu, nemáš co).
Vůbec nevíš co tam tazatel má za koax a vytahuješ tady nějakých svých noname 20 koaxů v souběhu a děláš z toho závěry ha ha... Z toho nevyplývýá pro tazatele samozřejmě abs.nic..

Já jako amatér jen tolik, že jsem řešil podobný případ, pouze 15m souběhu 3 koaxů a problém přesně takový co popisuje tazatel s tím, že problémy se projevovaly za provozu se zapojenými koaxy rušením s výpadky na jednom ze 3 přijímačů. Po odpojení koaxu problémového přijímače od LNBV pak přesně to co popisuje tazatel - příjem určitých MF na nezapojený koax v souběžném vedení. Po výměně koaxu žádný příjem na pahýl neexistoval a celý provoz no problemo.
Doufám, že tazatel má dost rozumu aby vyměnil ten svůj aušus. koax a nespokojí se pouze se zapojením stávajícího pahýlu ke konvertoru podle Tvých "profesionálních rad"... pak bych mu doporučil tak akorát dát se na modlení za stabilní provoz

lance

RE: Satelitní anomálie

mimochodem tazatel si to může jednoduše ověřit když hodí na konec pahýlu zakonč. odpor a uvidí jestli pak bude nebo nebude něco přijímat na pahýl... vsadím se s tebou o co chceš, že bude

lance

@lance

Díky moc, koaxial vyměním...

gigi1982
Registrace: 6/2006

náhodou

je to vlastně štastný člověk - může si pustit třetí TV a nepotřebuje ani parabolu ani LNB....

vjosef
Registrace: 5/2008

RE: Satelitní anomálie

U známých vyžívali tuto kapacitní vazbu minulý rok od prosince do konce března. V zimě se nám nechtělo protahovat druhý kabel (40 m) a měnit LNB za Twin. Namontoval jsem jim na svod prozatímně přepínač, od kterého pokračovaly již dva kabely do dvou pokojů. Přitom jsme právě zjistili, že přes kapacitu na přepínači hrají i některé kanály na druhém přijímači (podle toho, jaké pásmo a polarizace byla aktuálně nastavena na galvanicky připojeném přijímači). Občas toho využili, když se muži chtěli dívat na sport a ženy na nějaký seriál, pokud ta vzájemná kombinace programů vyhovovala nastavenému pásmu a polarizaci.

Standa3
Registrace: 1/2006

lance

a co z toho vyplývá??,nikde se nepíše o příjmu na pahýl,příjem na kapacitní vazbu ke běžná věc,rozeber si rozbočovač a uvidíš tam 2 kondy a možná feritovou trubičku s pár závity

pierrepetr

Satelitní anomálie

Jako kluk jsem zažil takový,jen podobný jev.Na střeše jsme měli jagynu na 1.kanál se svodem dvoulinkou.Do postele jsem natáhl jeden drát od té dvojlinky a druhý uzemnil,telefonní vložka mi na to hrála Prahu,tak silně,jak malý reprák,s mírným brumem.Chlubil jsem se všude zázrakem,vynálezem a po roce jsem přišel na to,že ta jagyna zakrývala cu dráty od rozhlasu po dratě,asi 1 metr nad ním. :) :) :) Interferák jak Brno

korkoran
Registrace: 10/2006

korkoran

já když jsem naladil stanici na vojně správně,tak se rozsvítily zářivky na stropě

pierrepetr

@pierrepetr

To bylo ale watů,hotová mikrovlnka

korkoran

korkoran

už nevím kolik,na krátkejch vlnách asi 500w myslím magnetron asi 40 cm na výšku,proto mám 3 dcery

pierrepetr

korkoran

asi ta vlevo to byla

http://www.csla.cz/vyzbroj/spojovaciprostredky/r118bm.htm

pierrepetr

korkoran

píšou 200W,tak asi jo

pierrepetr

@pierrepetr

Ani se mi nechce na tebe už reagovat ale naposled - neumíš číst !!! Píšeš už úplné pítch..ny od věci o rozbočovačích... Pro nějakou kapacitní vazbu v tazatelem popsané situaci chybí "vysílací strana" !!! Všechno kromě jednoho nezapojeného koaxu má tazatel propojeno vč. obsazených všech výstupů z twinu... konstruuješ tu příjmy přes kapacitní vazby přičemž je jasné, že kdyby tam neměl někde koaxy se špatným stíněním tak se mu tam nemá kde a z čeho i teoreticky na ten otevřený konec koaxu co navazbit!! Tazatel tam má špatně stíněné koaxy a to je celá ta věda, páč samotné tělo LNB nic nevyzařuje. Veškerá debata tady s váma je naprostá ztráta času ;P Kašlu na tuto debatu s individuy co si říkají "profíci" a neumí si ani pčřečíst zadání a pak tu do zblbnutí točí smyšlené konstrukce naprosto v rozporu s tazatelem jasně popsanou situací.... nezapomeňte tu ještě rozvinout dvojlinky se zářivkama a zavzpomínat na vaši vojenskou službu u radaru a poplácat se po zádech jací jste machři :))) to tazateli jistě pomůže :)))

lance

lance

tady snad není co řešit,už bylo vše probráno a taky ti psal,že si koupí nový koax,co chceš dál rozebírat??tak si pokecáme s přáteli,s tebou to nejde,když jen urážíš a chválíš sebe,jako jediný amatér pod sluncem,co ví všechno a my profíci jsme jen de..bi.lkové

pierrepetr

@pierrepetr

sorry, přehnal jsem to, tak jsem to zas nemyslel, rád bych to zeditoval ale nelze, jsem dnes přetaženej a nasr.. z jiných věcí... radši jdu spát :(

lance

lance

nic se neděje,jen si tady kecáme

pierrepetr

vjosef

nebo od souseda

pierrepetr

@pierrepetr

no asi na tom s čím jsme dělali na vojně něco bude, používal jsem to samé a navíc 4 roky na Strahově na koleji č.11.........taky mám dceru R^

decmen
Registrace: 2/2008

@decmen

No já vojně nebyl, mám 2kluky a 2dcery a spoustu vzpomínek ;) ;) ale bohužel jen ty :crying:

korkoran

decmen

na Strahově jsem byl asi 14 dnů na Pohořelci,jestli to nepletu

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra