![]() |
|
Spojení C1W-PLL + Invacom SNF-031Chtěl bych spojit dva výše uvedené konvertory do jednoho UNIBAND celku. Nebo existuje již hotový UNIband s podobnými parametry?Mechanicky by to neměl být problém - odvrtat správně malou díru na zadku C1W a správně k tomu přišroubovat Invacom. Spíš by mne zajímalo, jestli to půjde pak nějak připojit k přijímači, aby vše fungovalo jak má. Typ přijímače je zatím nevyřešen, anténa se točí na motoru Opticum DM3800. |
AliBubu
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
Spojení C1W-PLL + Invacom SNF-031To snad nemůžeš myslet vážně !Připojení přes diseqc je to poslední co by mě trápilo, a nebo 2 kabely do dvoutuneráku. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmenA proč bych to nemohl myslet vážně? C1W je chválen a SNF031 má taky dobré parametry. Když mi napíšeš ještě lepší konvertory, dostupné v Evropě, budu uvažovat o spojení těch lepších.Když tady čtu, že UNIband jsou nic moc, tak proč si ho nevyrobit svépomocně. Již od dob "satelitního dávnověku" jsem si nedostupné věci vyráběl sám. A nejsem první, koho to spojení napadlo. Třeba tady https://www.parabola.cz/forum/topic-81903/ píše kamter, že z unibandu odstranil jejich Ku díl a napasoval tam Invacom. Další spojení je vidět na dxsatcs, kde taky uživatel napasoval Ku konvertor pomocí krátkého vlnovodu na zadek C-BANDu. |
AliBubu
![]() |
|
RE: Spojení C1W-PLL + Invacom SNF-031Ved to kludne vyskusaj a daj vediet, ako to dopadlo a ci si spokojny s vysledkom, nebudes prvy ani posledny, co ich toto napadlo...asi pred rokom sa podobne uz riesilo tu: https://www.parabola.cz/forum/topic-86212/ |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
Spojení C1W-PLL + Invacom SNF-031však taky kamter píše, že ale 2v1 nic moc, než s nejistým výsledkem prznit 2 dobré lnb, tak radši z Cy za za 70GBP Chaparral corotor a na tom zkoušet solo lnb . Ale vzhledem k tomu,jakým motorem točíš, tak to nebude velká parabola a tedy je otázka, zda tu váhu vydrží držák lnb. Stejně pak budeš potřebovat jiný feedhorn na c-band pro offsetku. Investicím se nevyhneš. |
decmen
![]() |
|
@warkillermě předběhl![]() ![]() |
decmen
![]() |
|
RE: Spojení C1W-PLL + Invacom SNF-031ved ani ja, len som tiez googloval "Chaparral tri band feedhorn" ze mu to doporucim, a nasiel som tu diskusiu spred roka a cumim jak puk, ako som tam vtedy fantaziroval s lunochodom...![]() |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
@warkiller![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
decmen
![]() |
|
@decmenPoklička, kterou točim je 140x120cm. Držák LNB je vystužen/vyvěšen aby se neohnul protože pokusy s Cpásmem už jsem prováděl s STRONGEM SRT980. K C1W mám už i kónický feed. |
AliBubu
![]() |
|
@AliBubuna 120cm sa ani nepokúšaj s C-bandom, zachytíš s ňou zopár staníc na východe a keď tam dáš sprznený LNB s nalepeným Ku, tak toho bude ešte menej. Na také pokusy potrebuješ minimálne 150cm a to si na hrane. Najlepšie 200 a viac. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam. Vyskúšaj a uvidíš![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@warkillerŘešilo se to tu několkrát, ale nikde jsem nenašel řádnej výsledek. Nikde se nepíše např: "...naladil jsem 3stanice, a jinak nic. Stojí to za 1.2.3...." ani jsem nenašel reakci " je to super, naladil jsem 100stanic...." tak to prostě testnu. |
AliBubu
![]() |
|
@PeonKolik je "zopár staníc" ? 10? 20? 50? Nebo jen 2-3? |
AliBubu
![]() |
|
@AliBubuVýsledky sú tak zúfalé, že sa to ani neoplatí porovnávať a uvádzať. Problém je v neprispôsobení vlnovodov C/Ku- veľké straty. V profi verziách je to riešené trocha ináč, ale to v amatérskych podmienkach realizovať, je dosť náročné. Ako som už písal. Na veľkej anténe to môžeš použiť, ale na menšej ako 200cm, 180cm![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
@AliBubunikto Ti nebráni objavovať objavené. Skús a sám zistíš ten rozdiel. Tento experiment robil v minulosti aj Dr. Mazálek. Stálo ho to množstvo hodín práce s nedostatočným výsledkom. Pre čínskych výrobcov je jedno čo dajú na trh, hlavne že je to niečo extra a že sa nájdu ... čo to kúpia![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
![]() |
|
RE: Spojení C1W-PLL + Invacom SNF-031Lepšie výsledky dosiahneš ked dáš tie lnb vedla seba, Ku do ohniska a C škúliť.Ale aj tak to bude bieda a Titanium LNB nie je až tak úžasný ako ho prezentujú, aj ked sem tam prekvapí... Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
C škúliťto bude jedinné,co bude vidět |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
![]() |