![]() |
|
Satelitní anomálieDobrý večer, chtěl bych se zeptat, jestli by mi nějaký satelitní odborník vysvětlil jak je možné, že mi fungují některé kanály, i když koaxilaní kabel není připojený ke konvertoru. Pro doplnění informací, mám konvertor s dvěma výstupy, na kterém jsou připojené dva satelity a třetí satelit jsem si zatím jenom připravil, natáhl kabeláž ke konvertoru a u něj jsem konec koaxu zakoncil izolackou a nechal volně ležet. Na druhé straně jsem koaxial zapojil do třetího receiceru a nechapal jsem, frekvence 12070H mi normálně běží,a i pár dalších. Mohl by mi to někdo vysvětlit jak je to možné? |
gigi1982
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 333 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
možná pakna krávoviny ani nedojde,no nedojde |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
@pierrepetrÁle houno, právě tato "anomálie" jasně signalizuje budoucí problémy a je nanejvýš vhodné dát tam okamžitě koaxy se kterými žádnou takovouto anomálii nezaznamená a tím pádem nebude mít ani pak problém s rušením "přeslechy" mezi šunťáckými koaxy. Jestli Ty takto "profesionálně" řešíš svoje instalace, tj. že bys to v takovémto stavu zapojil a nechal běžet, tak potěš koště (a to jsem amatér!!) - právě s takovými problémy mám své zkušenosti !!! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lanceno potěš koště,právě,že jsi amatér,nevíš ,s nezakončeným koaxem dělat závěry,to jsi se minul povoláním,ty přeslechy vůbec nemusí být ze špatných koaxů,má to neukončeno,to je ta díra pro signál,celý kravina |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrkravina je to co píšeš - i kdyby to lezlo tím koncem, čímpak to asi bude, že se podle tebe v místě onoho otevřeného konce v luftě bere signál mezifrekvence v takové intenzitě aby to stačilo na příjem.. prozradíš? Všechny výstupy LNB jsou připojeny podle tebe na "kvalitní koax", takže kde je ten "vysílač" ? |
lance
![]() |
|
lancenemám čas ti dělat školení v sat technice,koax musí být ukončen tečka,stačí svojí impendancí,pak nám tazatel může napsat,že už mu to nejde,to bude zázrak,třicet koaxů noname v jedný trubce 20 metrů,žádné problémy,co ty na to,jako amatér??přeslechy ha ha |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrO Tvé "profesionální" školení fakt nemám zájem, na konkrétní dotaz jsi mi neodpověděl (ani není dvu, nemáš co).Vůbec nevíš co tam tazatel má za koax a vytahuješ tady nějakých svých noname 20 koaxů v souběhu a děláš z toho závěry ha ha... Z toho nevyplývýá pro tazatele samozřejmě abs.nic.. Já jako amatér jen tolik, že jsem řešil podobný případ, pouze 15m souběhu 3 koaxů a problém přesně takový co popisuje tazatel s tím, že problémy se projevovaly za provozu se zapojenými koaxy rušením s výpadky na jednom ze 3 přijímačů. Po odpojení koaxu problémového přijímače od LNBV pak přesně to co popisuje tazatel - příjem určitých MF na nezapojený koax v souběžném vedení. Po výměně koaxu žádný příjem na pahýl neexistoval a celý provoz no problemo. Doufám, že tazatel má dost rozumu aby vyměnil ten svůj aušus. koax a nespokojí se pouze se zapojením stávajícího pahýlu ke konvertoru podle Tvých "profesionálních rad"... pak bych mu doporučil tak akorát dát se na modlení za stabilní provoz |
lance
![]() |
|
RE: Satelitní anomáliemimochodem tazatel si to může jednoduše ověřit když hodí na konec pahýlu zakonč. odpor a uvidí jestli pak bude nebo nebude něco přijímat na pahýl... vsadím se s tebou o co chceš, že bude |
lance
![]() |
|
@lanceDíky moc, koaxial vyměním... |
gigi1982
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
náhodouje to vlastně štastný člověk - může si pustit třetí TV a nepotřebuje ani parabolu ani LNB.... |
vjosef
