Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

vu+zero nastavení družic

Ahoj potřeboval bych poradit jak nastavit ve vu+zero družice 19,2E,23E,0,8W nevím jaké porty nastavit.Na starém sat fergusunu tam to bylo jednoduché ale ve vu+ se mě to nějak nedaří.Když mám pouze jedno LNB tak to funguje bez problému ale s pro 3 družice nevím co zadat.Nastavím jednoduché nastavení,nastavím A,B,C,D a zadam družice.ALe zatím nic.Pokud by to šlo stačí mě jenom 0,8W Freesat.Obraz zatím žádný pouze signál.předem dík za nějakou radu

czpetr
Registrace: 11/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vu+zero nastavení družic

Postupne zisti aku druzicu mas na ktorom porte - nastav thora na A, ked nejde tak B, ked nejde tak C, ked nic tak D..

Obdobny postup zvol aj s ostatnymi poziciami

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle
Registrace: 11/2013

A jak to zjistím vím třeba na starém satelitu ferusonu stačilo zadat port 3 a věděl jsem že jsem na 0,8W a viděl jsem i signál,aůe na vu+ nevím žádný signal jedině až když pustím např.čt24.A nemuže to dělat tím že jsem nezkoušel D když mám pouze 3 družice a zatím jsem zkoušel A,B,C.Můžu zkoušet pouze thora jak píšeš A,B,C,D a pak by měl naskočit snad?

czpetr

Nastavení máš v pořádku,tedy pokud máš skutečně jednoduché LNB a Diseqc A,B,C,D.Družicím přiřadíš fyzické porty stejně jako u Ferdy a musí to šlapat.Pokud ne,může být nějaký vachl s vysíláním povelů diseqc."Obraz zatím žádný,pouze signál" - předpokládám,že program,který Ti nehraje a vykazuje "jakýsi signál" je shoda frekvence z jiné družice.

hdpe
Registrace: 11/2007

Je to divné když mám pouze jedno LNB a nastavenou 0,8W tak zadám jednoduché LNB a obraz okamžitě naskočí a fungují všechny programy.Je možné třeba nastavit,aby fungoval třeba 0,8W(Freesat)a udělat to obdobně jako u jednoho LNB nebo musím zkoušet který port tedy písmeno A,B,C,D je 0,8W?

czpetr

Ked sa nehybalo kablami to musi byt rovnake ako na starom boxe....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Káble jsou původní.Nic zítra to vyzkouším a dám vědět

czpetr

Nevím, co máš za image, ale u některých je volba Automatic, která umí poznat 23.5E, 19.2E. 1W pak musíš určit ručně, ale to už volíš mezi dvěma možnostma.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

@czpetr

A jaký máš diseq přepínač ?

Dolfino
Registrace: 9/2012

@czpetr

Veď to je jednoduché...
Ak nevieš tak chod ku parabole a pozri ktorý kábel ide od ktorého portu, čiže 1,2,3 a to zistíš lahko.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Takže jsem to vyřešil bylo to jednoduché LNB zvoli A 23,5E,B 19,2E,C 0,8W a naskočilo to.Ale vyskytl se problém od kterého to asi bylo.Mám na střeše paneláku sat a doma krabičku se 2 přípojkami na sat1,sat2 a asi je nějaký problém tam protože když přepnu třeba v obýváku tak v pokoji signál zmizne.Nevím jestli to může být nějaký zkrat nebo něco v krabičce.

czpetr

ta krabicka nefunguje ako rozbocenie kablovky, zabudni ....jedno alebo druhe. ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Jak jedno a nebo druhé.V baráku to udělaly jako aby každý měl možnost připojit sat na 2 TV.Myslím si že to dělaly nějací amatéři

czpetr

Kto ma vediet aka to je krabicka, ved to vam mala povedat firma co to robila ....... krabiciek je plna p....

liquere

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra