Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

ČT HD a staré televizory

Spousta diváků, co mají SAT a staré televizní přijímače bez možnosti HD příjmu se tak nebudou moci na programy ČT dívat nebo koupit ihned nový TV přijímač a SAT přijímač.
Jak to, že se mohu stále se svým dobrým, ale ne HD přijímačem dívat na německé programy?
Je nás bez HD tak málo?

navrazde
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ČT HD a staré televizory

No to je technicky popisane ale moje oci vidia lepsi obraz ked je panel lepsi teda od 100 hore. Co uz oci nepustia, aj ked to technicky mozno nesuvisi.... :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere - no tak prehlad mám v tom čo mám na stole (poprípade čo mám doma :-))

A info o paneloch ? jednom type TV môžu byť aj 4 (sranda že ? ale podstatné je že všetky sú IPS). Keď spomínal Philipsa, mám jeden v kuchyni, zohnal som za pár eur, a podstatné je to že mal rok a pol a teraz nedávno mu skončila záruka. Obrázok to ma pekný, momenatálne je na to amiko combo zapojené. Len po rozobratí trochu rozčarovanie je to turek ktorý je koncepcie ako Sencor (ktoré z duše neznášam). Ale výsledný efekt je OK obraz špičkový (dokonka má plný počet riadkov čiže je full HD) čo sa nedá povedať o inom trojročnom čo som tu mal, obraz grc pozorovatelné v tmavých scénach a to bol dokonca smart a bol len o rok starší ako ten čo mám doma.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

To moze byt ale podstatne je aby tam bol rovnaky panel kvalitou a parametrami.Myslim to tak, ze pokial chcem IPS panel aby tam nebol iny a opacne.Ten moj ked sa dobre pamatm bol zlozeny v madarsku 8 rada.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Frekvence samozrejme ma vliv i u LCD. 50Hz je pro trosku narocnejsiho divaka v podstate nepouzitelne i kdyz to samozrejme neblika jako CRT. Navic se na tom ani neda poradne hrat, protoze hra ma vice snimku nez televize zobrazi. U televizniho vysilani se rozdil pozna pri jakekoliv rychlejsi scene. Obraz sice ma jen 25 snimku ale zbytek se dopocitava. Normalni prumerna TV ma dnes alespon 100Hz a ty nejlepsi 200Hz, cokoliv vyssiho je jen marketingove nic nevypovidajici cislo.

Mikek
Registrace: 7/2011

Heleďte chlapi, mám doma asi 7 let starého 40" 100Hz Sharpa 40LE700 Aquos, tenkrát za 25 kolíků a má obraz jako z praku, full led podsvícení, čili žádné fleky z Edge. Celá TV pochází opravdu z Japonska. Jede bez jediného problému, přežila i úder blesku do baráku, jen se rozblikala ledka, po restartu vše v pohodě. Sháním úplně hloupý TV, spíš monitor s kvalitním panelem a příp. s terestrickými tunery. (T2) To ale budu mít asi smolíka, pakliže neschrastím nějaký panel NEC, a tam HEVC budu těžko hledat. Sat boxů mám dost, Xtreamer mxV s Kodi taky.

konas
Registrace: 12/2014

@Mikek

25Hz je jenom půlsnímek. Upper a lower, a vysílá se upper first, tzv. interlacing čili 2x25Hz - suma 50Hz.

konas

Konas - a čo som písal to isté to čo ty, ale inak máš pravdu s tými polsnímkami.

Mikek - skúšali ste niekto pozrieť sa akú máte frekvenciu na monitore ? No ja tam mám 60 HZ a meniť sa nedá, v PC mám TV kartu od Asusu kde aj programy u DVB-T hdčkové idú nádhnerne. Monitor je IPS 22" od LG je necelé 2 roky starý a bežne pozerám na tom TV a obrazovo je to lepšie ako mnohé iné TV čo mi prejdú rukami. žiadne mazanice pri tejto frequencii nevidím. (Hry nehrám, ale keď som vytiahol staručkú Quake3 čo mám na testy tak zas ide v pohode). Neviem ako to mám vysvetliť že o hercoch to neni a je úplne jedno aké číslo máte napísane v návode alebo na krabici televízora.

Rasto1978
Registrace: 6/2010

@Rasto1978

Ono, na různých fórech se píše, že kvalitní televizory se vyráběly 2010-2012. Že by to dopadlo jako s auty, kdy se v roce 1998 všichni rozhodli, že vyrábět auta, s životností 20 let je nesmysl, a začli s kurvítky. Francouzi už po kurvítkách začali loni pátrat. U spotřební elektroniky je dneska kurvítkem skoro každá pasivní součástka, s železnými a pocínovanými vývody. Horší jsou ale softwarová kurvítka, která se snaží udělat z prdu kuličku, a ještě to výrobci inzerují jako pokrok.

konas

@konas

krizove modely se zacaly u tv Panasonic vyrabet uz v roce 2009 !
to same automobilovy prumysl !
ale kurvitka to je fakt problem 😃

jam fm
Registrace: 10/2016

Rasto1978

Delaji se uz i bezne 120Hz a 144Hz monitory. Vubec netvrdim, ze se neda na 60Hz monitoru koukat na tv vysilani, ale se slusnou 200Hz telkou se to vubec neda srovnat. Staci libovolny akcni film nebo sportovni utkani.

Mikek
Registrace: 7/2011

Našel jsem loňský článek o frekvenci panelů, možná že dost vysvětlí: Obnovovací frekvence u TV: Když nevíte, čemu věřit!
Kupodivu je to od Datartu

konas

Tie velke cisla su marketingove teda prepocet podla vyrobcu.Panel je podla mna zaklad, jo tabulky su pekne pokial tam uvadzaju nativ panel hodnotu ...

liquere

Napr philips tohtorocne modely maju 100 Hz panel od modelu 6501 co je marketingova hodnota az 1800 PPI ale v tabulke je viac lepsie... ;)

liquere

@liquere

Když já jednoho Smart 32" Philipse 100Hz mám na chalupě, a trvalo mi půl dne, než jsem ho nastavil na slušný obraz, a zvuk má mizerný dodnes. Tovární nastavení byl děs, třeba ostrost byla vyhulená tak, že dělala zuby na diagonálních lajnách, a vylepšováky hrůza.
Dneska ten Android ve mě taky nebudí moc důvěru.

konas

Ano je to mozne ja som pocul ze skoro pre vsetky znacky robili- robia turci tie mensie rozmery a az tie drahsie sa robia origo v zavode ktory patri domovskej firme. Je jedno ci phil,panas,tosh,sony, atd. To bolo v casoch, ked este europu nezaplavila cina, ako to je dnes neviem ....Dnes su cinske znacky, ktore pred par rokmi u nas neboli este :lookaround:

liquere

@liquere

Já mám Philise z Ukrajiny, JVC dělá Vestel v Turecku, který dělá i Finlux a Mascom, a od té doby, co Sharp postavil fabriku v Polsku na panely Aquos, jsou TV Sharp hrozné a lidi je dost vracejí. Já mám snad posledního Sharpa z Japonska. :-/

konas

Kdyby dělali tu samou TV s HEVC, hned bych ji koupil.http://www.sharp.cz/cps/rde/xbcr/documents/documents/Marketing/Datasheet/pdf_DS_Datasheet_LC40LE700E_cs_cz.pdf
Takhle to bude další krabička :((

konas

@konas

Nevedel som, že Sharp postavil fabriku v Polsku, ale ja mám rok a pol staru 65-ku Aquos a panel je vyrobený v Japonsku. Aj celý televízor. Kúpený bol na Slovensku.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Oba máme neskutečnou kliku. Já kupoval Sharpa v zimě 2009 a je opravdu celý japonský.
http://www.tvfreak.cz/sharp-slavnostne-otevrel-novou-tovarnu-na-lcd-televize-v-polsku/2195

konas

Když jsem si přečetl příspěvek od SirMax, tak jsem nevěděl, jestli je to k smíchu nebo k pláči takovýto důvod, proč mít CRT televizi v obýváku.
Mám dost známých a příbuzných, kteří ať dříve či později po nástupu LCD TV měli malé děti, ale že by kvůli tomu měli ještě CRT, to fakt ne.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Sharp dela v Polsku jen ty maly a levny a spatny modely.vsechny ty velky a kvalitni se delaly v Japonsku.ale samo za penize.jenze ted je Sharp jaksi v upadku a kdovi co bude.pokud to koupi Šamšung tak je konec. 😀 ale myslim ze tam byl jeste jinej zajemce

jam fm

@jam fm

Bohužel jsem odkázaný na max velikost 40- 42" (secesní nábytek), takže jsem dneska v kategorii levný a špatný. Snad nebudu muset kupovat Loewe One.

konas

@konas

ale vzdyt pises ze mas jeste origo japonce 😀
tak to pritluc na zeď 😀

jam fm

@konas

zkousel jsem hledat ty starsi modely ale v podstate to uz ani neni v nabidce 😀

jam fm

@jam fm

No to víš, že ho nevyhodím. Jde mi o to, že dneska se dělají užší rámečky, a mě by se vešla do nábytku nějaká dnešní 42-43". Jediná, co mě trochu zaujala, je SONY BRAVIA KD-43XD8305B, ale zdá se mi silně předražená na 100Hz Samsung panel.

konas
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra