![]() |
|
pokojová anténaZdravím.jakou pokojovou antenu na DVB-T příjem.VYSÍLAČ OSTRAVA 40KMDÍKY |
selzu
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: pokojová anténaŽádnou.ZA MÁLO Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: pokojová anténatuto: http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk&akcie=no&type=&menu=&novinky=no&catid=4&vyrobca=&subcatopen=4&sekid=&spos=0&view=1881 |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
@selzuZdravím. Jaký pokojový hvězdářský dalekohled na pozorování hlubokého pole? Díky.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@selzuA zdravíčko ti slúži ešte?!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 141 |
![]() |
|
RE: pokojová anténaselzu, to takhle nejde urcit. Zalezi na terenim profilu smerem k vysilaci a hodne rozhoduje i vyhled k vysilaci a taky intenzita signalu v miste prijmu. Pokojovych anten je spousta typu a vetsinou nevyhovujících. Nedavno jsem byl u zname a ta jeji pokojovka byla horsi nez anténa se kterou jsem zkousel signal v mistnosti. Byla to anténa typu rybi kost dvacetiprvkova. U me doma ale zase hraje vyborne pokojovka domaci vyroby typu rusky krouzek na vysilac vzdaleny 65 km. Mam dobry vyhled a tereni profil smerem k vysilaci. Prijimam na ni 4 multiplexi. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: pokojová anténaPokojovku treba vyberať podla toho ako vyzera ta najkrajšia bude aj najlepšia.![]() ![]() |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
selzuzkus jehlici na pletení,pokud bude alespoň náznak signálu v nějakém místě místnosti,pak si kup pokojovku |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
@pierrepetrPři vší úctě si troufám pochybovat o tom, že to bude fungovat. V dnešní době jsou i mnohá odlehlá místa pokrytá signálem LTE a ten přebudí snad každou anténu s vestavěným zesilovačem. A pokud ne LTE, tak CDMA nebo jiné služby na dolním konci UHF. Setkávám se s tím každý den. Anténa se zesilovačem bez účinné filtrace, je dnes odsouzená k záhubě.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
Enikzas to nepřeháněj,mám asi 300 antén a filtr jsem dával za poslední rok asi 2x,poslední zesilovače už byly s LTE |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrAsi máš pravdu.V paneláku sousedce jsem instaloval dvbt antenu a naproti o 3patra asi čé metrů jsou všíchni provideři LTE a ani náznak v tv,zato OKáčko 7O cm to ruší solidně |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@pierrepetrKaždý máme jinou zkušenost. V našich končinách je zcela běžné, že signál LTE je o 20-40dB silnější než užitečný televizní signál. Drtivá většina instalací se tak neobejde bez účinného LTE filtru.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: pokojová anténaJe to o lokalitě. U nás na CB mám běžně na svorkach měřicí antény DVB-T signál 60-70dB, zde je fatální problém s LTE pouze zridka(městské zástavby u BTS, integrované preampy v antenách atd), ale taková Vysočina, kde je běžná úroveň DVB-T na svorkach 35-45dB je to situace daleko jiná, tady už je znát rušení LTEčkem mnohem zřetelněji.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@selzuna tvojom mieste by som vyskusal najjednoduchsie a najlacnejsie riesenieizbovej anteny. upravit kus koaxialneho kabla https://www.parabola.cz/album/foto-699/ a v mieste dostatocneho tv signalu "fuzy" koaxialu umiestnit... ![]() Popis fotografií: [1] ..upraveny koax na prijem DVB-T. Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@EnikVedle té sousedky pod šx LTE anténami mám satelit a taky dvbt jen 10 cm magnetku a žádné rušení.Am lande v rod.baráku mám mimo sat domovní rozvod dvbt,se zesilovačem,k tomu sylnýLTE a čekal jsem pořád nějaké potíže a ono nic,naposledy před rokem,kdy ve městě byl jen 3G vysilače,to rušený bylo,obzvášť 70 cm pásmo |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
selzuŽiadne pokus - omyl s izbovou anténou.40 km to je daleko a nestabilita istá.![]() Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
kademuje jasne, ze 40km je daleko na prijem tv signalu izbovou antenou. avsak najlepsia skusenost, je vlastna prakticka skusenost. kus koaxialu moze mat doma snad kazdy. za gratis vyskusanie prijmu tv terestrial signalu, ma takato skusenost zmysel, predtym ako by kupil akusi izbovu napodobeninu tv anteny...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: pokojová anténaVed nepisem inak.Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V
|
Naaalim
Registrace: 3/2016 Příspěvků: 1 177 |
![]() |
|
stačí koupitv okay,je tam 10 dnů na vyzkoušení a vrácení,nebo eshop,nebo technika,ten bude chtít ale prachy,pochopitelně |
pierrepetr
![]() |
|
Pokojová anténa je vynikající věc, kdyžse například zkoumá pohyb osob po místnosti s anténou. Signál se na pokojové anténě docela krásně mění s polohou osoby. Existuje poloha osoby a maximem i jiná s minimem signálu. Prostě je to vynikající věc...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
samorostno proto je to pokojová,tento jev není vždy a všude a jsou místa,kde to jinak řešit nejde,bohužel |
pierrepetr
![]() |
|
RE: pokojová anténaPokojová anténa je taková Ufologie. V paneláku se usnesli, že se zruší STA a každý bude mít kabelovku. Budiž. Ale můj rekordér SONY má tuner DVB-T a nemá DVB-C. Tak jen pro "srandu" jsem experimentoval. Použil jsem nějakou moji starou amatérskou 4-prvkovou Yaginu v rozměrech někde kolem 40. kanálu vyrobenou z fliníku 4mm na dřevěné kostře, a dal na ní zesilovač z vyhozeného síta u popelnic.Signál jsem našel v ložnici na sříni při nasměrování mezi Ostravu a Lysou Horu při náklonu antény asi 30°nahoru. Jsem v 1.patře paneláku a ve výhledu na vysílače vzdálené přes 25 km mi brání půl mého paneláku a další paneláky na trase. Kupodivu to funguje. Od ukončení analogu, jsme již nahráli a sledovali stovky filmů nebo seriálů nahraných do rekordéru. Škoda, že sem neumím dát fotku toho hrůzostrašného experimentu. Souhlasím s Vašimi názory, že to nejde, a nikomu to moje řešení nedoporučuji. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
![]() |