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
RE: Satelitní anomálieU známých vyžívali tuto kapacitní vazbu minulý rok od prosince do konce března. V zimě se nám nechtělo protahovat druhý kabel (40 m) a měnit LNB za Twin. Namontoval jsem jim na svod prozatímně přepínač, od kterého pokračovaly již dva kabely do dvou pokojů. Přitom jsme právě zjistili, že přes kapacitu na přepínači hrají i některé kanály na druhém přijímači (podle toho, jaké pásmo a polarizace byla aktuálně nastavena na galvanicky připojeném přijímači). Občas toho využili, když se muži chtěli dívat na sport a ženy na nějaký seriál, pokud ta vzájemná kombinace programů vyhovovala nastavenému pásmu a polarizaci. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
lancea co z toho vyplývá??,nikde se nepíše o příjmu na pahýl,příjem na kapacitní vazbu ke běžná věc,rozeber si rozbočovač a uvidíš tam 2 kondy a možná feritovou trubičku s pár závity |
pierrepetr
![]() |
|
Satelitní anomálieJako kluk jsem zažil takový,jen podobný jev.Na střeše jsme měli jagynu na 1.kanál se svodem dvoulinkou.Do postele jsem natáhl jeden drát od té dvojlinky a druhý uzemnil,telefonní vložka mi na to hrála Prahu,tak silně,jak malý reprák,s mírným brumem.Chlubil jsem se všude zázrakem,vynálezem a po roce jsem přišel na to,že ta jagyna zakrývala cu dráty od rozhlasu po dratě,asi 1 metr nad ním.![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
korkoranjá když jsem naladil stanici na vojně správně,tak se rozsvítily zářivky na stropě |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTo bylo ale watů,hotová mikrovlnka |
korkoran
![]() |
|
korkoranuž nevím kolik,na krátkejch vlnách asi 500w myslím magnetron asi 40 cm na výšku,proto mám 3 dcery |
pierrepetr
![]() |
|
korkoranasi ta vlevo to bylahttp://www.csla.cz/vyzbroj/spojovaciprostredky/r118bm.htm |
pierrepetr
![]() |
|
korkoranpíšou 200W,tak asi jo |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrAni se mi nechce na tebe už reagovat ale naposled - neumíš číst !!! Píšeš už úplné pítch..ny od věci o rozbočovačích... Pro nějakou kapacitní vazbu v tazatelem popsané situaci chybí "vysílací strana" !!! Všechno kromě jednoho nezapojeného koaxu má tazatel propojeno vč. obsazených všech výstupů z twinu... konstruuješ tu příjmy přes kapacitní vazby přičemž je jasné, že kdyby tam neměl někde koaxy se špatným stíněním tak se mu tam nemá kde a z čeho i teoreticky na ten otevřený konec koaxu co navazbit!! Tazatel tam má špatně stíněné koaxy a to je celá ta věda, páč samotné tělo LNB nic nevyzařuje. Veškerá debata tady s váma je naprostá ztráta času![]() ![]() ![]() |
lance
![]() |
|
lancetady snad není co řešit,už bylo vše probráno a taky ti psal,že si koupí nový koax,co chceš dál rozebírat??tak si pokecáme s přáteli,s tebou to nejde,když jen urážíš a chválíš sebe,jako jediný amatér pod sluncem,co ví všechno a my profíci jsme jen de..bi.lkové |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrsorry, přehnal jsem to, tak jsem to zas nemyslel, rád bych to zeditoval ale nelze, jsem dnes přetaženej a nasr.. z jiných věcí... radši jdu spát![]() |
lance
![]() |
|
lancenic se neděje,jen si tady kecáme |
pierrepetr
![]() |
|
vjosefnebo od souseda |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrno asi na tom s čím jsme dělali na vojně něco bude, používal jsem to samé a navíc 4 roky na Strahově na koleji č.11.........taky mám dceru![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmenNo já vojně nebyl, mám 2kluky a 2dcery a spoustu vzpomínek![]() ![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
decmenna Strahově jsem byl asi 14 dnů na Pohořelci,jestli to nepletu |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |