Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

co je potřeba pro příjem ze 2 družic pro 6 TV

Potřebuji vyřešit příjem z Astra23,5E/Astra19,2E pro 6 TV, mám anténu a k ní jen 4 kabely a další nemůžu natáhnout. Poradí někdo jak to vyřešit? Jaký LNB a multipřepínač ? Díky

josef1974
Registrace: 10/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: co je potřeba pro příjem ze 2 družic pro 6...

Když nemůžeš natáhnout další kabely, tak jak bys k těm zbylým dvěma TV chtěl asi dostat signál? :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

teď to mám tak že mi vedou od LNB 4 kabely a prijimám jen Astra23,5E pro 4 TV, potřebuji ale Astra19,2E a přidat další 2 TV, kabely k nim mi vedou z rozvaděče to není problém....

josef1974

Pokud umí přijímače Unicable, pak INVERTO MSWIN09080. Jinak smůla.

PoldaS

našel jsem tento přepínač http://www.emp-centauri.cz/pdf/Profi_line_MS9_CZ.pdf, s tím by to nešlo?

josef1974

Potřebuješ 4 kabely od quattro konvertoru z jedný Astry, další 4 kabely od dalšího quattro konvertoru z druhý Astry - to vše do jednoho multiswitche, ze kterýho pak povedeš jeden kabel a po cestě ho rozbočíš na těch 6 TV. Bavím se o Unicable.
Pokud bys z toho multiswitche dostal sólo kabely ke všem 6 TV, pak můžeš použít to z tvýho odkazu.

PoldaS

solo kabely mám už natažený a tak mi to nyní funguje

josef1974

nejde o prepinac ale o tech tvych sest kabelu ! na 19° a 23° muzes mit bud dve samostatne lnb a prepinac s sesti vystupama a nebo monoblok a opet prepinac s sesti vystupama. ale je to sest kabelu a ty rikas ze tam muzes mit jen ctyri ! 😀

jam fm

Asi by to chtělo hodit nějakou malůvku současnýho zapojení, aby to nebylo jeden o koze a druhej o voze.

PoldaS

mám LNB Quad (pro 4 TV) a od toho LNB mi vede kabel na půdu, kde je každý výstup propopojen (spojkou) rovnou do TV, celkem 4 TV = přijímám jen Astra 23,5E - žádný multipřepínač ani nic jiného teď nepoužívám

josef1974

josef1974

tak to napoj do mulťáku a pokračuj na 6 TV

pierrepetr
Registrace: 5/2006

nebo quatro,podle mulťáku

pierrepetr

@pierrepetr

no jenze on k tomu chce jeste prihodit tu 19° !
a dela se monoblok se sesti vystupama ?

jam fm

jam fm

stačí se čtyřma,ale už se to motá,prostě natáhne další,nemůže tak ať čumí na jednu družici,když nemůže

pierrepetr

@josef1974

Ze střechy na půdu tedy nelze dát další kabely, z půdy vedou tedy 4 svody přes spojky k TV/STB, k těm dalším 2 TV/STB lze přidat svody z půdy - nebo i tady ne.

Warpik
Registrace: 9/2016

Warpik

píše tady ano

pierrepetr

@josef1974

Pokud by bylo prioritou přijímat na všech 6ti přijímačích/ televizorech programy Skylinku, navrhnul bych nechat stávající QUAD konvertor na Astru 23,5E, a do multifeedu nainstalovat další QUAD konvertor na Astru 19E. Nainstalovat multipřepínač 9na6, např. MS9/6PIU-5 V10. Na vstupy VH a HH přepínače, sat system B, zapojit 2 kabely z QUADu 23,5E ( Skylink na 23,5E vysílá jen v horním pásmu), vstupy VL a HL zůstávají nezapojené. Na vstupy VH a HH přepínače, sat system A, zapojit 2 kabely z QUAD 19E, vstupy VL a HL zase nezapojené ( měly by jet všechny 3 transpondéry z této družice). Nebudou hrát všechy programy z 19E, ale např. slušný počet německých SD stanic ano. Jenom takový nápad ...

Jeli
Registrace: 4/2011

@josef1974

Ještě by šlo - tady je však podmínka 2 (půda-TV/STB) přidat 2 kabely 2xQUATTRO LNB a do krabice na stožár 4xDiseqC přepínač 2:1 (teď nevím který EMP POS/OPT pro Astra1/3 VL,VH,HL,HH) a těmi 4 svody na půdu, tam dát MS5/6(8) EMP multi přepínač. Ale nejlepší by byl obrázek/nákres

Warpik
Registrace: 9/2016

tak návrh od JELI se jeví jako nejjednodušší...

josef1974

Toto náročné zadání by mohla splnit technologická novinka, multipřepínač typu Unicable II. Na vstupy se připojí 2 x wideband LNB, pak stačí pro plný příjem ze 2 družic jen 4 kabely ze střechy. Výstup je Unicable, ale je možno osadit splitter.

fikus
Registrace: 11/2004

bude tedy fungovat varianta Konvertor Inverto BLACK Pro Monoblok Quad pro 4 účastníky a Multiswitch EMP MS9/8PIU-5 ???

josef1974

@josef1974

Natáhni si to po síti pokud to jde - LAN nebo WIFi a žádný kabel z antény ani přijímač potřebovat nebudeš, stačí android box za pár kaček

matchboxx
Registrace: 9/2012

wifi v kombinácii s androidom bude najlepšia kombinácia ako prísť o nervy s rodinou.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Spolehlivé, ale ne zrovna levné řešení, je použití Unicable Inverto switche IDLP-USS2OO-CUO1O-8PP (totéž je i u jiných prodejců) plus dvě Quattro LNB např. Inverto IDLB-QUTL40-PREMU-OPP. Na výstupu je 1x unicable pro 8 uživatelů, 2x univerzální (legacy) výstup. Ovšem switch má vlastní napájení. Takže sumasumárum jsou to akorát 4 kabely. K jednotlivým uživatelům se z jednoho kabelu rozvádí signál přes unicable splittery.

Druhou možností je použití Unicable II switch Inverto IDLU-UWT110-CUO1O-32P a k tomu 2x wideband LNB IDLP-WDB01-OOPRO-OPP. Unicable II umožňuje připojení až 32 uživatelů. Switch má jeden univerzální výstup.

nemo1996
Registrace: 8/2013

Unicable je fajn, ale Pepa nám neprozradí, jaké má přístroje...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Nouzové řešení

je použít 2 kabely na Skylink, to stačí a 2 pro 19,2 tam si vybrat, Vše do Multiswitce a x Tv může nějak fungovat.. Ale nevím, nezdá se mi, že nejdou tahat další kabely..

Bloud
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra