Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Co je VideoCrypt-Soft?

Procházel jsem staré přehledy analogových satelitních televizí a ve vysvětlívkách vedle značky VC (VideoCrypt) byla zkratka VC-Soft (VideoCrypt Soft). Nevíte, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma kódovacími systémy?

Taky pamatuji, jak byla na Astře slovenská verze Discovery, tak při přepnutí byl kanál chvíli zakódovaný a do dvou vteřin se bez karty sám dekódoval. Nějak jsem tenkrát nepochopil, jak je to možné, i přesto, že pro příjem jsem použil přijímač Thomson od MultiChoice.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Co je VideoCrypt-Soft?

Keď som pripojil k analógovému prijímaču dekodér Videocrypt Pace 100, rozdkódoval sa program Channel 5. Karta nebola potrebná.

VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W

bmilan
Registrace: 5/2004

Re: videoCrypt-soft

Jestli si to dobře pamatuji, tak to znamenalo, že pro příjem programu stačil samostatný dekodér a nebylo potřeba karty. V tomto módu vysílal i kanál UK Gold a QVC. Měl jsem dekodér Pace VC100.

anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT

balsja
Registrace: 2/2008

aha :) tak to by mě zajímalo, proč se vlastně neoznačovalo i Videocrypt 2 - soft (zvlášť u Discovery).. kartu MultiChoice jsem neměl a ten kanál šel. Ale testoval jsem to až kolem roku 98, kdy už Multichoice ani nebyl.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008

U toho videocryptu to opravdu fungovalo na Pacu tak, jak to bmilan popisuje. Chytal jsem na tom ten channel5, Starwars hráli přes dolby-prologic v originálu líp, než dnešní dolby-digital...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

šlo to aj v Echostar SR 800 fungovalo to asi vo všetkých boxoch ktoré používalo MultiChoice

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

A pamatujete na sw MulitiDec s analogovou TV karou v PC , dekodovalo to (rovnalo radky) vse ve VideoCryptu i v analogovym Nagravisionu(Premiere, Teleclub). To je ale 15-18 let zpet....

Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD

FAB5
Registrace: 1/2006

No boli to dobré dekódovanie stroje nájme na premiéru v dolby.Dokonca táto mašinka na system kodovania videocryptu kolovala na internete po úprave na plošnom spojí a dokázala odkodovať systém kodovania v MMDS čo mala jedna spolocnost Bratislava-kamzik.

miro75
Registrace: 2/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra