Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+UNO 4K vs Dreambox DM900 4K

Zdravim
Ktory by ste odporucili , dieks za rady

M7 Inverto Twin 4-Feed Monoblock - VU UNO4K - Corab 80

qwertyn00
Registrace: 1/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+UNO 4K vs Dreambox DM900 4K

Poctatna vyhoda jsou tunery s FBC. Je to super vec ale treba to vyzkouset jestli to dostatecne vyuzijes.

chocholos
Registrace: 11/2007

@qwertyn00

VU+ Uno 4k ešte ani nieje na našom trhu...Spoločnosť ABCOM, distribútor značiek VU+ začne z predajom až koncom mesiaci čiže ťažko hodnotiť. Cena by mala byť do cca 6500kč. Dreamboxy som pár testoval, ale osobne som zástanca značiek VU+.
Uvidíme, ale 4GB Flash a RAM2GB sú parádne čiže asi VU+ Uno 4K. Každý Ti ale bude radiť podľa seba, musíš sa rozhodnúť sám.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Uvidime ake budu ofic.ceny. Mam hdbox9105+ a amiko 8150. To musim niekoho nahradit :))) Zas je skoda aby mi to niekde v skrini hnilo. Zatial by som siel do VU+ ale neham sa prekvapit

M7 Inverto Twin 4-Feed Monoblock - VU UNO4K - Corab 80

qwertyn00
Registrace: 1/2012

Ja si pockam na Vu+ ultimo

Hypnos
Registrace: 3/2009

tak nějak, FBC.......... před pár týdny jsme měnil box a málem jsem spadl ze židle když jsem zjistil že existuje něco jako FBC..... myslel jsem si že koupím drahej dvoutunerák, o třítuneru se mi zdálo. Teď mám sice "drahej" dvoutunerák (solo4k), ale díky v podstatě neimezenýmu nahrávání díky FBC (Skylink) se mi sledování změnilo. Z PC si nacvakám co chci nahrávat, už se nikdy nic nepotká, můžu dělat co chci.....tj. např. j jednu chvíli ženě nahrávat seriál, sám sobě sportovní přenos, nějakou publicistiku, p(nevhodné slovo)m koukat společně na film při tom mít možnost využít pip a dítka moho paralelně sledovat stream (tedy: kdybych jim to dovolil :-). Za mě má FBC obrovskou výhodu, v podstatě si díky tomu udělám tak napůl video on demand službu....

Jantars
Registrace: 2/2008

to Jantars.

Souhlasím, FBC tunery jsou pro mě důvodem proč si firma Dream se svými levnějšími modely ani nevrzne.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

myslím si že by to stálo za drobný samostatný článek. Nejsem v SAT odborníkem, ale tuto oblast zběžně 10 let sleduju. A vůbec by mě nenapadlo že FBC je technicky možné protože mám jednoznačně zažráno jeden tuner - jedna polarizace - jeden transpondér. A pak přijde FBC a křičí "peklo zamrzlo"...... Já opravdu FBC ocením (2tuner mě občas nepříjemně omezil, 3tuner by už samozřejmě byl rozumným kompromisem). Co bebeme ale dělat až Skylinku rupne v kouli a zruší ICE karty nevím. Nekradu, nesdílím, platím jak serpo tak i balíček a jediné co chci tak svobodu ve sledování toho co jsem si zaplatil a kulturní EPG........

Jantars

To Jantar.
Až Skylinku rupne někde? Tak prostě koupíme SMIT PROFESSIONAL 8 a jedeme dál.
(Lze dekodovat 8 programů současně)

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Hmm, při dnešní úrovni a kvalitě programů stačí bohatě jeden tuner na vše.

matchboxx
Registrace: 9/2012

presne,neviem si predstavit co bz som nahraval.

...a Dreambox svojimi modelmi 520,525 a 900 a novou cenovou politikou,vybornou podporou atd podla mna urobila velmi dobry tah.

Robo X
Registrace: 9/2016

@Jjezevec -- SMIT PROFESSIONAL 8 ? -- A co pak az prijde Viaces?

JardaD
Registrace: 7/2011

@JardaD

Viaccess professional

matchboxx
Registrace: 9/2012

@matchboxx -- Mno jo, ale moc levne to nebude.

JardaD

@jezevec: jsem nevěděl že něco takového existuje, ale za osmičku? Ani omylem....
@matchboxx: mě neposloucháš, říkám že to používám na výběrové nahrávání napříč programy. Určitě najdeš slušné věci, jednotuner na ně nestačí
@JardaD: no však odteď se modlím...

Jantars

To Jantars

Pri FBC musí tiež platiť - jedna polarizácia,jedno celé pásmo a to ešte v rámci prípadného DiseqC, alebo chceš tvrdiť niečo iné ?

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Pri teto prilezitosti bych chtel upozornit na srovnavaci TEST: Vu+ Ultimo 4K vs. Dreambox DM900 ultra HD, v casopise SATVISION 12/2016 od 25.11.2016

JardaD

to určitě, ale mě se diseqc netýká, polarizaci samozřejmě řeší dva fyzické tunery. Takže v tom lítá "jen" to pásmo, takže pokud tedy platí že rozdělovací freq. LO-HI je 11,7GHz tak dle http://www.skylink.cz/parametry-ladeni je Skylink komplet HI, neboli při nahrávání by mě měl omezit pouze HW přístroje... V každém případě jsem si dal cvičně tuším 5 nebo šest paralelních nahrávání, v obou polarizacích a různé transpondéry a nepotkal jsem žádný problém. DiseQC na Solo4K příp. pokud by mne někde omezovalo i LO-HI můžu teoreticky vyřešit přidáním dalšího dvoutuneru......
opravte mě někdo jestli se mýlím.......

Jantars

Tak ako to funguje tebe, som si predstavoval aj ja.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Koukni na to:
http://www.tectime.tv/mediathek/video/dream-check-1-dm-520-525-dm900-uhd/

JardaD

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra