Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+Solo 4K FBC a remote channel stream

Chcel by som streamovať TV programy z VU+ Solo 4K (2 x DVBS2) pomocou Remote channel stream convertera do VU+ Zero (bez pripojenia na antenu).
Obsadí mi Zero celý FBC tuner v Solo 4K, alebo iba jeden virtuálny tuner ?

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+Solo 4K FBC a remote channel stream

odpoved ani ano obsadi jeden tuner, ale ktery prece zalezi na okolnostech.

chocholos
Registrace: 11/2007

Hm, dobrá otázka, ale té odpovědi moc nerozumím /ani ano/, neupřesníš to, chocho?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ja sa spýtam inak. Dá sa streamovať len z dvoch /skutočných/ tunerov alebo sa dá aj z virtuálnych tunerov, z každého osobitne?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Je pravda, že věčšině lidí dva tunery nadhlavu stačí /mně teda ano/, ale v podstatě FBC tunery jsou jediný důvod/samozřejmě obrazová kvalita taky/, proč bych /kdyby stávající ultimo odešlo/ 4K kupoval...

tukan

To jestli VU 4K pouzije skutecne tunery nebo virtualni zalezi na okolnostech a pouziva je automaticky, tedy ty tim jestli pouzivas PiP nebo nahravas ci dokonce streamujes toto neovlivnis. Jedine co ovlivnit jde, ktery tuner pouzije jako prvni tedy jestli "A" bebo "B" kazdy dalsi uz zalezi natom co jiz je spusteno anebo neni.
Nastuduj si co je technologie FBC kdy ji lze pouzit a kdy nikoliv. Od toho zalezi jestli se pouziji oba nebo jen jeden skutecny tuner a nebo vyrtualni, nelze jednoznacne rici ze streamovanim se pouziji jen vitualni, to je nesmysl.

chocholos

Ide mi o to,že by som zapojil dva koaxy z LNB twin do Solo 4k a do ostatných izieb by som pripojil k telkám napr. VU+ Zero, ku ktorým by nebolo potrebné ťahať koaxy, iba LAN.
Momentálne mám GI LX3 (3 vstupy), tu mi Zero obsadí jeden vstup, manželka niečo nahráva, na niečo pozerá a už nič iné nemôžem streamovať do PC, mobilu,... .
Nepoužívam to denne, ale keď človek potrebuje, tak by sa to hodilo. A keďže sa blížia sviatky, nebolo by od veci si zariadiť nejaký darček.

Rasto

@chocholos

Teoreticky to mám naštudované. Ale prakticky žiadna skúsenosť. Takže mám to chápať napr. tak že, na tuneri A pozerám TV, z tuneru B začnem streamovať do nejakého zariadenia, potom z dalšieho zariadenia kvázi si vypýtam stream z VU+ 4K a prehodí ma to ďalej na virtuálny tuner? A tak ďalej, kým je voľný virtuálny tuner?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Ja to jeste trosicku rozepisu. Kdy a jaky tuner se pouzije, popisu situaci , kdy se je jiz 4k zapnuto a jen se nekdo diva (obsazen tuner "A"), a nekdo bude chtit treba po siti (ale ono je to jedno, treba nejake dalsi nahravani) pristoupit do 4k a neco streamovat. Popisu kdy a co se spusti.
1 - paklize nekdo bude chtit neco se stejneho TP (frekvence) jako je ten na ktery se nekdo diva, neobsadi se zadny dalsi tuner a pouzije se ten co uz je vyzit.
2 - jiná frekvence stejny rossah (kazda pozice se deli na "dolni v" "dolni h" "horni v" a "horni h") pouzije se jeden dalsi vitrualini tuner.
3 - stejny satelit jine pasmo nebo jiny satelit, zde se pouzije dalsi skutecny tuner.

chocholos

Už se začíná vyjasnovat, měl jsem jenom přibližnou představu. Na to streamování po baráku bych asi použil vícetuner /2xtwin, 4xsingle, nebo kombinace/ s unicable lnb a vzájemným propojením...

tukan

Páni, má niekto z diskusie v tomto vlákne prijímač s FBC tunerom a má to odskúšané v praxi ?
Ono by to malo fungovať ako píše chocholos, ale či to tak je aj v praxi.

Rasto

ano takto to funguje i v praxi, ale vždy je lepší a stabilnější, nějak vymyslet připojení na anténu a druhý přijímač provozovat jinou známou metodou d.sh., která ti neomezuje nijak první přijímač

fergus
Registrace: 12/2007

Takže tie FBC tunery na skutočné nezávislé streamovanie /prepínanie programov lubovolne/ nie je vhodné. Skôr na PIP a nahrávanie.

petersk

Nahrávaní-streamování-v podstatě je to to samé, tam není rozdíl...

tukan

rastiku!

njn, ja vim dela tady chytreho a nevi otem nic ze?

http://img24.cz/images/02901678269131967728.jpg

p.s. v pravo dole ty "A" az "J" to jsou tunery!

chocholos

FBC tuner je výborné vylepšení tunerů,hodí se na stream, ale pokud nechceš jakkoliv (viz příspěvek chocholos) i jen mírně omezovat první přijímač je lepší zapojení, které jsem psal výše.Úplné nezávislé streamování nejde s žádným tunerem, u FBC je to vylepšené, ale úplně nezávislé to také není.

fergus
Registrace: 12/2007

@chocholos, tukan: no mě tedy už dva tunery nestačí :-). Asi to je přesně tak jak popisuje chocholos, nikdy jsem to nepitval do detailu. Prostě s tím jak je u Skylinku vše HI (pokud se nepletu) tak počítám s tím že solo4k nahraje vše co si naklikám. Kupříkladu dnes večer nahrávám vše ČT1HD, NovaHD Střepiny, PrimaHD Polda, Sport2HD F1....Určitě budou zabraný oba fyzické tunery kvůli polarizaci ale zbytek se poskládá do virtuálních i kdybych ještě něco streamoval a někdo se na TV současně i díval, používal PIP apod.........

Jantars
Registrace: 2/2008

@Jantars

Ano tak jsem se k FBC dopracoval i ja, jen jsem to procital hodne podrobne co to je to FBC. Pac jsem tenkrat mel dva tunery a hlaseni zadny volny tuner se mi zjevovalo na TV docela casto. Ted uz jsem to videl s FBC taky, ale jen asi dvakrat. Coz povazuji za dostatecne osvobozujici a dalsi kabely k SAT pro dalsi turery tahat rozhodne nehodlam.

chocholos

Diki chocholos.

Rasto

@chocholos

Ak si toho chytrého myslíš mňa, tak si ma nepochopil. Ja nechcem kritizovať FBC ani box. Chcem len pochopiť, ako to funguje v prípade mojich požiadaviek, lebo som sa s tým ešte nestretol v praxi. Takže som to pochopil tak, že z dvoch fyzických tunerov streamujem do dvoch zariadení. Akonáhle sa pripojím s tretím zariadením a nie som na programe v tom istom rozsahu ako na tých dvoch fyzických tuneroch tak stream nepôjde.

petersk

to chocho

Právě kvůli těm zmíněným kabelům jsem zmínil unicable, který to zjednodušuje, dokonce jsem to zapojil na xtrendu10000 in-out/což se už na tunerech přestává používat-např. dream/ a bez problémů. Jinak dík za info ohledem FBC, určitě se to hodí i ostatním...

tukan

@petersk

Ešte raz si prečítaj vlákno aby si pochopil,že to bola reakcia na mňa.

Rasto

@Rasto

Ok už to vidím. Tak hádam mi to prepáči. :)))

petersk

Pro toho, kdo je zarytý dreamer, je to stejně passé, ten FBC myslím používat nebude. A v tom případě je tady řešení dream 7080 se 4 tunery s unicable za rozumné peníze...

tukan

@tukan

unicable je moc penez, to pak radeji ty kabely.

Ano byl jsem zaryty zastance DM, jenze dmm pomalu ujizdi vlak. A to je pro mne docela problem, proto jsem presedlal a nelituji, neni sice vse lepsi nez na DM ale kdyz sectu klady a zapory je Vu 4k jasna volba.

p.s. prece i do toho 4k jeste muzete pripojit dalsi dualni tuner (treba dvb-s2 nikoliv vsak s FBC) je tam volny slot, takze ctyri fyzicke tunery mit muze take, takze nezavislost lze posilit takto.

@petersk
prepaci, "chytreho" mysleno je to na mne, nekdo mohl mit dojem ze to nemam odzkousene.

chocholos

chocho

Unicable lnb stojí kolem tisícky, až tak moc peněz to není, když beru v úvahu, že je to bez práce /tahaní kabelů/. Někdy to tahání kabelů je nejvěčší problém. A přesně jak říkáš, připojit ještě twin tuner a už nikdy žádná hláška "žádný...", k tomu můžeš použít obyčejný výstup /nebo dva/, který je obyčejně navíc u unicable výstupu.

tukan
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra