, sekce: Zkušenosti |
|
TBS 6522 - test citlivostiPopri zopar satelitnych projektoch, ktore mame momentalne rozbehnute (ja a Peon) sa i nadalej venujeme testovaniu a porovnavaniu TBS kariet, ktore mame.Niekto moze povedat, ze na tom nie je nic zlozite. Nuz, urobit dobre a potrebne testy chce vela casu, trpezlivosti a usilia. Avsak ako vidite, stoji to za to! TBS 6522 - test citlivosti. Ak TBS 6983/6903 boli skvele, tak TBS 6522 nastavuje latku opat o nieco vyssie! Tieto testy boli prevedene zopar krat a vzdy bol prehravac kompletne vypnuty a zapnuty po navoleni novej karty. DVB Dream bol pouzity pri Prof 7301 z dovodu, ze pri pouziti najnovsej verzie Smart DVB padal. Avsak to nic nemeni na skutocnosti, ze iba jedina karta dokazala poskytnut plynuly obraz a zvuk na nasledovnej stanici/transponderu. Snimky hovoria za vsetko. https://uloz.to/!r3kAZTZjEy6T/ntn24-porovnanie-zip TBS 6522 info: https://www.parabola.cz/forum/reply-811145/ Poznamka autora: Skutocny DXer sa nikdy nezameriava na velkost anteny, ale na vysledok prijmu a informaciu z neho ziskanu. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 198 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiĎakujem za info. Ja mám s TBS 6925 (nákupná cena tejto profi karty bola cca. 220e), ktorú mám v PC rovnako ako TechnoTrend TT-budget S2-4100 (bežná karta kúpená za cca. 40e) trošku zvláštnu skúsenosť. Nemám doma žiadny profi merák, takže silu signálu meriam len cez CrazyScan, no TT má takmer na všetkých TP o cca. 1dB silnejší signál ako ospevovaná TBS. Takže pre mňa je záver asi taký, že nie vždy drahé znamená aj lepšie. Nehovorím o tom, že som tú TBS už dva krát reklamoval a bola mi vymenená za novú. Taktiež som s ňou mal problém, že po uspaní a prebudení WIN7 ju OS nerozpoznal a musel som reštartovať PC. S tou TT nebol od začiatku absolútne žiadny problém, šlape už tretí rok bez zaváhania :) |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
|
|
nechci zasahovatdo akademické debaty,jen bych požádal o vysvětlení pojmu citlivost vnitřní jednotky VS.obraz-neobraz,koukám-nekoukám |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiCitlivost??Od kdy hraje prim v citlivosti satelitního řetězce tuner, resp karta? To je přeci záležitost antény a LNBčka, ne? A karta 5925 je opěvována kvůli naprosto jiným vlastnostem. CrazyScan je šikovný SW, ale posuzovat s nim uroveň signalu a odstup S/N neni objektivní. Nemá žádnou kalibraci ani nic podobného On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
@Saxonak si nepostrehol, tak testy boli robené na tej istej anténe, s tým istým LNB, za rovnakých podmienok(teplota, čas) a SW, tak prečo sú také rozdiely ? Nie som taký odborník ako Ty, ani nemám také vybavenie meracou technikou. Som len amatér, takže možno to nie je "citlivosť". Vyjadri sa teda, čo je príčina, alebo ako sa správne nazýva.Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostija to pobral, ze tou "citlivosti" nemate na mysli potrebny vstupni vykon pro neruseny prijem obrazu, nybrz potrebnou uroven C/N na mezifrekvencnim kmitoctu pro neruseny prijem obrazu (i kdyz i to je primo umerne vstupnimu vykonu)dik za test, urcite nekomu (asi i mne) pomuze pri rozhodnuti co eventualne poridit |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
|
|
PeonTo jsem postrehnul, ale zde nehraje roli citlivost tuneru, ale schopnost detekce při hraničním odstupu signál/šum. Kaos to popsal dobře.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
TBS 6522Uvažuji o TBS 6522.... funguje spolehlivě v EBS Pro? |
FrBoc
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 114 |
|
|
@FrBocfunguje v rámci podpory. Je nutné počítať s tým, že TB6522 nemá HW podporu BlindScan, Takže aj keď to nejako funguje, skenovanie je podstatne dlhšie, ako u kariet s HW podporou BS. Len vďaka CrazyCat a jeho streamreaderom, je možne túto kartu s určitým obmedzením použiť aj na skenovanie. Skôr je určená pre koncové spracovanie už získaných parametrov pomocou iných kariet s BS.Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
|
|
@kaosdík za popis, je to tak. Len ako to správne nazvať ? Toť otázka. Preto aj ten nepresný popis "citlivosť"Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostilen tak som skusal ci to naladim a bez problemov na prijimaci Clarke tech hd 4100,,Supral 200cm+WSI ESX241...foto tu.:http://pokec.azet.sk/satfanda/fotoalbumy/moje-fotky?i9=70fbd6323189 Dish:Supral 200cm-90E-47,5W.C+Ku band:QARL 3636+GBOX2000,dekl.:HARL3612+ PaceMSP995,FIX-120cm-23,5E,LNB:INVERTO Quad:90cm+DM3800-95E-50W,Clarke TechHD4100+,Octagon SF8008 combo,AB Cryptobox 752(LNB): WSI,ZINWELL a vela inych..C band polarotor+Supermax 13
|
Dano
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 975 |
|
|
Peonpokud by šlo o citlivost,stačí předřadit zesilovač |
pierrepetr
|
|
@pierrepetrto by pripadalo do úvahy pri extrémne dlhom kábli od LNB, ale ináč je to k ničomu, maximálne rozhádžeš linearitu úrovne signáluSlovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiNa citlivost ma vliv jak kvalita vstupni jednotky (sumove cislo), tak kvalita demodulatoru (minimalni odstup signal-sum). Testovano bylo to druhe. Jinak receno, kdyz je mizerny demodulator, nemuze byt citlivost nikdy dobra, i kdyby se predradil sebelepsi predzesilovac. U satelitu nejake predrazovani asi jen hypoteticky, protoze predzesilovac by musel jit pred konvertor LNB. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiPro jistotu, rec je o citlivosti retzce vstupni jednotka (konvertotr LNB) - prijimac (karta). Citlivost samotneho prijimace (karty) nema smysl. |
ivovi0
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiMne tieto výkriky DX_térov čím viac pripomínajú reklamu na TBS.A pritom sú to predražené shity s biednou podporou v Linuxe.Takže čistá komercia.Chlapci spamätajte sa. |
marian34
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 120 |
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiNo neviem co je u teba vykrik DXerov, ale nie som tu, aby som ta osocoval...Iba by som bol zvedavy, kde by bol dnesny bezny sat prijem ak by Tenow nezacal ponukat svoje karty. Akosi ti, co boli kedysi vpredu (Technisat, Prof Tuners Group ci TechnoTrend ) zaspali nejako na vavrinoch. A ako vsetci vieme, na profi karty nema kazdy a najma aj tak nedokazu to, co citujem "predražené shity s biednou podporou v Linuxe". Navyse obdivujem poniektorich ako dokazu rozpytvavat malu informaciu. :D Cely prispevok bol najma o tom, ze bola moznost porovnat momentalne slaby signal na zopar kartach v priebehu zopar minut pri tich istych podmienkach s tym, ze bolo mozne uvidiet, ci ta dana karta ten nedostatocny signal spracuje, alebo nie. Ak by sme chceli "badat", tak by sme dali skeny kmitoctu s namerenou hodnotou v CS, EBS Pro atd. Inak kazde DX forum ma aj svoju rubriku "Aky citlivy sat prijimac/pc karta na DXing", kde sa uvadzaju prave taketo zistenia, ci porovnavanie modelov medzi sebou. Bol by som iba zvedavy, kolko z vas, co tu negativne odpisalo ma nainstalovanych v kompe zopar kariet, ktore ma moznost porovnat v ramci prijmu a venuje takymto veciam aj svoj cas. Asi malo, co? A komercia? Ta je ale vsade kolego, kde sa spomenie hoci iba nazov modelu, ci vyrobca... Bohuzial, uviest nejake porovnanie a mat tam PC karta 1, PC karta 2, PC karta 3 atd. by asi nemal vyzam, nemyslis? Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiInak tu je iba mala ukazka toho, ako vyzera "nekomercia" v sat prijme a Feedsatova odozva na moj prispevok.http://satellitescommunity.de/thread.php?threadid=887&sid=bfddd79bcdf2d617427e99e4adce7445 S X bandom sme na hranici mozneho technickeho pokroku ak by som to tak mohol nazvat, kedze momentalne mam k dispozicii 2 unity pre nainstalovanie vsetkych 4 lnb s profi OMT, Polarizerom a Feedhornom. Jednoducho s cenovkou, o ktorej ale nechcem hovorit. Avsak svoje a Peonove know-how som si nechal pre seba, hoci ak by som to pustil von, tak by v EU neboli "iba" 3 zanieteni DXeri, co laboruju v X bande.... Tot maly priklad ako to vyzera, ak sa info drzi velmi blizko pri tele a nik nie je ochotny sa podelit. Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiMne to pripadá, akoby na tomto fóre bol pojem dxér nadávkou a snaha takéhoto človeka podeliť sa/oboznámiť iných so svojimi skúsenosťami niečo podradné a nehodné tých na slovo vzatých expertov, čo tu riešia, že tp skylinku dnes, včera, zajtra štvorčekuje, nejde naladiť a ešte, aký je najvhodnejší prijímač na skylink |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
|
|
@satoTvoju zanietenosť,ani tvoje know-how,ktoré si nechávaš pre seba, ti nikto neberie.No reklamu na TBS si niekam strč,snáď neexistuje príspevok kde by si nespomenul TBS.Híkaš tu jak taký somár nad kôpkou sena,a pritom čo ty lockneš na shitnej TBS karte,je možné zachytiť na hocičom inom,čo nemá v názve TBS. |
marian34
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 120 |
|
|
Peonnikde nepíšu 30dB,citlivost to prostě není |
pierrepetr
|
|
ivovi0šumové číslo druhé mezifrequence při těch úrovních je celkem fuk a celý je to nesmysl,jedinná pomoc je větší parabola,nebo f-LNB,případně lepší přizpůsobení ozařovače k dané parabole |
pierrepetr
|
|
RE: TBS 6522 - test citlivostiIba tak na dodatok, kedze sa k postoju mariana34 uz nechcem vyjadrovat. Kazdy ma pravo na ten svoj nazor.Nasledujuce riadky nie su odpovedou pre kolegu pierrpeter, hoci vo svojom prispevku poukazuje akym sposobom riesit prijem slabeho signalu. Su iba malym dodatkom z mojej strany na to, ze pokrok napreduje a buduce projekty su uz rozbehnute... Ak ide o vacsiu antenu, myslim, ze profi Gregorian typ NWIEE 3.7m (Model C37T), ktoru Peon zacal pripravovat bude bohato na DXing stacit, hoci vsade napraskaju 8PSK. Avsak ako sme uz obaja spomenuli a ti normalnejsi sa uz zhodli, ze toto nebolo o prijme ako takom. K lnb. Norsaty 8115 ostanu v dome... Osobne mam doma ca. 15 kusov lnb od fy Norsat roznych modelov a nemyslim, ze im robim reklamu. Kazdy si aj tak kupuje to, co mu osobne vyhovuje a pasuje na tu jeho antenu. K feedhornu. Polarotor I E/A od Chaparralu je momentalne najlepsia volba v ramci C pasma. Osobne taktiez ostavam pri starej a overenej klasike. https://postimg.org/gallery/52sgv992/ Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
|
|
satopokud by toto platilo,tak platí i přímá úměra,lepší karta=menší parabola k dosažení stejného výsledku,což všichni víme,že je to blbost,tím nechci snižovat snažení sat.fandů o výzkum a testy |
pierrepetr
|
|
to pierrepeterproc mluvis za vsechny ? "což všichni víme"minimalne ja jsem presvedcen, ze ta prima umera plati a ty zde opet jenom placas. Urcite bude mezi sat. prijimaci (pc kartami) i 1dB rozdil v prahu synchronizace, nebo-li rozdil v potrebnem S/N na vstupu prijimace. No a ten 1dB rozdilu predstavuje napr. zmenu velikosti paraboly z cca 80cm na 90cm. A to se ti v prispevku (ovsem pro tebe naprosto zbytecne) snazili slovensti DXeri prakticky ukazat |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
|
|
kaos, pierrepetrkaos:Ano, tak to je. Ale pokud vychozi stav u reakce pierrepetra byla uz "dobra karta", tak je jasne ze dalsi vylepseni je uz zanedbatelne a nejake "nekonecne" vylepsovani je nemozne. pierrepetr: Ano, ze sumove cislo na mezifrekvenci je clekem fuk jsem psal taky. Moje reakce mela jen upozornit na to, ze na citlivost ma vliv i kvalita demodulatoru a to je to, co sato a spol. testovali, ne citlivost mf vstupu. Takze ty testy nepokladam za nesmysl, jen s tim terminem citlivost se musi opatrne. |
ivovi0
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|